Sony’den Yeni KameralarSony’den Yeni Kameralar

Sony arka arkaya yeni kameralar duyurdu. Bunların en önemlisi “dünyanın ilk tam boy algılayıcılı handycam kamerası” olarak duyurulan NEX-VG900. Böylece 35 mm fotoğraf mercekleri çarpan faktörü olmaksızın video için kullanılabilecek.

Kamerada iyi bir özellik var: Çarpanlı bir mercek taktığınızda alet otomatik olarak 24 mp lik algılayıcıyı kesiyor ve siz normalde göreceğiniz açıyı görüyorsunuz. Sonunda birisi bunu akıl etti. Bravo Sony. Aynı aletin VG30 adıyla APS-C modeli de var. VG900’un beklenen fiyatı 3300 USD.

Diger kamera (fotograf makinesi) A99 yine 24 MP’lik algılayıcıya sahip ve SLT teknolojisini kullanıyor (Hareketsiz geçirgen ayna). Ayrıca algılayıcı üzerinde Phase Detection Autofocus olduğu için kamera aynı anda iki focus sistemini kullanabiliyor. Böylece videoda netlik yapma problemlerini en aza indirmeyi iddia ediyor.

1920*1080’de 60 kare yapabilen kamera 25600 ASA’yi destekliyor.

Üçüncü alet ise sokak fotoğrafçılarına yönelik DCS RX 1. Bu kamerada 35 mm f2 sabit mercek bulunuyor.

Bütün bunlar güzel ama hala AVCHD ve 8 bit’ten kurtuluş yok. Herhalde 10 yıl sonra 8 bit konuşmuyor oluruz diye umuyorum.

3 Responses to “Sony’den Yeni KameralarSony’den Yeni Kameralar


  • OBA dedi ki:

    VG20 kullanıcısıyım ve VG30’a geçmek için sebep göremiyorum. VG900 için ise yeni lensler gelmeden geçme taraftarı değilim. Adaptörle başka lensler kullanmak sıkıntı olabiliyor en azından benim VG20 başka adaptörleri kabul etmiyor diğer Nexlerin aksine.

    AVCHD formatını niye beğenmiyorsunuz? Vegasta yada diğer yazılımlarda bir sıkıntısını görmedim.

  • ilker sevgili dedi ki:

    Selam,
    peki görüntü kalitesini Mark III ile kıyaslar mısınız ?

  • Mehmet Emin dedi ki:

    İlker hocam merhaba.

    Nikon d800 kullanıyorum. Ama bunu sürekli taşımak zulüm oluyor.
    Bide niye gidip en iyisine kafaya takarızki sanki çektiğimiz kuş böcek görüntüsü sinemada yayınlanacak. Çevremde en iyi kamerayı alan arkadaşlarım içinde daha sinema filmi çeken görmediğim gibi sinema filmi çekecek ama tek sıkıntısı kamera ve bu yüzden çekemeyene de denk gelmedim:)

    Kompakr kameralat iyice aşmış durumda. İngilizce dışında türkçede kaynak yok gibi. Cepte taşı. Anında çıkar ve istediğin görüntüyü çek. Yönetmenlik antremanı için muhteşem bi şey…

    Kompakt kameralr üzerine bi yazsanız…..rx100, lumix serisi, s110 v.s…

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube