Yeni HP Monitor

c01411762 HP ve Dreamworks’un ortak geliştirdiği yeni monitöre bugün kısaca bakabildim.

Bildiğimiz klasik LCD monitörler 24 bit derinliğinde çalışıyorlar (yani teorik olarak 16.7 milyon renk ayırt edebiliyorlar).

HP’nin yeni monitörü LP2480zx ise 30 bit çalışıyor ve yine teorik olarak 1 milyar renk tonu gösterebiliyor. Tabi aradaki fark çok büyük. Buna ek olarak monitör LED teknolojisiyle aydınlatıldığı için dinamik aralık, motion blur ve renk tutarlılığı gibi alanlarda çok daha başarılı.

Ayrıntılı bir inceleme yapamasam da gördüğüm kadarıyla sonuç “üzücü şekilde” başarılı. Üzücü diyorum çünkü 24 inçlik monitörün fiyatı 3500 USD (Amerika da 1999 USD’ye düşmüş). Gerçi benzer bir monitör için Sony 25.000 USD istiyor!! Yani HP sudan ucuz sayılır.

“Ben bütün renkleri göreceğim” diyorsanız paraya kıyacaksınız artık! Yalnız sizin görebileceğiniz bu renkleri başka kimse göremeyecek ama olsun : )

Dreamworks ve geliştirme süreci hakkında daha ayrıntılı bilgi için şuraya bakabilirsiniz.

6 Responses to “Yeni HP Monitor”


  • emin dedi ki:

    Verilen bilgi için teşekkür ederim. Nedense lcdlere ısınamadım. Fotoğrafçıyım ve bana doğru düzgün renk veren daha doğrusu kalibrasyon yönü sağlam monitör lazım. Pahalı olmaması tercihim. Artık bakacağız.Tekrardan sağolun.

  • ilkerc dedi ki:

    Dunyanin en iyi monitorlerinden biri bu… daha iyisini nasil bulacaksiniz ki : )

  • schizophrenia dedi ki:

    @emin f/p olarak dell tercih ediyor bir çok insan, üst rakam arttıkça eizo, lacie ve cinema display’de kullanılabilir. kalibrasyon demişsiniz ama donanımsal olmayan şeyleri yazılımsal olarak geliştirmek pek mümkün değil malumunuz.

  • ilkerc dedi ki:

    bende HP 3065 var. Xrite I1 calibrator da var epey memnunum ama print islerine hic girmedim tabi… HP nin specleri hem Dell den hem Apple dan iyiydi…

  • Ekim dedi ki:

    Ben de bir HP2475w almıştım. Verdiğiniz adresten anladığım kadarıyla sizdeki panelin küçüğü. Grafik ve birazda fotoğraf işleri için wide gamut ve s-ips panel için en iyi fiyat/performansa sahip monitör malum. (445 pound idi, bir adım ötesi NEC serisi 700+ )

    http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-hp-lp2475w.html

    Neyse, colorimeter’sız nekadar uğraşırsam uğraşayım (ki net 5 gün forumlar, driver’lar, renk presetleri didindim), doğru düzgün kalibre olmadı. Cleartype font’da bozukluk ve beyazlarda pembe tona eğilim devam etti ki bu kalibre etmeyi başaranlarda dahi devam eden bir sorun olduğu söyleniyordu dpreview’ın forumunda – bende geri paketleyip yolladım aleti.

    Anladığım kadarıyla siz hakkıyla kalibre etmeyi başarmışsınız. Elim hala arada tekrar almak için gidiyor fakat önce bir spyder 3 (ki kendisi de 100 pound) alıp – kalibre etmeden monitör kullanmamayı öğrenmek lazım galiba.

  • ilkerc dedi ki:

    Hmm sanki ayni seri degil gibi ama emin de degilim. Stok foto ve video isiyle ugrasiyorum. Dedigim gibi baski isine hic bulasmadim.

    i1 ile kalibre ettigimde o kadar az sapma oluyor ki before and after yaptigimda farki epey az oluyor. Tabi i1 da birinci sinif bir kalibrasyon cihazi degil.

    Bu islerin sonu yoktur malum : )

    3065 ile tek olası sorun omrunun kisaligi olabilir. 20 bin saat falan olmasi lazim ancak tum CCFL aydinlatmali LCD ler gibi omru gectikce parlakligi dusecektir. Bir de tabi isinma suresi var. Alet 15 – 20 dk dan once kendine gelemiyor.

    Dell lerde iz birakma problemi vardi. Apple lar cok yavas ve sacma derecede pahali. Samsung turkiye de asla bulunamiyor (30 inch te)… O yuzden burada cok da secenek yoktu.

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube