Canon G1X ve Nikon D4Canon G1X ve Nikon D4

Bu iki kamerayi yan yana getirmek çok saçma ama ikisine ayrı yazı yazmaya da üşendim doğrusu : )

Nikonlarla genel olarak pek ilgilenmiyorum. Bunun iki nedeni var: Birincisi elimde bir sürü Canon mercek varken şimdi tutup Nikon’a geçmem boşa para harcamaktan başka bir işe yaramaz. İkincisi Nikon videoya Canon kadar önem vermiyordu (en azından bugüne kadar). Kısaca kafalarda soru işareti kalmaması için: Canon’un Nikon’dan daha iyi olduğunu (veya tersini) düşünmüyorum veya Canon’dan para almıyorum (hatta tam tersi Canon’a para veriyorum!)

Yeni Nikon fiyatından da anlaşıldığı gibi Canon’un 1Dx’ine doğrudan rakip. 16 MP’lik kamera bize öncelikle Megapiksel yarışının şimdilik kesin olarak bittiğini gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda bu durum değişebilir ama görünen o ki bir kaç yıl için bu yarış bitti. Yeni yarış “daha iyi görüntü, daha yüksek ASA” alanında olacak.

Kameranın üzerinde çok durmuyorum zira her şeyi harika yapan gayet güzel bir alet işte : ) Zaten bunu alacak insanların ne aldıklarını biliyor olmaları gerekir. Aletin en ilginç özelliği HDMI üzerinden uncompressed HD video çıktısı vermesi. Bunun ayrıntıları şimdilik belirsiz ama her şekilde bu Canon’u utandıracak bir adım. Yeni 5D’de bu özelliğin olacağına kesin gözüyle bakabiliriz artık.

Diğer kamera benim yıllardır nefret ettiğim G serisinin “devrimci” bir türevi. Evet Canon G1x ile ilk defa küçük bir kameraya büyük sensor koyuyor. Bu işi yaparken ilginç bir kararla merceği sabit bırakıyor (4x bir zoom). Bence bu doğru bir karar. Yanında küçük bir kamera taşımak isteyen biri cebinde başka mercekler taşımak ister mi? Sanmıyorum. Alet aynı zamanda full HD 24 fps video çekebiliyor.

Evet yeni oyuncaklar bunlar. Şuradan G1x, şuradan da D4 incelenebilir.

Ayrıca Canon’un 6 adet yeni küçük video kamerası (VIXIA) da şuradan incelenebilir. Üzerlerinde sosyal medya paylaşım butonları varmış : )

2 Responses to “Canon G1X ve Nikon D4Canon G1X ve Nikon D4


  • schizophrenia dedi ki:

    g1 x canon için yenilikçi bir makine fakat açıkçası beni kesmedi, canon’dan bir hibrit bekliyordum sanırım hala cp+’da görme ihtimalimiz var. rakipleri olan sigma’nın leica’nın ve fujifilm’in yapmadığını yapıp değişken bir odak aralığı sunmuş, iyi de yapmış. makinenin arka yüz tasarımı felaket. ikincil makine ihtiyacı için ille de canon diyen adama hitap ediyor fakat 800$ fiyat çok.

    nikon’un profesyonel seriden bir makinesini ucuz olarak görüyoruz, beni de şaşırtan özelliği bu oldu.

  • karakutu dedi ki:

    fiyat performans açısından 5D Mark ll ile Nikon D4 karşılaştırılabilir mi?
    sanırım, D4 şubat ayında Avrupa’da 6000$ fiyatla satışa sunulacak.
    bu Nikon D4, CANON 1DX’e rakip olarak çıksa da hdslr video özellikleri ile biraz 5D Mark II tayfasının kafasını kurcaladı.
    Nikon videoya yaıtırım yapmaya devam ederek bu alanda Canon’u geride bırakır mı diye düşünmeye başladık… çünkü makina almak demek lens de almak demek. sizde olduğu gibi birçok kişi de canon lesnler olduğu için, nikon’u takip bile etmiyorlar…

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube