Mavic!

dji-mavic-pro-droneSon yılların en heyecan verici şirketlerinden DJI dün yeni insansız hava aracı Mavic‘i tanıttı.

DJI örneğin Canon’un tam tersi sayılabilecek bir şirket: Yeni oyuncak Mavic daha altı ay önce çıkardıkları Phantom 4’ün bütün özelliklerini içeriyor ve ondan daha uzağa uçabiliyor (7 Km!) ve daha da önemlisi 730 gramlık gövdesi katlanabiliyor. Yeni Mavic çok küçük ve daha ucuz! Kısaca şirket kendi ürünleriyle rekabet eden ürünler çıkarmaktan geri durmuyor.

Bir kaç gün önce kendi IHA’sı Karma‘yı duyuran GoPro şu an herhalde ağlıyordur diye düşünüyorum! Zira Mavic her alanda Karma’yı fena halde dövüyor : )

Yeni Mavic kamerayla birlikte geldiği için daha ucuz, çok daha akilli (engel tanıma sistemi), daha gelişmiş, daha hafif ve basitçe daha iyi. Kumandanız yoksa sadece akıllı bir telefonla bile kullanabiliyorsunuz.

4K’lık kamerası diğer DJI’lardan farklı değil yani profesyonel amaçlar için çok uygun değil belki ama yine de 730 gramlık uçan bir kamera için fazlasıyla yeterli.

IHA’lar beklenenden hızlı geliyor.

Bravo DJI!

Keşke kamera da yapsa bu adamlar.

8 Responses to “Mavic!


  • schizophrenia dedi ki:

    bu yıl en çok heyecanlandığım elektronik zımbırtı bu oldu.

  • ilkerc dedi ki:

    Harika gercekten.

  • deriuqer dedi ki:

    GoPro Karma’yı sunmasaydı DJI Mavic’i tanıtır mıydı? Bravo GoPro 🙂

  • yasin kose dedi ki:

    Mavic GoPro’ya tek vurup çift saymış görünüyor. Açıklanan spec’lerde öyle farklar varki GoPro’ya para vermek fanatiklik gibi geliyor (aralarında karşı konulamayacak bu kadar büyük bir fark varken GoPro’nun önümüzdeki aylarda bir güncelleme yapacağını düşünüyorum.)

  • Cenk dedi ki:

    Zaten GoPro’nun piyasaya böyle nispeten zavallı bir ürünle girmesi büyük bir öngörüsüzlük… Takip bile etmeyen taşınabilir aksiyon drone mu olur ya?.. Anlamak çok zor bu CEO’ları ve ürün müdürlerini…

  • Cenk dedi ki:

    Mavic Pro içinse en büyük güncelleme ileride kamerasının GoPro 5 Black ayarında daha iyi bir kamera ile değiştirilmesi olabilir…

  • Cenk dedi ki:

    En azından tabii…

  • yasin kose dedi ki:

    GoPro Karma için recall başlatmış. Demek kocaman şirketler böyle batıyorlarmış.
    Haberin linkini paylaşmıyorum. Gün aydınlanınca yankılanır zaten.

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube