Playstation 3

sony-ps3-front.jpgHep kameralardan bahsetmekten sıkıldım o yüzden değişik bir şey yazayım dedim: Bugüne kadar oyun konsollarına mesafeli duran biriydim fakat geçen ay merak edip Playstation 3 aldım. Açıkçası çok şaşırdım çünkü Sony (genelde beni uyuz eden ürünler çıkarsa da) bu sefer beklediğimden de iyi bir alet yapmış. Öncelikle evdeki diğer bilgisayarlara erişip müzik ve video dosyalarını oynatabilmesi ve fotoğrafları gösterebilmesi çok çok iyi. BluRay filmleri izleyebilmek, İnternet’e bağlanabilmek ve tabi oyun oynamak da (benim için son sırada olsa da : ) yanında hediyesi sayılır.

Playstation 3 aslında daha çok bir “media center” ve çok hızlı bir oturma odası bilgisayarı. Oyunlar Türkiye’de anlamsız pahalılıkta ama Gittigidiyor.com da daha ucuza bulmak mümkün. Aletin kendi fiyatı da herhangi bir Bluray okuyucudan pahalı değil. Bu da gidip PS3 almak yerine Bluray okuyucu almayı tamamen irrasyonel bir hareket haline getiriyor. İçindeki işletim sistemi belli aralıklarla İnternet üzerinden yenilenen Playstation 3’ün geleceğini çok parlak görüyorum. İlgilenenlere hararetle tavsiye ederim (Hayır bunu söylemek için Sony’den para almıyorum! : ) ama alsam iyi olurdu!

2 Responses to “Playstation 3”


  • Hakan dedi ki:

    PlayStation’dan PlayStation 2’ye geçerken en büyük fark dvd formatı sayesinde grafiklerde olmuştu. Oynanabilirlik, ses (kimi oyunlar dts’i bile desteklese de genelde PES tayfası olarak stereo ile yetindik), joypad…vs hemen hemen herşey aynıydı. Cihaza bir film veya oyun koyarsak etkin hale gelir, onun dışında sadece tv altında süs olarak dururdu.

    PS3’e geçerken de açıkçası en büyük beklentim 1080P’ye kadar çıkabilen grafiklerdi. Fakat rekabetin artması, Sega devredışı kalsa bile Nintendo (wii) ve Microsoft’un (xbox360) muhtemelen bu dev pazarın daha da farkına varmasıyla PS3 beklentilerimin çok daha ötesinde çıktı. Kolay değil, dünyada ilk defa video oyun satışları film satışlarının önününe geçti!

    Bu oyun konsolu, bilgisayar kırması, yeni nesil cihaz; web browser’ı, bluetooth özelliği, multimedia card okuyucuları, 80GB’a kadar olan Hard Disc’i, sixaxis kablosuz ve çok hafif joypad’i ve daha birçok özelliğiyle inanılmaz. Beni en çok etkileyen özelliklerden biri de Playstation Store oldu! Artık yeni oyun alıp, beğenmeyip bir kenara atma devrini kapatan bu özellik, oyunu satın almadan önce oynanabilen demosunu indirmeye fırsat sunuyor. Tabi sadece oyunlarla da kısıtlı değil, full hd fragmanlar, eklentiler, wallpaper’lar, theme’ler… birçok multimedia da indirmek de mümkün.

    Cihazı teknosa ve benzeri tekno-market’lerde yeterli derecede test etmeniz malesef imkansız! Tek yolu satın almak ki talep edilen fiyatın birçok cep telefonu modelinden bile ucuz olduğu düşünülürse Sony sonuna kadar hakediyor.

    Son olarak bence PS3’ün en iyi oyunu Call of Duty 4’tür ve neden bu seçimi yaptığımı anlamak isteyelerin bu oyunu en azından bir kere “online” oynaması yetelidir. Ha tabi GTA 4 de bu ay çıkıyor, işler değişir mi görücez…

  • ilkerc dedi ki:

    Evet COD 4 bende de var. Gordugum en iyi FPS.. acik ara : )

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube