G11:Daha Az Pixel!

g11 canonPowershot G serisini hiç bir zaman sevemedim. Bu yıl mutlaka algılayıcıyı büyütürler diye düşünüyordum ama Canon ters köşe yaptı: Yeni G11 10 MP’lik bir algılayıcı ile geliyor. Bu da bir önceki model G10’a göre 4 MP daha az!

Bu alışılmadık kararda Panasonic’in LX3 ile yakaladığı başarının (ki benim de en beğendiğim compact kamera o) etkisi olduğu konuşuluyor.

Öyle ya da böyle bu olay bize megapixel yarışı saçmalığının şimdilik durduğunu gösteriyor. Bu da hayırlı bir durum.

Daha fazla ayrıntı her zamanki gibi şurada.

2 Responses to “G11:Daha Az Pixel!”


  • schizophrenia dedi ki:

    gerçekten büyük bir adım, pentax ve olympus’un yapmak istediğini onlardan önce canon yapmış oldu. g serisi oldukça kuvvetli olsa da ricoh gr digital ya da panasonic lx3 bana daha çekici geliyor. 1-2 sene önce heryerde aps-c boyutlu algılayıcıya sahip kompaktlar görmeye başlarız diyordum ama sanırım bit boyutlu algılayıcı pazarında üreticilere daha çok ekmek var.

  • ilker ilgen dedi ki:

    Çalınan G-7 den G-10 a geçen kullanıcı olarak şunu diyebilirim g-10 çok daha net ve büyük arka ekran daha hızlı tepkime ve görünümü ile son kullanıcı olarak beni etkiledi.
    Birde ürünün kutularını üst üste koyduğunuzda tasarımlarının aynı olduğunu ve sadece renk değişimi ile yetinildiğini görmek beni üzdü.

    Megapiksel savaşının bir yerde biteceği zaten kesin birşeydi.Tıpkı PC lerdeki işlemci hızı çılgınlığının çoklu çekirdek ile yavaşlaması gibi.

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube