Canon’dan Yeni Oyuncaklar

Canon bugün beklendiği gibi EOS 60D yi duyurdu. Bunun yanı sıra bir takım yeni oyuncaklar da ortaya çıktı: Yanda gördüğünüz 8-15 mm f4L mercek bence bunların en ilginçlerinden biri. Bu mercek hem balık gözü (circular) hem de normal kareler üretebiliyor.

Ek olarak EF 70-300 4 – 5.6L IS, EF 300 mm 2.8L IS, EF 400 mm 2.8L IS duyuruldu. Ayrıca 1.4X ve 2.0X extender modellerinin de üçüncü sürümleri çıktı.

Son olarak 500 ve 600 mm EF merceklerin de önümüzdeki dönemde yenileneceği açıklandı. Tabi bunların fiyatlarını düşünmek bile istemiyorum.

Bütün bu oyuncaklar içinden bir çok Canon kullanıcısının hasretle beklediği 24-70 2.8L IS ne yazık ki çıkmadı. Belki gelecek sefere diyoruz.

Bilgi her zamanki gibi şurada.

22 Responses to “Canon’dan Yeni Oyuncaklar


  • schizophrenia dedi ki:

    bu 8-15mm f4l, 180º – 175º 30′ görüş açı aralığı ve 1400$ etiket fiyatıyla oldukça pahalı bir oyuncak olmasın rağmen aklımdan çıkaramıyorum.

  • ilkerc dedi ki:

    : ) Az daha 2X extender alacaktim gecen ay : ) iyi ki almamisim.

  • neocaridina dedi ki:

    Şimdi bu 24-70 IS çıkmadığına göre video amaçlı kaliteli bir zoom olarak ne alınır bir tavsiye verseniz? 17-55 f2.8 ya da 24-105 f4 ? (550D ve 7D ile kullanmak üzere) Daha önce konuşulduysa link de olur.

  • yasir dedi ki:

    7d için 50mm olympos f1.8 aldım gayet iyi. lens çok eski olduğundan adaptör vs. 100 liraya geldi. tabi video için aldım. af’si olmadığından fotoğrafta pratik değil.

  • himmert dedi ki:

    http://www

    video çekimi iyi gözüküyor.

  • neocaridina dedi ki:

    @yasir , 50mm olympus 1.8 bende de var ve oldukça iyi gerçekten. Ancak gittigidiyordan aldığım adaptör biraz sıkıntılı çıktı. Daha iyileri oluyormuş, onlara yönelmekte fayda var. Benim ihtiyacım şuan kaliteli bir zoom. Buna göre bir tavsiye verebilir misiniz?

  • ilkerc dedi ki:

    17-55 2.8 IS cok iyi bir lens ancak ileride full frame e gecerseniz yazik olur. Eger “yok gecmem” diyorsaniz kesinlikle iyi bir secim.

  • himmert dedi ki:

    İlker hocam birkaç gün içinde 7d almayı düşünüyordum. Fakat 60d’nin fiyatı ve lcdsi biraz tereddütte bıraktı beni. 7d yerine 60d alırsam çok şey kaybetmiş olur muyum?

  • neocaridina dedi ki:

    @ilkerc, dediğiniz gibi ef-s olması bir sorun, ilerde ne kullanacağımız belli olmaz. Peki benim deneyip görme şansım olmadı ama IS video için ne derece yarar sağlıyor?

  • ilkerc dedi ki:

    IS video icin cok onemli.

    Video cekmek istiyorsaniz olabildigince IS mercekler edinmeye calisin. Bunlarla elde cekim yapabiliyorsunuz rahatlikla.

  • neocaridina dedi ki:

    Teşekkür ederekten bir iki soru daha sormak istiyorum. Asıl amacım düşük ışık koşullarında iyi bir zoom lensten faydalanmak. Fark bir stop da olsa 24-70 ‘i bu yüzden istemekteyim aslında. Ama kafama takılan şu; örneğin 24-105 bize 50mm de f4 de iso 100 de 1/50 enstantane versin. Tamamen aynı koşullarda sıradan bir zoom canon ‘u takalım yine 50mm,f4,iso100 değerleri bize yine 1/50 mi verir? Yoksa L serisi lensler kalitelerinden dolayı bu anlamda da avantaj sağlıyor mu?

  • alican yener dedi ki:

    neocaridina aynı soruyu bende merak ediyorum

  • ilkerc dedi ki:

    Tabi ki ayni degerleri verir. Pozlama degerleri mercekten bagimsizdir. Ancak f4 olan mercek vizorden baktiginizda daha karanlik gorunur, daha zor autofocus yapar ve tabi ki kontrasti, cozunurlugu, keskinligi L mercekle yarisamaz. Video icin bunlar cok onemli olmayabilir ancak fotograf icin onemlidir.

  • yasir dedi ki:

    ben hep söylemekteyim. kesinlikle ebay, amazon vs sitelerden alışverişi öğrenmemiz lazım. acayip düşeş şeyler gelebiliyor. 30-40 dolardan başlayan canon ef lens ve diğer markaların canon uyumlu lensleri olabiliyor. ayrıca aksesuar konusundada acayip şeyler olabiliyor. 5-6 dolara car mountlar , filtreler ve hafıza kartları vs… bi dünya şey var. kesinlikle takip ederseniz ücretsiz kargolu ürünleri sadece vitrin fiyatına alabilirsiniz.

  • yasir dedi ki:

    İlker Hocam,
    Ayrıca ben bir soru sormak istiyorum. Bu 35mm adaptörler bize ne katıyor ve dslr makinelerde kullanılabiliyor mu? Kadir Köymen’in ürettiği 35 mm adaptöre 399 usd vermek mantıklımı acaba ?

  • neocaridina dedi ki:

    @ilkerc, teşekkür ederim bilgiler için. Bu durumda video ağırlıklı ihtiyaçlar ve 5D ile de kullanılabilme gibi sebeplerden 24-105mm ‘de karar kıldım. Umarım doğru karardır çünkü az para değil:)

  • ilkerc dedi ki:

    Yasir ne yaptin yahu? DSLR ile adaptor neden kullanacaksin? Zaten algilayicisi buyuk…

  • osman siewertsen dedi ki:

    ben konu ile alakasız ama birazda alakalı olucak : )

    Genis acıda buyuk resim yapmak mı daha zor?

    Yoksa tele ile detay resim almak mı?

    Bana buyuk resim yapmak daha zor gibi geliyor….madem genis acılı bi lens bu blog, advanced duzeyde soruyorum bu soruyu….ne kadar cevap,o kadar arguman olusur insallah…

  • shad dedi ki:

    ilker benim 2x extenderi sana veriim. sen bana yenisinden al : )

  • ilkerc dedi ki:

    @Shad: feda olsun hayirsiz kardesime benim : )

  • schizophrenia dedi ki:

    @osman siewertsen geniş açı kullanmanın telefoto kullanmaktan daha zor olduğunu düşünmüyorum lakin kompozisyonlar daha çok dikkat istiyor, vizörden her detayın rahatlıkla incelenememesi nedeniyle, fotoğraflanmak istenen alanın büyüklüğü nedeniyle ışık problem yaratabiliyor kimi zaman. telefotolar elde çalışırken ağırlık ve uzun odak nedeniyle biraz daha sıkıntılılar ama kareye giren herşeyi kontrol etmek daha rahat.

  • osman dedi ki:

    konumuz taksim meydanı olsun,tek plan genel bir plan…klasik olanı hepimiz biliyoruz,çekilir zaten…

    amma var olan gün ışığını dibine kadar sömürebilme,bazen bu kontür olabilir,bazen cephe ışığı,bazen de gölgeler, en iyi trafik,en iyi perspektif,en iyi kamera yüksekliği,en iyi açı,en egzantirik bakış açısı….bunu yaparken de izleyiciyiye ireti olmama…büyük resim : ) ben büyük resmin dinamiklerinin,taşıyıcı kolonlarının,içindeki detayların,içine çizeceğimiz geometrinin çok daha kafa karıştırıcı olduğunu düşünüyorum…

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube