26 Ağustos

Yeni Canon’ların bu tarihte duyurulması bekleniyormuş. Peki Canon Nikon’a cevap verebilecek mi?

Açıkçası sanmıyorum. Yeni 5D’nin D700’den iyi olma ihtimali düşük bence. Bir iki numara çekecektir Canon elbette  (14 MP falan gibi önemsiz bir MP artışı vs) ama sonuçta D700 gerçekten profesyonel bir kamera.

Beklentim Canon’un beklenmedik bir şey yapıp fiyatları aşağı çekmesi. D700 3000 dolar, yeni 5D 2000 dolar sınırında olursa D700 daha iyi bile olsa çok kan kaybeder. Tabi bunu yaparak Canon para kazansa da prestij kaybedeceği açık. Zira full frame bir fotoğraf makinası alacak durumda olan insanlar zaten paranın hesabını çok fazla yapmıyorlar. Öyle olsa gidip 800 dolara EOS 450D alırlardı.

Bütün bu saçmalık beni neden bu kadar ilgilendiriyor? Zira elimde epey ciddi bir mercek seti var : ) Bugun bu işe başlasam Nikon alırdım ama artık geç : )

O yüzden 26 Ağustos’u beklemeye devam! Şaşırt bizi Canon!

2 Responses to “26 Ağustos”


  • onelli dedi ki:

    fotoğraf makinası almaya çıkmış bir alıcının, hangi markayı ne için seçeceği merak konusu… (aynı fiyat düzeyindeki bu iki markanın birer modeli arasında kıyaslama yapıyorken)

  • emre dedi ki:

    ben cok fecii sekilde beklemekteyim sozkonusu yeni 5dyi…oncesinde uzun bekleyislerin sonucu husranla sonuclanmis olsa da 🙂

    ya canon noolur sasirt gercekten..bak elalem nasil makineler yapiyo!

    (lens yatirimlarimdan sonra donus yok nikona mikona )

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube