Canon EOS 1D C 4K
  • http://www.dpreview.com/news/2012/04/12/Canon-EOS-1D-C-4K-capable-DSLR

Gerçi HDMI'dan 8bit çıkış veriyormuş. Yani yine tam değil.
  • 9 Comments sorted by
  • Tanım: 1DX'in video için düzeltilmiş/optimize edilmiş hali.

- Internal 4K (4,096 x 2,160) recording with 4:2:2 colour sampling (direct to CF cards)
    - 8-bit Motion JPEG compression
    - Hih ISO sensitivity up to 25,600
    - Clean HDMI out (Full HD, 4:2:2)
    - Canon Log Gamma
    - 24p support during 4K shooting
    - 24, 25, 30, 50 and 60p frame rate support in Full HD (1920x1080p) resolution
    - Full-frame sensor with crop support (APS-H, Super 35mm)

Edit: Fiyatı 15000$ olarak belirlenmiş. C300 ile hemen hemen aynı. Canon DSLRlerinin fiyat segmentinde bir makine değil.
  • Kamera hayırlı uğurlu olsun. Eleştireceğim bir kaç nokta var;

- Kamerayı farklı yapan full frame olmasıydı. Ve bu anlamda ilk 4K video çekebilen Full Frame kamera olacaktı. Olcaktı diyorum çünkü 4K video kaydederken APS-H crop ediyor. Yani Full Frame 4K kamera değil.

- 1DX ile karşılaştırdığımızda artıları 4k video kaydetmesi, 1080p'de 60FPS kaydetmesi ve HDMI(Sadece Full HD, 4K değil) çıkış vermesi. Peki bu özellikler yaklaşık 10.000$ eder mi? Kaldı ki HDMI çıkış vermesinin kameranın maliyetine yansıdığını sanmıyorum. Nikonun yaptığı gibi Mark III ya da 1DX e koyabilirlerdi.

- EF Cinema Zoom lensler kullanmak istiyosanız(Full HD çekerseniz bile) Super35mm moduna geçmek gerekli. Bir açıklaması vardır ama bunla beraber Full Frame kullanımı baya küçük bir alanda işliyor.

Sonuç olarak 4K kullanımı da, Full Frame kullanımı da kısıtlı bir kamera.
  • Canon gibi buyuk sirketleri anlamak mumkun degil. Ozellikle Japon sirketleri cok garip davraniyor genelde. Nitekim Sony'nin neredeyse batiyor olusuyla ilgili bir haber vardi bugun...
  • Ilker hocam bazi sirketler buyuduklerinde ve daha fazla kar etmeye basladiklarinda muhafazakarlasir. Canonda durum tam anlamiyla bu. Hepsinden biraz biraz gosterip vermiyor. Bi sonrakine sakliyor. Appleda durum bu. Diger telefonlarda hali hazirda olan ozellikleri bir sonraki surume sakliyor.

Oncelikle Sony, TV departmanindan dolayi zarar acikladi. Kamera departmaninda ise isler yeni yeni toparlaniyor ve zarar edeceklerini sanmiyorum. Aksine devrim yaratan urunler cikarmaya calisiyor. Digital imaging diye ayri bir bolum kurdular bu isler icin. SLR olayini SLT teknolojisine dondurmeleri de bunun bir ornegi. Full Frame SLT kamera cikaracaklarini duyurdular. Ayrica zarar etseler bile biz kullanicilara olumlu yansir bu. Canon bir yil zarar etsin onumuzdeki yil diledigimiz cogu ozellik kameralarinda olacaktir ve bu kadar rahat davranamazlar.

Daha once 1DX e wifi bluetooth ve gps takmak icin 850$ gibi fir fiyat bicmislerdi.(Maliyeti 50$ degildir) Simdi de hormonlu 1DXe 8200 dolar fazla para istiyor. Ayiptir.
  • şimdi şöyle bir konum oluştu...yeni trendler aslında kimsenin hoşuna gitmeyecek bir konumda...

Rentalcılar için başlayalım önce;Büyük sensör kameralarda yatırımlar hiend ürünlere yönelmeyi tercih edildi...bugün türkiye'de 100 adeti bulan ''pahalı bir kamera'' ve lensleri aksesuarları v.s. yatırımı yapan mutlaka bunları kiralamak isteyecek,ve empati yaptığımda kendine göre ''haklılık'' payları var...

lowcostta çalışanlar;EOS serisi ile prodüksiyon yapan bir kesim,yenilikleri üreticiler ara segmente yerleştirdiler,üretici diyorki aslında bir yerde,bak sen bundan para kazanıyorsun iş yapıyorsun,bunu biliyorum diyor...artık diyor yenilikler için daha fazla ''ödemek'' zorundasın diyor....

Rentalcılarada,bağımsız iş yapanlarada yaramadı bu ara geçiş aslında....

şimdi bu alanda en çarpıcı ürün bana göre C300;16.000 USD'ı bana bayılıcaksın diyor,sana EF mountta sundum ki,lens arama diyor sağda solda....sana 16.000 USD'a gerçek bir kamera veriyorum eline diyor...

EOS ile bir kaç kere çalıştım...ne kadar kayıt kalitesi yükselirse yükselsin,çekim yapmak gerçekten zahmetli bu ürünlerle...ve canonda bu zahmeti bu saatten sonra asla kaldırmaz...seni mutlaka C segmentine doğru zorlar...

zaten 4K'daki baskıda bu sebeble,bunu diyor standart yapacağımki,sen mal almak zorunda kalacaksın diyor....

Yani bir yerde de haklılık payı var mı ??? evet bence biraz pahalı olmalı...sahibi olduğum ürüne,Eos'tan daha fazla para harcadıysam...sonra verdiğim fiyatın yarısı kadarına biri EOS'la iş alıyorsa,Canon'da aynısını düşünüyor....temiz yürekle kısa film çekmeye çalışanları tenzih ediyorum....

• Osman bey bahsettikleriniz sadece Canon için geçerli. Eğer dediğiniz gibi genel anlamda böyle bir durum olsa diğer üreticiler de bu yolu seçerdi. "DSLR üzerinden para kazanıyorsunuz, madem öyle pahalı olsun ben de para kazanayım." E o zaman neden DSLR olayına videoyu soktun diye sorarlar adama. Hoş Canon yapmasaydı başkası bu açıgı görüp yapardı. Belki Canon kadar iyi olmazdı ama bi şekilde gelişirdi. (Nikon profesyonel kamera bölümü olmadığı için bu konuda daha liberal davranıyor ama tecrübesiz). Ayrıca bahsedilen kamera yine bir DSLR. C300 segmentinde bir kamera değil. Hormonlu 1DX.

Benim gördüğüm şu: DSLR üzerinden video çekme olayı; video ile ilgilenen, kiralama yapan veya sinema-dizi çeken insanları rahatsız etti. Bir küçümseme var. "Fotoğraf makinesiyle video mu çekilir ha ha ha". Sonra kalitesini görünce kendileri de kullanmaya başladı. Ama halen rahatsız olanlar var. Adam zamanında vermiş 40-50 bin dolar. Bu işler gerçekten çok pahalı ve elin yeni yetmesi 2500 dolara bir kamera alıyor senin işlere balta vuruyor. Osman bey de bu insanlardan birine benziyor. Yazdıklarınızdan anladığım "Pahalı olsun herkes kolay ulaşamasın ki bize iş çıksın." Hayır ne pahalı olsun ne ucuz olsun. Ne veriyorsan karşılığındaki parayı al. Ama kameraya 4K video ekle, HDMI çıkış ver üzerine de 9000$ ekle. Aynısını C300 segmentinde yapsa amenna. Ama DSLR e bu fiyatı çekmesini mantıklı buluyorsanız bir şey demiyorum.
  • Evet diyebilirim,gonul rahatligi ile...ticari boyutta bir cevap verdim...simdi S klas mercedesi opel corsa ile karsilastirmak bir yerde o urune haksizlik..ben c klas mercedesim diyorum segmentimle...ustte yazdim,non commercial is yapanlari tenzih ederim ederim diye...
  • İşte sizin söylediğinizi Canon tam anlamıyla yapıyor. Önümüzdeki yıl ne kadar doğru bir hareket yaptığını hep beraber görücez. Ben FS700'ün yeni kral olacağını düşünüyorum. Tabi örneğin 1DX, Mark III gibi yeni makineler port edilebilirse ve stabil çalışırsa üst seviye makineleri baltalar ama DSLR tarafında yine çok satabilir. Yine de istedikleri bu değil. Bkz:Panasonic Lumix GH2

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!