Sony A6500

a6500

Sony Türkiye’nin inceliği sayesinde tüketici sınıfının yeni uber kamerasıyla bir kaç gün oynayabildim.

Yeni A6500 Sony’nin son dönemdeki çıkışının en gelişmiş örneklerinden biri ve daha 8 ay önce çıkmış olan A6300’ün bir üst modeli. A6500 aslında A7SII’nin küçük hali de sayılabilir ama açıkçası ben bunu A7SII’den daha çok sevdim.

Sony 24 MP’lik bu küçücük kamerayla harika işler başarıyor. Örneğin Canon’un hayal kırıklığı yaratan güncellemesi 5D MK IV’e koymaktan kaçındığı özelliklerin hepsi bu kamerada var: Log kayıt, LUT’la izleme, gövde içi sabitleme, 4K tam sensörden 2.4 kat fazla örnekleme (oversampling) ile kırpmasız kayıt, 100mbit XAVC kayıt, 100 fps Full HD kayıt, dönebilen LCD ekran…

Sony’nin klasik sorunları bu modelde de devam etmekle birlikte (karma karışık menü sistemi, batarya sorunu, rolling shutter’in fazlalığı vs) sonuç çok başarılı. İşin şaşırtıcı tarafı Sony esasen filmcilere yönelik olmadığı düşünülebilecek böyle bir modelde bile filmcileri unutmuyor.

Bana verilen model pre-production (ön üretim) olduğu için RAW dosyalarını açamadım ama video ile epey oynadım. 3200 ASA’da bile sonuç başarılı. Kameranın otomatik netleme sistemi de hiç fena değil. Ergonomisi son derece iyi. Algılayıcıdan sabitleme sistemi çok çok başarılı ve 5 fstop’luk destek sağlıyor.

2.4 milyon piksellik OLED elektronik vizör de etkileyici (tabi her şeye rağmen henüz optik bir vizör kadar iyi değil ama az kalmış diyebilirim)

Kısaca anlaşıldığı üzere kamerayı çok sevdim. Bugün yanımda taşımak için bir kamera alacak olsam kesinlikle bunu alırdım. APS-C algılayıcılı, bu fiyat aralığında (1400 USD) ve bu boyutta başka kamera aramaya gerek yok diye düşünüyorum. Sunduğu bütün özellikler bazı zayıflıklarına rağmen A6500’ü rahatlıkla APS-C’nin yeni aynasız kralı yapıyor.

1 Response to “Sony A6500”


  • altaycn dedi ki:

    Görmüş olduğunuz bu kamera ile Sony markası dünyaya 3 mesaj göndermiştir.
    1. a6300 kullanıcılarını aptal yerine koyuyoruz.
    Benim gibi NEX serisinden gelme bir Sony Fanboy’u için bile a6500 gerçekten sinir bozucu bir kameradır. Daha üzerinden 1 yıl bile geçmeden piyasaya sürüleceği için bu kamera modifiyeli a6300 olarak anılacaktır. Ã?stelik 4K da aşırı ısınma, rolling shutter gibi önemli sorunları düzeltmeden. “bak biz buna şu çipi taktık, şurasına yeni düğme ekledik” gibi şeyler söyleyip paramızı almaya çalışmaları beni çok geriyor. Neyseki a6300ün fiyatları düşecek ve en iyi fiyat-performans 4K kamerası olarak liderliğini bir süre daha sürdürecek.
    2. Fujiye “Sen hayırdır?” diyoruz.
    Fujinin xt-2 si büyük heyecan yarattı. büyük geliştirmeler ve iyileştirmeler var. Fakat Sony, a6500le fujiye ve fuji kullanıcılarına “Bizim yarı profesyonel kameramız sizin amiral geminizi geçiyor.” gibi bir mesaj vermiştir. Bunun iyi tarafı, böyle çekişmeler kamera teknolojisine büyük katkılar sağlar.
    3. Lider biziz.
    Sony kamera teknolojisinin ne kadar nimeti varsa alıp küçücük bir gövdeye sığdırarak, çoğu firmadan ne kadar ileride olduğunu göstermiştir. Aynı şekilde RX100 serisi de buna dahildir.. en kötü olasılıkla Sony en az 2 yıl daha liderliğini koruyacağa benziyor. Ancak müşterilerinin istediklerine kulak vermezse, o da geçmişteki örnekler gibi sönüp gider… Şaka şaka. Sony bu boru değil..

    Hocam yazınız için teşekkürler. Bu sene a6300le çekilmek üzere 7 tane kısa film bizi bekliyor. Bizim okula bir uğrasanız da tavsiyelerinizi dinlesek çok faydalı olur.
    Takipteyiz..

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube