Herkesi heyecanlandıran kameranın 240 ve 480 fps ile çekilmiş görüntüleri yayınlanmıştı
Bkz:
960fps görüntüsünün ne kadar kötü olduğunu merak ediyordum. Youtubeda şöyle bir video ile karşılaştım. Videoda 3 ayrı fps aralığında da görüntüler mevcut. Fakat 960 tahmin edildiği üzere çok kötü bir çıktı veriyor.
@bigking Kamerayi SSM(super slow motion) moduna alinca cikiyor. AVCHD olarak sd karta atiyor. Ama 960fps çamur ötesi. 480fps yine noise reduction filan kurtariyor ama 960 cok kotu. Hic koymasalarmis da olurmus.
Ben 2 mod gördüm. Birinden açıkcası hiçbir şey anlamadım. Ama end trigger dedikleri mod gayet mantıklı ve kolay. Kayda başlıyor sen stop deyince kaydı durdurup karta yazmaya başlıyor. Kötü yanı, örneğin 3sn 480fps kaydettiğinde sonuç 60sn oldugu için yazması için de 60sn bekliyorsun. İyi yanı da karta kaydetmeye başladığında belli bir süre sonra iptal dediginde kaydettiği kadarını yazıyor. Tamamını silmiyor.
Önbellek olayı yukarıda yazdığım gibi. Ama slow motion kaydı normal kayıtla karıştırmamak lazım. 240 fps 8 saniye demek yaklaşık 1,5 dk 24fps video demek. Yani aslında gayet yeterli. FS700'ün asıl marifeti bu yazdan sonra başlayacak. Çünkü 4K ve RAW güncellemesi tanıtıldı. AXS-R5 ve Convergent Design Odyssey 7Q ile zaman kısıtlaması olmadanhem 4K hem de 2K slow motion(120fps, 240fps) RAW çekmek mümkün.
Convergent Design Odyssey 7Q: $2295 960 GB SSD: ~2000$ Kayıt Lisansı: Fiyatı belli değil ama günlük/haftalık/aylık kiralayarak da kullanılabilecek
Yani aşağı yukarı 5000$ daha harcandığında FS700 baya prodüksiyon kamerası haline geliyor.