HDR çekebilmek Video'da ne kadar önemli?
  • Selamlar, son 1 yıldır sony fs100 kullanıyorum, 5dMk3 piyasaya çıktığından bu yana da mk3 edinmek istedim, gerek piyasadaki populeritesi, gerek artı fotoğraf özelliği yeterince cezbediyor, fakat Blackmagic'in duyurulmasıyla acaba bu kamera daha doğru bir karar olurmu diye düşünüyorum, diğer özellikleri bir kenara, HDR video özelliği beni cezbetmekte, acaba raw ile beraber kullanıldığında Red kamera kalitesinde çekim yapabilirmiyim dedirtmekte. 5dmk3 ile gelen HDR fotoğraf özelliği keşke videoya da eklenseydi de çok kafa karışmasaydı :). Magic Lantern programının mk3 eklentisi için çalışmalar yapılıyor hala ama 5dmk2 de çeşitli sorunlarla karşılaşmıştık, birde değişik isolardaki iki pozlamayı aynı anda ekranda göstermesinden pek hoşlanmadım, yani Magic Lantern ile HDR özelliğine çok ilgili değilim. Ya da kısaca sorum şu; HDR video çekebiliyor olmak en güzel videolar için zorunlumudur?
  • 6 Comments sorted by
  • Hayir zorunlu degildir tabi ki : ) Neden zorunlu olsun ki.

HDR algılayıcıların dinamik araliginin azligina karsi uydurulmus bir yan yol aslinda. Ozel durumlarda kullanilabilir. Normal sartlarda kullanilmasi gereksiz.
  • peki teşekkürler, sizinde blackmagic incelemeniz tekrar düşünmeme yol açmıştı :), sanırım bende 5d ciler ailesine katılmakta tam kararımı vermiş oldum.
  • Blackmagic Cinema Camera'nın native dinamik aralığı 13 durak gibi fena olmayan bir değer ama HDR çekmiyor diye biliyorum.
  • 13 stop high dynamic range, yani 13 aralığı bulunan HDR zaten bu demek diye biliyorum.
  • Yok o dinamik aralığın yüksek olması. HDR bildiğim kadarıyla alçak ve yüksek pozlanmış iki karenin birleştirilmesiyle çalışan bir tür hile.
  • Evet HDR tam olarak dediğiniz gibi, ama sanırım blackmagicdeki dinamik aralığı HDR çekiyor diye karıştırdım. O halde hali hazırda magic lantern yazılımı dışında HDR çekim yok.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!