Sony NEX-FS700 240, 480 ve 960fps test videosu
  • Herkesi heyecanlandıran kameranın 240 ve 480 fps ile çekilmiş görüntüleri yayınlanmıştı

Bkz:

960fps görüntüsünün ne kadar kötü olduğunu merak ediyordum. Youtubeda şöyle bir video ile karşılaştım. Videoda 3 ayrı fps aralığında da görüntüler mevcut. Fakat 960 tahmin edildiği üzere çok kötü bir çıktı veriyor.

Pasific:
  • 9 Comments sorted by
  • 240 fps yeterli temizlikte gibi gorunuyor dogru yazilimlar ve iscilikle rahatlikla 720 fps ye cikar zaten bence gayet yeterli.
  • bence blackmagic'in 2.5k kamerasından daha başarılı görünüyor.
  • 960fps almak için tam olarak ne yapmak gerekiyor. Özel bir kayıtçı mı bağlanıyor. Pek bir bilgi bulamadım.
  • @bigking Kamerayi SSM(super slow motion) moduna alinca cikiyor. AVCHD olarak sd karta atiyor. Ama 960fps çamur ötesi. 480fps yine noise reduction filan kurtariyor ama 960 cok kotu. Hic koymasalarmis da olurmus.
  • Çamur ötesi derken bitrate'i mi düşürüyor?

Bir de karta yazmadan önce kamera kendi dahili belleğine yazıyor, sonra hafıza kartına atıyor sanırım değil mi?

Kesintisiz en uzun kayıt ne kadar yada dahili belleği ne kaç gb? Hızlı bellek takmak bir avantaj sağlıyor mu?
  • Bitrate düşmüyor, çözünürlük düşüyor. Ayrıca çok fazla noise üretiyor.(Slow motion çeken kameraların genelinde fpsye göre noise oluşur zaten)

120fps: 16 saniye Full HD
    240fps: 8 saniye Full HD
    480fps: 9 saniye Burst (1920×432 çözünürlükten 1080p üretiyor)
    960fps: 19 saniye Burst (1920×216 çözünürlükten 1080p üretiyor)

Ben 2 mod gördüm. Birinden açıkcası hiçbir şey anlamadım. Ama end trigger dedikleri mod gayet mantıklı ve kolay. Kayda başlıyor sen stop deyince kaydı durdurup karta yazmaya başlıyor. Kötü yanı, örneğin 3sn 480fps kaydettiğinde sonuç 60sn oldugu için yazması için de 60sn bekliyorsun. İyi yanı da karta kaydetmeye başladığında belli bir süre sonra iptal dediginde kaydettiği kadarını yazıyor. Tamamını silmiyor. 

Önbellek olayı yukarıda yazdığım gibi. Ama slow motion kaydı normal kayıtla karıştırmamak lazım. 240 fps 8 saniye demek yaklaşık 1,5 dk 24fps video demek. Yani aslında gayet yeterli. FS700'ün asıl marifeti bu yazdan sonra başlayacak. Çünkü 4K ve RAW güncellemesi tanıtıldı. AXS-R5 ve Convergent Design Odyssey 7Q ile zaman kısıtlaması olmadan hem 4K hem de 2K slow motion(120fps, 240fps) RAW çekmek mümkün. 

Convergent Design Odyssey 7Q: $2295
    960 GB SSD: ~2000$
    Kayıt Lisansı: Fiyatı belli değil ama günlük/haftalık/aylık kiralayarak da kullanılabilecek

Yani aşağı yukarı 5000$ daha harcandığında FS700 baya prodüksiyon kamerası haline geliyor. 
  • Verdiğin bilgiler için sağol ozcancelik.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!