Red Gamma
  • Merhaba Ustalar; kafamın karışık olduğu ve yetersiz ingilizcemle internet üzerinden tam anlayamadığım bir mevzudan bahsetmek istiyorum. Red Epic ile bazı 5k görüntüler çektim. Herşey güzel ancak red cine x yazılımında açtığımda karşıma color space ve color gamma gibi seçeneklerin altında Redgamma2, redgamma3, redlog, rec709, gamma 2.4 2.6 gibi aslında sağda solda hep gördüğüm ama tam anlamıyla vakıf olamadığım şeyler çıkıyor karşıma ve bu ayarların hepsi farklı görsel tada sahip.

Bunların amacı nedir ve ben online aşamasında hangisini seçmeliyim? Sanıyorum kişisel zevke göre değildir hepsinin farklı bir amacı vardır diye düşünüyorum. Türkçe kaynak da bulamadım bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler
  • 3 Comments sorted by
  • Galiba herkes tatilde :)
  • Ne amacla cektin? Redcolor3 ve RedGamma3 olarak cekmissindir default olarak bunlar en son gammaspace ile colorspace Red te mevcut olan birde RedLog var o tamamen post asamasinda heavy color grading yapacaksan kullanman gereken bir gammaspace bir nevi LogC nin benzeri bir curve e sahip oluyor goruntu RedLog a alirsan eger.
    eger film cekmiyorsan Resolve Scratch Lustre gibi programlarla renk yapmayacaksan Redcolor3 ve Redgamma3 ile export alip isleyebilirsin goruntuyu.
  • Merhabalar. Öncelikle teşekkür ediyorum. Amacımız düşük bütçeli bir kısa film ve olaylar tamamen yukarıda bahsettiğiniz "heavy color correction" gerektirecek gibi gelişmeye başladı son günlerde. Bizimde son aldığımız karar o yönde (RedLog) oldu gerçi henüz color aşamasına gelmedik ancak yine de ben bu gammaların neden bu kadar farklı olduğunu hala anlayabilmiş değilim. Mesela yukarıda bahsettiğiniz redcolor3 ve redgamma3 sadece color yapılmayacak işler için mi seçilmesi gerekir?(affınıza sığınarak sizin fikirlerinizden yola çıkarak fikir üretiyorum) kaldı ki öyle olsa bile neden 2 farklı gamma ya ihtiyaç duyulmuş acaba? Tam amaçlarını bir türlü anlayamadım

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!