Blackmagic Pocket 4K: Cep Sineması!

Dün NAB’de Blackmagic Design çok sevilen kamerasını yenilediğini duyurdu: Yeni Pocket Cinema Camera 4K Micro 4:3 algılayıcısı ile 4K RAW ve Prores’e izin veriyor. Kendi üstünde 48 volt güç verebilen bir mini XLR girişi var, istenirse CFAST’e, SD karta veya USB 3.1 üzerinden bir sabit diske kayıt yapabiliyor, tam boy bir HDMI çıkışı var, 4K’da 60 HD’de 120 fps’e kadar çıkabiliyor (RAW olarak), 5 inchlik büyük bir ekranı ve 3D LUT desteği de var!

Bütün bu özelliklere rağmen fiyatı 1295 USD.

Blackmagic her zamanki gibi gönlümüzün şampiyonu olmayı başarıyor fakat kamera ancak eylül ayında satışta olabilecek.

Şuradan incelenebilir.

4 Responses to “Blackmagic Pocket 4K: Cep Sineması!”


  • Murat Can dedi ki:

    ”Donumu satarım, yine alırım. 😀 ”(Şaka tabi, GH5’i fena vuracak)

    Kayıt seçenekleri vs çok güzel ama benim için en önemli şey LP-E6 batarya kullanması. Çok yaygınlar ve fiyatları yüksek değil. Nihayetinde kamera çalışmayınca 4K, Raw vs hiçbirinin önemi kalmıyor.

    Bir belgeselci olarak benim için en önemli kriter; kameranın uzun süre çalışabilir kalması.

  • Kaan Kara dedi ki:

    Ve dolar şuan 7 TL olduğu aklıma geliyor…

  • Kamera ile birlikte gelen Davinci Resolve yazılımını da hesaba katarsak çok iyi bir fiyat/performans ürünü. Şu şıralar doların ateşi biraz düşmüş olsa da hala Türkiye satış fiyatı yüksek. Buna rağmen ben almayı düşünüyorum.

  • Murat dedi ki:

    Blackmagic’in gönüllerdeki yeri ayrı olmakla birlikte, kompakt görüntüsünün aksine işlevselliği çok tartışılır. Zaten youtube’dakiler başta olmak üzere deneme çekimleri yapanların çoğu kamereya fena saydırıyor :)))

    Olay biraz da fili neresinden tarif ettiğin meselesi. Örneğin sırf 4K video çekmek adına 5D Mark IV’e onca para yatırmış biriyseniz yeni BM4’e bakıp hüzünlenmek elde değil. Ama söz gelimi halihazırda GH5 ile hafiften ticari işler de yapan biriyseniz değerlendirmeleriniz daha farklı olabilir. Zira mesele biraz da aletin kutusunda yazan özellikleri gerçek bir çekimde ne kadar ve nasıl sergilediği meselesi.

    BM’de 4K RAW çekmek için gereken devasa depolama alanı için body üzerinde bir çözüm bulamayışınız, aşırı pil tüketimini göğüslemek için ihtiyacınız olan harici güç kaynaklarına ulaşmak adına mühendislik becerileri kullanma gerekliliği falan derken sonuça alete ciddi bir ek yatırım yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bu da tersten Black Magic’in satış/pazarlama başarısı olarak okunabilir. Öyle ya o kadar çok şey istiyorsanız size 6.000 Euro’ya bi URSA verelim :))

    Çoğu insan liste fiyatına bakıyor ama gerçek bir çekimde ortaya çıkacak maliyeti hesaplamıyor. Bu yönüyle BM 4K fiyat performansta halen daha GH5’in gerisinde üstelik BM 4K sonuç olarak bir video recoreder. GH5 orada da ciddi bir avantaj sağlıyor.

    Kısaca bu dünyada hiç bir şey göründüğü gibi değil 🙂

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube