EOS 650DEOS 650D

Beklendiği üzere Canon EOS 650D’yi (Amerika’da T4i) duyurdu ve yine adet olduğu gibi bu giriş seviyesi model Canon’un en yeni teknolojilerini abilerinden önce içeriyor.

Bunların en önemlisi video kaydı sırasında kesintisiz otomatik netlik sağlaması. Bunu yapabilmek için SMT merceklere ihtiyaç duyuluyormuş! Neyse ki kameranın yanında gelen 18-135 mercek bu özelliğe (Step Motor Technology) sahip. Aslında bu teknoloji sadece focus işinin sessiz yapılmasını sağlıyor.

İlk defa bir Canon DSLR’da dokunmatik ekran görüyoruz. Bunun yanı sıra dönebilir LCD ekrana ve 18 MP lik algılayıcıya sahip olan kamera 25600 ISO’ya kadar çıkabiliyor ve Speedlite flaşlar için kendi içinde tetikleyici içeriyor.

EOS serisinin ilk kamerası EOS 650 1987’de çıkmıştı. Böylece yıllar sonra bu defa EOS 650D ile Canon alt sınıfı ele geçirmeye çalışıyor. Mercek dahil Amerika fiyatı 1100 USD.

Ayrıntı şurada.

7 Responses to “EOS 650DEOS 650D


  • Sürekli elektronik, yazılımsal, teknik yenilikler! Tabi ki güzel ama artık biraz da boyutunu küçültüp hafif yapsınlar!

  • schizophrenia dedi ki:

    @coşkun en nihayetinde bu bir dslr, bundan daha da küçük ve hafif olunca tutmakla ilgili ergonomik problemler ortaya çıkıyor. linkteki[http://goo.gl/pFBU5] fotoğrafa bakınca çok da büyük durmuyor zaten.

  • mcu dedi ki:

    motion jpeg cekiyomus.

  • @schizophrenia Bana göre ergonomik problemler cihaz büyük olunca ortaya çıkıyor.
    Objektif ele oturuyor zaten, sonrası bir düğmeye basmak.
    Gerisi ise boyun fıtığı 🙂

  • EmirB dedi ki:

    hocam,

    geç bir düzeltme olacak ama yanlış bilgilendirmeye engel olmak için;
    650d “ti4” demişsiniz, o “T4i” olacaktı.

  • yasirdogan dedi ki:

    canon 550d’den sonra isimlerini değiştirip aynı gövdeleri tanıttı genelde. Bu modelde ilk etapta fazla ilgimi çekmedi fakat dokunmatik ekranı ve focus tracking’i devrim niteliğinde olmasada çok önemli gelişmler. bilhassa dokunmatik ekran çok fonksiyonel bir özellik canon’u tebrik ediyorum.

    focus tracking özelliğinin çok fazla kullanışlı olabileceğini sanmıyorum. stm lenslerle çalışacakmış falan filan ama magic latternde sanırım bu işlev zaten bir şekilde kullanılıyordu. kullanmak isteyenler için çok yeni bir özellik olmasa gerek.

  • yasirdogan dedi ki:

    canon 550dâ??den sonra isimlerini değiştirip aynı gövdeleri tanıttı genelde. Bu modelde ilk etapta fazla ilgimi çekmedi fakat dokunmatik ekranı ve focus trackingâ??i devrim niteliğinde olmasada çok önemli gelişmler. bilhassa dokunmatik ekran çok fonksiyonel bir özellik canonâ??u tebrik ediyorum.

    focus tracking özelliğinin çok fazla kullanışlı olabileceğini sanmıyorum. stm lenslerle çalışacakmış falan filan ama magic latternde sanırım bu işlev zaten bir şekilde kullanılıyordu. kullanmak isteyenler için çok yeni bir özellik olmasa gerek.

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube