Scarlet

Buradan Red’in yeni kamerası Scarlet’le ilgili bir videoya ulasabilirsiniz. 3K cozunurlugunde (yaklaşık 2200*1280 pixel) ve 2/3 inch (Su anda yarı profesyonel seviyede benzeri olmayan bir buyukluk) CMOS kameranın fiyatı 3000 doların altında olacakmış. Bakalım Sony, Panasonic, Canon bu konuda ne yapacaklar?

10 Responses to “Scarlet”


  • Ali dedi ki:

    Sanırım youtube yasaklandığı için izleyemiyoruz.

  • aytug dedi ki:

    http://www.youhide.com sitesine girip oradan herhangi bir yasaklı siteye ulaşabiliyorsunuz.

  • onelli dedi ki:

    ilker hocom, belki sorunun yeri burası değil ama en üstteki başlık burasıydı. burada sorayım dedim (ya da bir soru-cevap bölümü açsanız çok şey mi istemiş olurum).

    bu izlediğimiz uzun metrajlı filmlerde, filmlere has jenerikleri – açılış- kimler yapmaktadır? tabii ki yabancı filmlerden bahsediyorum. bunları özel olarak yapan ‘jenerikçiler’ mi var? ve türkiye’de bu konuda uzmanlaşmış birisi var mıdır?

    {kendimi bir anlığına da olsa, kadın programlarına çıkıp konunun uzmanına soru soran biri gibi hissetmedim desem yalan olur.}

  • ilkerc dedi ki:

    Evet.

    turkiye de “sadece bu konuda” uzmanlasmis kimse oldugunu sanmiyorum ama http://www.makinafx.com adresindeki Makina adlı şirket (başka bir çok isin yanı sıra) bu tur isler de yapiyor.

    Hatta şirketin ortaklarından emre de buralardadır. Bir el atıverir belki bu soruya : )

  • ea dedi ki:

    Dünyada bu, bir iş kolu.

    Genel olarak, artık film açılış jeneriklerine, tipografik efektler yığınından çok, filmin anlatmak istediği şeyi ya da filmin havasını ilk birkaç dakikada yerleştiren kısa filmler olarak bakılıyor.

    İşi jenerik tasarlamak ve yönetmek olan insanlar var. Bir çok disiplini içinde barındıran bir ortam, bir ucu grafik tasarıma diğer ucu sinematografiye uzanıyor.
    Kabaca bakılırsa bu, kendi yönetmeni ve ekibi olan ayrı bir iş olmaya David Fincher’ın Seven filminden sonra başladı. Kyle Cooper Seven’ın jeneriklerini yaptı ve mesele orada patladı, ondan beridir de devam ediyor. Gerçi artık biraz sadece moda olduğu için de yapıldığı söylenebilir ama yine de ilginç ve zevkli bir iş.

    Kyle Cooper bu işi en iyi yapanlardan biri olarak biliniyor. Prologue, eski şirketi Imagınary Forces’dan ayrıldıktan sonra kurduğu yeni şirketi.

    http://www.prologuefilms.com/
    http://www.imdb.com/name/nm0178204/

    Tabi, aslında jenerik tasarımının Kyle Cooper ile başladığını söylemek de bir yandan yanlış. Onun da en çok etkilendiğini söylediği Saul Bass gerçekten müthiş biri.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Saul_Bass
    http://www.designmuseum.org/design/saul-bass

    Türkiye’de bu iş tabi ki yalan. İyi niyetli kişiler ve girişimler olsa da, doğru düzgün film endüstrisi oluşmamış bir ülke de bu malesef lüks kaçıyor.

    Daha detayda merak ettiğin ya da ilgilendiğin bir konu varsa yardımcı olmaya çalışabilirim.

  • ea dedi ki:

    ha bu arada, ilker’in bahsettiği emre benim 🙂

  • Dylan dedi ki:

    there’s a better interview about it here and it’s not banned. 🙂

    http://www.macvideo.tv/camera-technology/interviews/index.cfm?articleId=101348&pagType=samecat

  • aytug dedi ki:

    aslında bu işlerin Hitchcock’la başladığı da söylenir (bkz. North By Northwest)

  • ea dedi ki:

    hitchcock’un filmlerinin jeneriklerini yapan saul bass zaten. (north by northwest dahil)

  • ilkerc dedi ki:

    Bu arada iki emre var karisiyor ortalik : ) Biri ea oburu emre… ikisi ayri insanlar. Biri USA da yasiyor oburu TR de…

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube