Iphone’dan Kamera Kontrolü

Onone software adlı bir şirket Iphone için DSLR Remote adında bir yazılım geliştirdiğini açıkladı. İki parçadan oluşan bu sistemde EOS kameranızı bağladığınız diz üstü bilgisayarınızda bedava dağıtılan bir sunucu yazılımını çalıştırıyorsunuz.

Daha sonra Apps Store’dan indirdiğiniz IPhone yazılımını açıp, kablosuz olarak Liveview da dahil olmak üzere DSLR’ınızın bütün temel özellikleri uzaktan kontrol edebiliyorsunuz (diyafram, örtücü, son çekilen resme bakma vs vs).

Bu gayet başarılı yazılımın fiyatı 9.99 USD… Ayrıntı şurada.

2 Responses to “Iphone’dan Kamera Kontrolü”


  • alp dedi ki:

    eh o zaman canon 5d nin ustune iphone u yapistirinca live view modunda laptoptan bakmadan goruntu alabiliriz demek mi oluyor eh tabi delay’i ne kadardir kim bilir.
    bir de fotograf cekimlerinde ajanslar icin kolaylik olur kendi iphonelarinda herseyi gorebilirler .. hatta aah bu da guzel bunu da cekelim noktadasinda bir parmak hareketiyle deklansore basabilirler. bir sonraki level laptopsuz iletisim olur heralde .. o zaman guzel olur .. Her canon 5D entrysinde oldugu gibi RED ‘i de sokucak olursak .. Red icin de boyle bir yazilim yapilsa super olur.

  • ramazan dedi ki:

    bana bir gittiğim fuarda adobeden bir eleman sadece cs4 ü sorduğumda, tanıtırken final cut bunu yapıyordu demem den ötürü apple nin uzun süredir final cut versyonu çıkarmadığını ve sadece iphone üstüne odaklandığını anlatıyordu.
    bende ne alaka dedim o da bana cevap olarak aplle bütün mühendislerini iphone yi geliştirmek ve app. üretmek için kullanıyor demişti.(heralde mühendisi kalmadı apple ın) Adama o zaman inanmamıştım ama şimdi belkide doğru olabilir diye düşünüyorum… 😛

    (iphone hakkında şu bolum izlenebilir.. The Simpsons â??MyPhoneâ? iPhone episode )

    apple olaynı sewmeyen birisi bile ‘myphone’ dan bahsediyor.. 🙂
    görünüyor ki bu telefon ile her yere virüs gibi yayılmış durumda apple.
    Bu Tekelleşme sürecini ile yakında bizi rahatlatan app ler ile itunes ve diğer prglarına bağlayacak ve bizi baya zor duruma sokacak gibi gözüküyor. ilk müzik olayı olacak heralde. genius denen olay…

    (biraz uzun oldu ama.. )

    RED furyasını bozmayayim
    … iphone RED için yararlı bir app. isee4k (caglar sag olsun..)

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube