ülkemizde - bildiğim kadarı ile - pekte yaygın olmayan bu lens ve görüntü ( anamorfik ) tercihi hakkında merak ettiğim şeyler var. Bildiklerinizi, artı veya eksilerinden bahsederseniz çok sevinirim. Zira çok ilgimi çekmekte ve şu sıralar takip ettiğim üzere bir sürü adaptörleri üretilmiş. Herhangi odak uzaklığı olan bir lens ile kullanılabiliyor olduğunu zannediyorum. Nedendir bilmiyorum, Dslr, Aps-c algılayıcılarda, full frame'den daha güzel sonuç vermiş. sankor 16 AG LA7200
Ülkemizde ilgilenen olmaması bir yana bu lensleri edinmesi de bir o kadar zor oluyor. Ben de merak etmiyor değilim. Umarım site takipçilerinden birileri aydınlatır bu konuda. Gönül isterdi ki şu 1 nisan şakası gerçek olaydı. :)
abi bu ne meraktır : ) aman yanlış anlaşılmasın bireye değil genele hitap ediyorum...millet bir tutturmuş aman anaphormic 2.40 çekelim...çölde çayımı çekicen napıcan ??? biri diyo aman anapormic olsun güzel olur...aa vimeoda seyrettim bayıldım...
inanılmaz ağır lensler,inanılmaz zor focuslar...ARRI'de bu merakı iyi görmüş,şimdi bir 2.40lara doğru bir eğilim var...ne satarız diye düşünüyorlar,düşünüyorlar ondan sonra bunları ''olmazsa olmaz'' diye önümüze sunuyorlar...
son olarak 2.40'ta çok sağlam setuplar gerekiyor bence...herşey must be excellent...hikaye,reji,kamera ışık ve hangi lens olacağı...çünkü 25mm 1.85'te başka 2.40'ta başka bir etki....
hawk ve kowa iki büyük anamorphic lens üreticisi bu arada...
iyi bir genis aci ve postta eklenecek letter box veya crop ratio ile benzeri yakalanabilir diye dusunuyorum biraz cozunurlukten feragat edersek kusur bulmakta zor olur ayrica letter box in altinda kalacak bolumde postta kadraj payi ve garip kamera hareketleri icin gerekli fazlalik alanini verir boylece. bence tabiki...
tamam ama lens ölçekleri istediğim gibi olmuyor ozaman. 50mm 35 sensör de dar ve güzel görüntü veriyor ( atıyorum amors ) 50mm anamorfik olunca dar netliğinde geniş çok daha izlenebilir oluyor. Şahsi fikrim elbette.
Daha önce endüstriyel işlerde HAWK Anamorphic lenslerle çalışma imkanı buldum. 2:40 gibi bir aspect isteniyorsa 4:3 sensörü olan bir ARRRİ D21 veya Alexa studio şart. Anamorphic lenslerin spherical lenslere göre bokeh 'i oval oluşturması Anamorphic lensleri benzersiz yapıyor. Net alan derinliğinin içinde olan oyuncunun yüzünde böyle bir distortion yaratmayıp flu da kalan çizgilerin ve yuvarlak ışıkların uzunlamasına duruşu gibi bir durum var bu lenslerde. Eğer anlatımı desteklemeyecek bir projede kullanılıyorsa vay post'un vay yapımın haline.
Neredeyse tüm amerikan filmleri anamorphic, anlatımı hepsi mi destekliyor ? Bence korkakça yaklaşmamak lazım 3 - 5 hatadan sonra bizde öğrenebiliriz. 5 d mark 2 de çok begenmesemde 7d ve scarlette çok güzel sonuçlar var AG LA 7200 ile.
Bu arada bu başlığı ilk açtıgımda bana ag la 7200 satış teklifi gelmişti, satan kişi irtibat bilgisi vermemiş başlığı okuyorsa cevap bekliyorum.
red One gideli çok oldu:) sonrasında arada ikonoskop geldi gitti. şimdilik scarlet var:)
Bu çekimde kullandığım lensi eBay den almıştım. Iscorama (isco-Gottingen) anamorphic adaptör ve önünde 50mm f2.8 Nikon lens var.. İkisi monte olarak geliyor yani ayrı ayrı alıp birleştirmedim.