EOS 600DEOS 600D

Canon’un ne yapmaya calıştığının anladığımı söyleyemem: 600D, 1100D, 60D gibi alt seviyede 3 degisik ürün gamı yarattılar.

Böyle bir kaosun içinden nasıl çıkılır ondan da emin değilim. Galiba amaçları biraz da kafa karıştırmak.

Bütün bu kameralar birbirlerine çok benziyor ve ufacık farklarla ayrılıyorlar. Aslında aynı malı değişik kutulara koyup yazılımsal olarak kısıtlamak gibi bence rezil bir pazarlama anlayışı bu.

Hal böyle olunca da doğal olarak pek heyecan duyamıyoruz bu aletlerle ilgili. Aslında on yıl önce rüyamızda bile göremeyeceğimiz kameralar olmasına rağmen şimdi sadece uykumuzu getiriyorlar 🙂

Yine de tabi bu işlere yeni başlayanlar, öğrenciler ve meraklılar için yararlı gelişmeler bunlar. Sonuçta aslında farklı sınıflarda olsalar da bu kameraların 7D den veya 5D’den çok da kötü olduklarını söyleyemeyiz. Hele de fiyatlarını karşılaştırırsak!

Yeni kamera 600D hakkında bilgi her zamanki gibi şurada.

13 Responses to “EOS 600DEOS 600D


  • cem.. dedi ki:

    canon cuyuz ama can sıkıyo bu pazarlama stratejileri 550D sahibiyim
    mark3 ü bekliyorum lens e yatırım yapmak en karli sı, yaşlı bi fotoğrafçı yı daraltmıştım bi kez hangi makina diye adam eeh dedi ;makina kara kutu lens önemli olan ne bu makina makina geziyosunuz(:

  • Emir B. dedi ki:

    bende 550d sahibiyim, artık insanlar düşünüp düşünüp işin içinden çıkamasın birşey almadan beklesinler diye yapıyorlar sanki inadına. Banada soran olursa makine önemsiz LENS diyeceğim başka birşey değil yani.

  • Yunus Oksuz dedi ki:

    Selamlar,
    1000d sahibiyim. Tamda bu makineden sonra 60d almaya karar vermisken adamlar bide 600d cikartti iyice kafam karisti . Sizce hangisi : )

  • Emir B. dedi ki:

    Onu bunu bilmem de, canon 4k konsept makinesini fuarda görücüye çıkarmış ilker hoca onun hakkında konuşursa süper olur. Buyrun. E tabi konsept olduğu için tasarımı yuvarlak 🙂

    http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1782/

  • antimimik dedi ki:

    600d canonun yaptığı tekno üçkağıtlardan sadece biri .Acil ara paket gh2 ye karşı çıktı ama , gh 2 nin moire testi sonuçlarını aşağıdan bir göz atın derim , af 100 ü bile sallamış. Şimdilik gh 2 diyorum…

    http://www.eoshd.com/content/549

  • levendary dedi ki:

    ben 550d almayı düşünüyordum,şimdi bu çıktı ?! bir de 60d falan varmış,ne yapsam bilemedim.önceliğim video özelliği,hangisini önerirsiniz ?

  • ilkerc dedi ki:

    ucunun arasinda 60D en iyisi (ufak farklarla da olsa). Biraz daha para ayirabiliyorsaniz 7D de dusunulebilir.

  • levendary dedi ki:

    7d almam imkansız fiyat itibariyle,hatta 60d de imkansız.550d mi daha iyi olur 600d mi onu çözemedim.arada dramatik bir fark yoksa 600d’ye o parayı vereceğime lens için ayırmak daha doğru olur gibi.

  • ilkerc dedi ki:

    600D de donebilir ekran var ve bu onemli bir arti.

  • yasir doğan dedi ki:

    600d, 550d ye göre biraz daha avantajlı çok fazla fiyat farkı olabilceğini düşünmüyorum bende.

    İlker Hocam, 7d ve gh2 video açısından hangisi ağır basar. gh2’nin sensörü biraz daha küçük ama 7d’den fazlasını vaad ediyor. sizin görüşünüz nedir bu konuda?

  • Mos dedi ki:

    Kafası karışanlar için; 4 ve 3 rakamlı EOS modelleri amatörler için(fotoğrafçılıktan para kazanmayanlar ve yeni başlamış olanlar), 2 rakamlılar yarı profesyonel, tek rakamlı EOS modelleriyse tam profesyonel modellerdir. amatör modellerin gövdeleri diğerlerine göre daha naziktir. 60D 550D’ye göre, 7D 60D ye göre daha iyi fotoğraf sonuçları verir. ama yinede aralarında gerek çözünürlük gerek kalite bakımından çok büyük farklar yoktur. eğer hangi makinayı alacağınıza karar veremiyorsanız almanız gereken makina kesinlikle amatör model bir makinadır.

    Canon gibi bir markanın sürekli yeni model çıkarması çok normal. Sonuçta kameradan, projektöre, baskı makinalarından medikal görüntüleme teknolojilerine çok farklı alanlarda sürekli ar-ge yapan bir şirket. yıllarca aynı modeli satmaktansa her yıl yenilikleri eklediği geliştirilmiş modelleri piyasaya sürüyor.

    Ek bilgi: Canon’un piyasada satılan ve üretimi devam eden model sayısı 9 (600d den sonra 550d üretimi durursa 8) Nikon’un ve Sony’nin de model sayıları 9.

  • Mos dedi ki:

    orda gözlük yapmadım =) 8 demeye çalışmıştım ama yanına parantez koyunca 8) oluyormuş demek ki.

  • erdem dedi ki:

    selamlar ilker bey, ben klip çekmek istiyorum amatörce..550 d almayı dusunuyordum ama sırf bu doner ekranı ıcın 600d cok buyuk avantaj olacak dıye dusunuyorum sonucta acınızı bayagı genısletıyor..dıger bır yandan fotograf acısından dusunursek de otomatık seceneklerı var benım gıbı amatorler ıcın..yanı aslında 600d almayı dusunuyorum ama sıze 2 sorum olacak..

    1- yukardakı yorumlarda Emir B. isimli arkadasın verdıgı bu lınktekı cok amaclı alet olan canon 4k http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1782/
    hem vıdeo hem fotograf ıcın en ıdeal makıne olabılır mı acaba?

    2- bu alet turkıyeye ne zaman gelır ve fıyatı ne olur?

    3- japonyadakı nukleer santral kazasından sonra su aralar canon almak saglıklı mıdır?

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube