Fuji X100Fuji X100

Profesyonel fotoğrafçılara (veya kendini öyle görmek isteyenlere) yönelik kompakt kamera pazarı iyice karışıyor.

Fuji’nin yandaki (bence şimdilik harika görünen) projesi X100 özellikle geleneksel fotoğrafçıların “optik bakaç” ihtiyacını yenilikçi bir şekilde karşılayacak gibi: Hybrid Viewfinder adı verilen bu sistemde isterseniz optik isterseniz LCD bakaç kullanabiliyorsunuz.

Şuradan ayrıntılı olarak incelenebilir. Kamera henüz çıkmadı.

4 Responses to “Fuji X100Fuji X100


  • osman siewertsen dedi ki:

    benim elime aldığım ilk konicaya çok benziyor ilkokul 5e gidiyordum sanırsam…bu modelin nostaljik tasarımı bile beni al diyor resmen..eskiden bir de elips şeklinde Q passed yazılı altın sarısı stickerlar konurdu caponlar tarafında,bu modelde acep o stickerda var mı ?

  • schizophrenia dedi ki:

    @osman bahsettiğin kontrol edildi etiketinin olacağını sanmıyorum : )9.
    aps-c süper, 23mm süper, optik bakaç süper, fakat 1000$ etiket fiyatı ve fuji’nin piksel sabıkasıyla çok şans tanımıyorum.

  • f242 dedi ki:

    bu ürün slr makinesi olup da hafif küçük ikinci gövde ihtiyacı duyan veya leica almak isteyip de ederinden ötürü para ayıramayan insanlar için.

    mesela slr gövdeye 35 mm takıp gezmekten ise bununla gezmek sürekli yanımda taşımak isterim.

    ya da slr gövdemde 100 mm takılı iken bu da boynumda gerektiğinde geniş açı tak çıkar yapacağıma kullanabilirim.

    basit ve eski görünümü ile dikkat çekmeyeceği gibi insanları da rahatsız etmez.

    cmos sensor kullandığını göz önüne aldığımızda ise f/2 ile flaşa gerek kalmadan rahatlıkla kullanılabilir. tahminim 3200 iso’ya kadar kabul edilebilir bir gürültüsü olacaktır.

    göz koyduğum ve çıktığında ikinci gövde niyetine kullanacağım bir ürün. çok sevdim.

    melez bakaç ise kullanımda ayrı bir keyif verecek diye düşünüyorum. sıradan insanlar için pahallı ve önemsiz görülse de gerçekten çok güzel bir makine

  • Cenk Oğurtanı dedi ki:

    DSLR’si olan ve bunu iyi kullanan bir fotoğrafçı için biraz daha küçük bir gövdeya sahip ve romantik bir model olmaktan başka ne verir ki bu insana? Geniş açı istiyorsam DSLR’m için, geniş açılı objektifimi takar ve kullanırım hepsi bu… DSLR zaten bir sürü ek masraf yaptığınız ve ek ağırlıklar taşımanızı gerektiren bir gövde tipidir. DSLR gövde ve objektifler yanında bir de bunu taşımak bana pratik gelmedi açıkçası…

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube