Avid MetaFuzeAvid MetaFuze

4 Responses to “Avid MetaFuzeAvid MetaFuze


  • ilkerc dedi ki:

    Avid’in “Biz bu isi nasil beceremiyoruz?” konulu videosunu izlediniz.

  • Burç dedi ki:

    Hem Avid Media Composer hem de Avid DS olması gerekiyor yüksek kalitede çıkış alabilmek için. Tabi color correction, görsel efektler filan işin içine girince iş dallanıp budaklanır.

  • ea dedi ki:

    Avid’in workflowu aslinda kotu degil, antik.
    Mesele aslinda Avid’in temelde nasil calistigina geliyor ki, sadece Red icin bunu degistirmeleri mumkun degil. Avid’in dosya sistemi database uzerine kurulu. Herseyi, sadece Red dosyalarini degil, mxf’e cevirmesi gerekiyor. Bu anlamda yine cok geri kalmis Discreet (Autodesk) urunlerine benziyor (Gerci Autodesk bu sorunu garip bir takim yontemlerle asmaya calisiyor ama neyse). Bir kere bu surumu kabullenince Avid iyi oldugu seyi, kurguyu, yapmaya devam edebiliyor. Tabi bunu kabullenmek biraz zaman alabiliyor 🙂

    Son calistigimiz uzun metraj isinde, Red dosyalarini mxf’le paketlenmis dnxhd’ye cevirmek icin Metafuze kullandik. Zaten Red okuyup da dogrudan mxf yaratabilen baska bir program yok benim bildigim. Mxf formatli dosyalar avid’e hic beklemeden import edilebiliyor. Diger her turlu dosya icin (Fast Import yapabilmek icin her turlu kriter yerine getirilmis dahi olsa) beklemek gerekiyor. Fast Import realtime (yani klibin suresi kadar) sayilir. Avid import islemi sirasinda, gelen dosyayi mxfe cevirip Media Files klasorune koyup, database’ine giriyor.

    Metafuze Red dosyasi uzerindeki timecode bilgisini, dosya isimlerini mxf’e de tasiyor ki bu sayede Avid’de yapilan kurgu edl ile online ortamlarina tasinabiliyor.

    Metafuze’un biz 25fps dunyasina nahos bir armagani, 25fps cekilmis red dosyalarini cevirirken timecode bilgisini bozabiliyor. 24 ve 30 da sorun yok (Aptal Amerikalilar!), ama 25te bazi cliplerin timecodelari karman corman oluyor.

    Metafuze, garip bir program. Arayuzu berbat. Calisma prensipleri garip.Ama isini yapiyor. Bedava. Herhalde bedava oldugu icin de cok yavas gelistiriliyor. Gecen hafta, 2.1 versiyonu cikti. Cok bir yenilik yok. Bir suru bug vardi, onlarin bir kismini elemisler iste.

  • shad dedi ki:

    Avid, Metafuze’u cross-platform yapmayla ugrasamamis.. Windows tabanli olmasina ragmen Mac ve Linux’te de emulatorler tarafindan calistirilabilsin diye arayuzu cok basit tutulmus… (kullanilan liste, combobox, buton vs gibi komponentler Windows’un default kontrolleri)… Bu yuzden les gibi gozukuyor : )

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube