Yeni Kısa Film ve Arri D20

slo21.jpgGeçen hafta Golden Drum Festivali’nde “Studio Drum” adında bir atölyedeydim. Sloven ekip ve oyuncularla 1 dakikalık bir kısa film çektim. Atölyenin en güzel sürprizlerinden biri kameranın Arriflex D20 oluşuydu. Arri’nin Dijital Sinema Kamerası olarak tanıttığı ve biraz da deneysel sayılan kamera simdilik satın alınamıyor sadece kiralanabiliyor. Bu nedenle henüz Türkiye’de hiç kullanılmadı (bildiğim kadarıyla).

Kamera biraz iri bir Arriflex ama içinde 2880*2160 piksellik bir CMOS sensor var. 35 mm PL mercekleri kullanıyor ve iki tür çıkış veriyor: HD veya DATA. HD seçeneğinde SDI kablosuyla herhangi bir HDCAM (SR) kayıtçıya bağlanabiliyor (ki ben öyle yaptım), diğer seçenekteyse kendi üstündeki sabit diske RAW veri kaydediyor. Sonuçlar gördüğüm kadarıyla çok başarılı. (Sol üstteki kare filmden)

d20.jpg

Tek şikayetim kameranın elde veya omuzda kullanılamayacak kadar iri oluşu ama Arri daha küçük bir model üzerinde çalışıyormuş.

Kamerayla ile ilgili daha geniş bilgiye buradan ulaşılabilir.

Cum Grano Salis” (Bir Tutam Tuz) adındaki film (ve diğer kısa filmlerim) www.benimsinemalarim.com adresinden izlenebilir.

6 Responses to “Yeni Kısa Film ve Arri D20”


  • aytug dedi ki:

    film cok keyifli olmus. ellerine saglik hocam.
    diger 5 filmi izlemenin bir yolu var mi?

  • ilkerc dedi ki:

    Tesekkur ederim. Bana yollayacaklar yapilan DVD’yi. Bir gun toplanir seyrederiz…

  • aytug dedi ki:

    ohh super sozde kalmasin:)

  • Ali Ã?nal dedi ki:

    Ben de filminizi izledim ve çok çok beğendim. Diğer filmlere de ulaşıp ulaşamayacağımı soracaktım, burada yanıtını vermişsiniz. Peki benim izleme şansım olabilir mi bir şekilde? Proje çok ilgimi çekti, çok merak ettim diğer filmleri de.

  • ilkerc dedi ki:

    Tesekkurler. Diger filmler DVD olarak ulasti gecen ay. Ancak yonetmenlerinden izinsiz web e koymam ayip olur… ne yapsam bilmiyorum acikcasi…

  • Ali Ã?nal dedi ki:

    Anladım, izinsiz olmaz tabii. Sizi zor durumda bırakmayayım o zaman. Teşekkür ederim, bir yerde karşılaşırım umarım.

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube