RED ve EF Mercekler

RED bilindiği gibi Canon EF merceklere uygun mount çıkarmamıştı. Bunun nedenlerinden en önemlisi sanırım EF serisinde elle kontrol edilebilen bir diyafram düzeneği olmamasıydı.

Birger Engineering adında bir şirket bu sorunu çözmüş. Yaptıkları adaptörle EF mercekler RED’e takılmakla kalmıyor (sıkı durun!) IS (Image Stabilization), netlik ve diyafram da uzaktan çalıştırılabiliyor. Yani follow focus için mekanik bir düzeneğe ihtiyaç kalmıyor.

Bu gayet akıllıca girişimi buradan ve şuradan inceleyebilirsiniz. Tabi RED derhal Birger ile bir sözleşme imzalamış. Jannard’a hafif kıllansak da iş bilirliğini takdir etmek zorundayız! Yine de bu özelliğin en baştan kameranın içine neden konmadığı da ayrı bir soru. Tabi Canon’un bu konuda dava açma hakkı da olabilir diye düşünüyorum…

1 Response to “RED ve EF Mercekler”


  • serhan nasirli dedi ki:

    Cok guzel bir haber,tabi red i ve 85 1.2l si olana 🙂
    Sanirim zeiss gec de olsa nikona calismaktan biraz kurtuluyor.Zeiss in normalde nikon icin urettigi zf mount lensler artik ef mount olarak da satiliyor fakat su an sadece 85 1.4 ve 50 1.4 mevcut.Canon u olanlar yasadi sanirim iki sekilde de.

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube