Peki biz ne olacağız?

DSLR’lar çok büyük, koca koca lensleri var, yanında bin tane şey taşımak gerekiyor. Zor. Sırf o kadar para verdiğin için ilk 1-2 hafta taşırsın o kadar şeyi de sonra ne olur? 

Fotoğrafçı olmayıp da fotoğraf çekmek isteyenler (mesela ben) ne alacak peki? Şöyle küçük ama dandik olmayan, point-and-shoot kadar da sınırlı olmayan iyi bir kamera yok mu yani, tavsiye edeceğiniz?

10 Responses to “Peki biz ne olacağız?”


  • ilkerc dedi ki:

    Var emre kardesim olmaz olur mu? Panasonic yeni bir deneme yapiyor: Micro 4:3 diye bir format cikardilar. Buradaki mantik su sekilde isliyor:

    1- Optik bakac yok. Bu makinanin ciddi sekilde kuculmesini sagliyor.

    2 – Optik bakac olmayinca ayna da yok. ayna olmayinca mercekle algilayici arasindaki mesafe kisalabiliyor. Bu mesafe kisalinca mercekler kuculuyor ve hafifliyor.

    Bence ilginc bir girisim. asagidan inceleyebilirsin.

    http://www.dpreview.com/news/0809/08091202panasonic_DMC_G1.asp

  • emre dedi ki:

    herkes ellerini kavusturmuus bekliyodu ama cok boktan bi alet cikardilar…power rangers oyuncagi gibi….ama lafim kasasina 🙂

  • ilkerc dedi ki:

    ulan iki emre birbirine girdi : )

    Bence Micro 4:3 dogru bir yonelim… ileride DSLR diye bir sey kalmayacak derken bunu kast ediyordum. Ayna ve optik bakac cok manasiz seyler.

  • ea dedi ki:

    Canon Powershot G10 diye bir şey çıkarmış. Lens değiştirmek yok ama güzel gözüküyor.
    Bir de şu Leica’nın mini modelleri nasıl, hop-çiki-con-con işi mi acaba?

  • ilkerc dedi ki:

    Leica larin icleri Panasonic. Leica kendisi kamera yapmiyor bildigim kadariyla

    g10 alma derim. sensoru cok kucuk…

    alacaksan Panasonic LX3 veya onun muadili olan Leica ya da Micro 4:3 al…

  • ea dedi ki:

    e g10, lx3’ten daha iyi diyollar.

    LX3’ün sensörü 1/1.63″ G10’ub sensörü 1/1.7″. azıcık fark var 🙂
    ama g10’un lensi 28-140mm LX3’ün lensi 24-60mm. Bu arada Lumix daha güzel gözüküyor, aslında onu daha çok sevdim, fakat bu internet ne bela bir şeydir, biri harika diyor, biri boktan diyor, tekrar soruyorum, biz ne olacağız? 🙂

    G1 çok yeni…ilk jenerasyon teknoloji alınır mı ki?

  • alp dedi ki:

    I would leica camera that is small but takes cool pictures.. dpreview deki sample fotograflara bakilirsa 5 sene once bile her makineden inanilmaz london bridge fotolari ve asyali arkadaslarinin guzel pozlari cekilebiliyor. phil askey denen adam nasil oluyorsa 200 dolarlik kamera ile de ayni kaliteyi yakaliyor 5000 dolarlik kamera ile de..tabi biz elimize alinca isler oyle olmuyor ..
    o yuzden internetteki yorumlara cok kulak asmamak gerekiyor .. 2001 senesinden beri elimden 5 tane digital fotograf makinesi gecti 5 ide kullandigim sure boyunca cok iyiydi. hangisinin tipi guzel onu almak lazim bence:) hep ise yarar..

  • onelli dedi ki:

    konuyla alakasız olacak, ama sorayım dedim.

    panasonic dvx102b kameranın DCI girişi bozuldu -bu firewire taktığımız kısım. hani kasedi aktarmak üzere kullandığımız yer var ya.

    onu nerede tamir ettirebiliriz?

  • omer dedi ki:

    AG-DVX102b Asya ülkeleri için üretilmiş CE belgesi olmayan AG-DVX100 modelidir. Türkiye’ye genellikle Singapur ve Dubai üzerinden kaçak yollardan giriyor. Yurtdışından kendiniz getirmişseniz veya Türkiye’de satın aldığınız yerden servis hizmeti alamıyorsanız yetkili servisi Basari’da garanti dışı, yani ücret karşılığında tamir ettirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen 0216 578 3740’dan Yekta beyi isteyin. Ya da http://www.basari.tv

  • ilkerc dedi ki:

    emre lx3 un sensoru cok az farkli ama lx3 10 MP G10 ise 14 MP… yani pixel basina dusen yer G10 da cok daha az… Ayrica LX3 un mercegi f2.0 yani canon unkinden aydinlik.

    24 mm de 28 den cok daha iyidir.

    Panasonic – Leica iyidir sen beni dinle : )

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube