Zafer Doğan

zaferdogan Marmara Üniversitesi Sinema TV Bölümünde yıllarca hocam olan Prof. Zafer Doğan’ı 13 Nisan 2009’da geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik.

Çarşamba günü Marmara Üniversitesi Acıbadem Kampüsünde bir anma töreni olacak.

Sevenlerine, ailesine ve öğrencilerine baş sağlığı dilerim.

1951’de Bandırma’da doğan Zafer Doğan Marmara Üniversitesi Sinema TV Bölümü’nün kurucusuydu. İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Grafik Sanatlar Bölümünden 1974’de  mezun olan Doğan, Devlet bursuyla San Francisco State University Film-Televizyon Bölümlerinde Yüksek Lisans Eğitimi yaptı (1975-1978).

Zafer Doğan Sinema-TV-Fotografi alanında 1987’de Doçent ve 1993’de Profesör oldu. Bir çok filmde yapımcılık ve yönetmenlik yapan Doğan son olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde İletişim Fakültesi’nde dekan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

5 Responses to “Zafer Doğan”


  • Kadir Beycioğlu dedi ki:

    Değerli Zafer Hocama tanrıdan rahmet, ailesine, emek verdiği sinemacılara ve öğrencilerine başsağlığı diliyorum…
    Altın Koza Festivali olarak O’nu çok özleyeceğiz…

  • ilkerc dedi ki:

    Kesinlikle “nevi sahsina munhasir” biriydi… Klasik bir akademisyen degildi. Her ölüm erkendir ama Zafer Hoca’ninki gercekten erken oldu…

    Yarin 13.00’de Marmara Universitesi Acibadem Kampusunde olacagim.

  • Eylem Caner dedi ki:

    Tüm sevenlerinin başı sağolsun. Ölüm acısını bilen biri olarak içten diyorum bunu. İçten demeyen yoktur böyle bir şeyi gerçi de neyse..

    Tekrar başınız sağolsun.

  • Akın dedi ki:

    Zafer hocama aşıktım
    bizim derdimiz bu değildi fakat iyiler hep erken gidiyor
    başımız sağolsun,
    Akın.

  • yasir dedi ki:

    aradan 1 yıl 2 ay gibi bir süre geçti. şimdi sitede sörf yaparken görünce bi tuhaf oldum. kalp krizi geçirdiği gün okuldaydım sonra ambulanslar filan akşamda okulun sitesinde vefat haberi hiçbir yakınlaşmam olmamasına rağmen zafer doğanla, inanılmaz üzülmüştüm. tek bir hatıram olmuştu. okuduğum sinema okulu iflas etti ve napcağımı bilmez halde geleceğimi düşünürken istanbul tic. üni görsel iletişim bölümüne başvurdum. bendekide şans başvurduğum sene başvuru rekoru kırılmış ve ben bunalmıştım inanılmaz bir stres içersindeydim genel kültür çizim vs.. sınavlarını atlattıktan sonra mülakata geldi sıra. en can sıkıcısı buydu. yazın sıcağında bide o stresle adım okunduğunda sınıfa girdim ve karşımda 5-6 tane hoca. aslında eğitimim vardı ve zorlanmadan girebilcek seviyedeydim o okula ama gereksiz bi stres içindeydim. sinemadan filan hoşlandığımı ilgilendiğimi söyledim. ondan sonra benimle dalgaya başladılar. herkes sinemadan hoşlanır vs.. Griffit’ten bahsetmeye başladım ama diğer hocalar beni ti ye almaya başlamışlardı bile ama yüzü gülen bi adam beni dinlemekteydi ve arkadaşlar susun çocuk griffith dedi diye seslendi yanındakilere ve hepsi susarak beni dinlemeye başladılar ve zafer hoca beni rahatlattı ve bi kaç soru sordu ondan sonra ufak bi sinema tarihi sunumu yaparak okula kabul edildim. bu kadar ufak bi anım olmasına rağmen bu kadar güzel hatırlayabildiğim ender insanlardan biriydi. allah rahmet eylesin.

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube