Nikon 14-24 f2.8

Nikon 14-24 vs Canon 14

Ah Canon yine yaktın bizi: Nikon arka arkaya bombalar patlatiyor. Yukaridaki linkte Nikon’un yeni canavarı 14-24 mm (harika bir geniş açı aralığı) ile Canon’un prime 14 mm si karsilasiyor. Sonuc sasirtici zira Canon prime ile bir zoom a karşı açık ara yeniliyor!

Canon’da şimdilik bu aralıkta bir zoom yok…

7 Responses to “Nikon 14-24 f2.8”


  • Okan Yüksel dedi ki:

    Özel bir iletişim yolu bulamadığım için ancak yorum yazabiliyorum, üzgünüm. Youtube noktasında anlaşamasak da blogunuz ve özellikle kısa filmleriniz çok güzel. Gerçi fotoğraf çalışmalarınız da öyle..
    Blogunuzu link paylaşımıma açıyorum, gerçekten yüz akı bir bloga sahipsiniz. Saygı ve sevgi ile..

  • Shad dedi ki:

    Daha yeni Nikon 17-35 aldım : (
    yine de helal Nikon’a..
    Bu arada Nikon 200-400mm f/4’de Canon abimizde ollmayan baska bir ozel lens.. mukemmel bir aralık…

  • Shad dedi ki:

    Verdigin sayfada, Canon 14mm’de (resimler crop ve buyutulmus olsa da) chromatic aberration cok abarti gorunuyor.. Burdaki test:
    o kadar degil.. Ne diyosun hocam?

  • ilkerc dedi ki:

    Okan sagol. Kusura bakma youtube konusunda sinirliydim biraz : )

    Shad yolladigin linkte de CA var gibi geldi bana… ufak bir olasilikla benim sayfadaki adamin kullandigi 14 mm hatali bir kopyadir ama oyle bile olsa nikon un sonuclari cok basarili.

  • Ömer dedi ki:

    Gerçekten de çok iyi bir lens yapmış Nikon. Ken Rockwell de yazısının bir yerinde “the best 14mm ever made in the history of mankind” gibi ağır laflar etmiş.

    http://www.kenrockwell.com/nikon/14-24mm.htm

    MTF ve CA özelliklerinin çok iyi olduğu belli ama vignetting ve pincushion/barrel distorsiyon değerlerini görmek için http://www.photozone.de testini beklemek lazım derim. Ama yine de bir Canon 16-35mm f2.8 kullanıcısı olarak kıskanmadım diyemem. Ancak Nikon 14-24mm f2.8 lensin önüne filtre takılamıyor olması ciddi dezavantaj. Polarize ve ND grade kullanımı ultra wide çalışmalarda önemli.

  • Ömer dedi ki:

    Photozone’un bu lensle ilgili üç sayfalık kapsamlı testi çıkmış. Her ne kadar D3 yerine APS-C sensörlü D200 kullanmış olasalar dahi faydalı bir test. Özetle “phenomenal lens” demişler. Aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

    http://www.photozone.de/Reviews/Nikkor%20/%20Nikon%20Lens%20Tests/361-nikkor-af-s-14-24mm-f28-g-ed-n-test-report–review

  • ilkerc dedi ki:

    Sagol Omer. Evet ne yazik ki Canoncular uzuluyor bu gunlerde : ) Bende 10-22 EFS var, aslinda iyi bir lens ama 14-24 ile karsilastirmaya gerek bile yok CA cok fazla… ayrica en acik diyaframlarda baya yumusak kaliyor…

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube