2008’in En İyisi

225ps3standing Geçen yıl aldığım teknolojik alet ül edevat içinde en iyisi kesinlikle Playstation 3…

Genelde Sony insanı hasta eden ürünler yapsa da bence PS3 işini çok iyi becermişler. Onlar için ne acı ki satışlar iyi değilmiş. Şuradan okuduğuma göre Wii denen çocuk oyuncağı ve XBox (görmedim, kullanmadım gerçi ama Microsoft’un oyun konsolu yapmasını istemiyorum! Son derece şahsi bir tercih…) PS3’ün epey ilerisindeymiş.

Tabi aslında bunun nedeni belli: Geçen sefer de yazdığım gibi PS3 bence öncelikle bir “oyun aleti” değil ve gerçekten zamanının ilerisinde bir ürün çünkü 1920*1080 panel olmadan PS3’ün tam performansını görmek zor. İkincisi aletin ağ özellikleri çok çok iyi ve bir sürü insan bunları kullanmıyor. PS3 alıp hiç Internet’e bağlamayan bir çok arkadaşım var.

Oysa Sony PS3’ü iyi de destekliyor. Neredeyse her ay işletim sistemi yenileniyor ve ek özellikler geliyor. Örneğin artık Internet gezgincisinde Adobe Flash desteği var… Son eklenen online yaşam simulasyonu Home  da geç de olsa iyi tasarlanmış bir ortam…

Medya oynatıcı olarak da PS3 çok iyi. İçindeki 40 GB veya 80 GB hard disk yetersiz derseniz şu an 500 GB hard disk eklemek 10 dakikalık iş.

Bu kadar olumlu şeyden sonra PS3 satan bir dükkan falan açacağımı düşünmeyin. Daha önce de yazdığım gibi bu yazıyı yazmak için Sony’den para almıyorum! Zaten Türkiye Sony’nin hizmeti de evlere şenlik: Alete Türkçe desteği koymadıkları gibi kullanıcıların Playstation Store gibi servislere bağlanmasını da sağlamamışlar. Yani Türkiye Sony’nin Yazıcıoğlu’nda PS3 satan adamdan tek farkı daha pahalıya satması!

Sonuç:  Aferin Dünya Sony (Türkiye Sony değil!). Benden aferin aldınız artık gerisi kolay…

6 Responses to “2008’in En İyisi”


  • Korgeneral dedi ki:

    Doktorum;

    PS3 friends listeme ekliyim seni. Nedir isim?

  • schizophrenia dedi ki:

    sony türkiye’nin mağazada satmak yerine bazı ürünler için servise yönlendirmesi kadar şapşal bir durum yok herhalde.

  • ilkerc dedi ki:

    Bu arada PS3 ile ilgili kotu bir sey: Kendi diskini yukseltip icine 20 bin sarki koyunca alet fena cuvalliyor : )

    “Media managament” yapayim derken 20 bin sarkiyi siralamaya falan calisiyor ve bir albume ulasmak 15 saniye suruyor. Halbuki disardan USB disk baglayinca ayni seyi 1 saniyede yapiyor.

    Kotu kod! Bu olmamis Sony!

  • Eylem Caner dedi ki:

    Wii’ye çocuk oyuncağı demek ayıp olmuş bence. Steven Speilberg’in bile bu konsol ile 15 dakika oynadıktan sonra ben bu konsola oyun yapacağım demesi ve de yapması bile yeterli bir cevap bence :). Ki çocuk olun olmayın, başında 15 20 dakika geçirdikten sonra oyun dediğimiz şeyin en başta ne için yapıldığını anlıyorsunuz :). Ha diğer özellikleri yeni nesil konsolların gerisinde olabilir ama kesinlikle küçümsenemez bir alet. Aileye yönelik olduğu doğru ama çok sağlam yetişkin oyunları da var; Metroid Prime, Zelda, Red Steel vs.

    PS3 olayı ise biraz karışık. Beni en çok rahatsız eden olay AAsının kapalı olması. GTA IV pcimde çok çok daha iyi görünüyor PS3’tekinden zira PS3 oyunları 720p (full hd 72 ekran Sony televizyonda oynadım), pcimde ise 1680*1050 çözünürlükte AA açık oynayabiliyorum (tamam AA açamıyorum yalan söyledim). Ha tabii fiyat performansta ufak bir miktarla kurtarıyor PS3 (hd televizyon ile film, televizyon vs. de izleneceğini varsayarak).

    Zaten yeni nesil savaşında kâr edebilen tek konsol Wii oldu, Microsoft ve Sony’nin zararları inanılmaz boyutlarda. Sony yine PSP ile bir nebze hafifletiyor yükünü.. Şimdi oyunlarla kapatmak istiyorlar arayı.

  • ilkerc dedi ki:

    🙂 Wii ilk bakista eglenceli ve iyi bir fikir olsa da PS3 guclu bir alet. Wii onun klasmaninda degil. Baska bir kulvarda kosuyor diye dusunuyorum…

  • ilker ilgen dedi ki:

    Bence PS3 e wii aksesuarları uydurulmalı.

    En son gittiğim bir müşterimin evinde wii görüm.Tüm ev halkı Golf oynuyordu.SOnra Bowling e geçtiler.Tüm aile bir arada.PC ye bakan yoktu.(zaten arızalıydı ben onun için ordaydım)

    Çocuklarınızın ve ailenizin şiddetten uzak tutacak ve bedensel hareketi ön planda tutan dolayısı ile aynı anda spor yapma imkanıda sağlayan bir cihaz. Beyaz renginide çok sevdim.Wii çocuğum olsa alacağım bir cihaz. PS3 yerine wii alırdım .

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube