RED ve Speedgrade

[flashvideo file=”https://www.ilkercanikligil.com/wp-content/uploads/sahibindenev.flv” image=https://www.ilkercanikligil.com/wp-content/uploads/sahibindenev.jpg /]

Gör. Yön: A. Korfalı / Yapım Evi: Combo / Post: Makina

Bu sefer RED’in iş akışında yeni bir durak olarak Irıdas Speedgrade‘i denedik. Tahmin ettiğim gibi ayrı bir CC aşamasından geçmek hayırlı bir durum. Bundan önceki filmler ya yeşilde ya da dekorda çekildikleri için RED’le ilgili tam bir yorum yapamıyordum. Bu filmlerde ise hem iç hem dış, hem gün, hem de geceyi test etme fırsatı bulduk.

Görsel olarak RED (iyi merceklerle kullanıldığında) çok çok iyi. Speedgrade’de 2K playback yaparken bunu daha da açık görebiliyorsunuz.

Sektörden bir çok insan üzülse de RED filmle arayı ciddi şekilde kapatmış. Hatta dün başka bir işin telesinesinde filmin üzerindeki sayısız toz ve çiziği görünce açıkcası ibre RED lehine dönüyor. Sürekli “RED’de problemler varmış” diyen insanlarla karşılaşıyorum. Bu RED’le çektiğim üçüncü profesyonel iş oldu. Ne gibi bir problem olduğunu ben anlamış değilim. Bilen varsa açıklarsa sevinirim.

Bence şimdi tek engel kaldı: Avid’in tam desteği. O da Avid DS üzerinden başlamış. Büyük olasılıkla aşağılara inecektir.

4 Responses to “RED ve Speedgrade”


  • Mino dedi ki:

    Laboratuar masraflarına elveda deme şansı yakaladı reklam sektörü ne güzel işte. Staj yaptığım zamanlarda bir reklamdaki çizikler ekibi çileden çıkarmıştı. Da Vinci Revival suite olmadığı için 2 gün boyunca çizikler Flame’de ayıklanmış sonra. Reklam filmlerinde elde edilen çıkış istisnalar dışında 4:2:2 10 bit oluyor (Digibeta). Red’in yeni gelişmiş sensörleriyle dinamik aralık daha da geliştirilecek (12 yerine 16 bit sensör, tahmini 13 f stop dinamik aralık hedefleniyormuş)

    Çekimlerde hangi lensleri kullandınız acaba?

  • alp dedi ki:

    ARRI ultra prime larla cektik. 24-32-50-85 kullandik.alan derinligini daraltmak en acik diaframlarda calistik.

  • tehrem dedi ki:

    Forumlarda şimdiden tartışılmaya başlanan Sony Vegas’ın yeni sürümü Pro 9 birsürü devrim özellikle mayıs da çıkıcakmış, özellikle reel time Red destegi ilgi çekici bence..bilginiz olsun…

    Sony Vegas Pro 9
    -RED ONEâ?¢ .r3d Native with full metadata support
    -Render 4k Reel Time
    -Open and edit RED ONEâ?¢ files on the timeline
    -1080p rgb uncompressed grading
    -Hdcam,SD,HD,Avchd,Xdcam HD, MXF,DVCpro HD, P2 support
    -True 32 bit floating
    -10-bit and higher sources and render formats
    -Read and save DPX, OpenEXR.
    -Blu-ray Disc burning directly from the timeline
    -Professional audio mixer console
    -New Developed Professional Audio Mixing and Professional Color Correction
    -Broadcast Wave format multichannel support

  • cnyt dedi ki:

    bence avid den daha hızlı ve daha iyi
    oyunun kuralları değişecek gibi,

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube