D700 Yarin…

Dedikodular dogru çıktı. Nikon D700’ü yarın resmen duyuracak. Tabi her zamanki gibi bir gün önce ayrıntılar burada… : )

Nikon aslında bu hareketiyle Canon’un 3 yıl önce çıkardığı 5D’ye geç bir cevap veriyor: D700’deki 12 MP lik algılayıcı şu an D3’de kullanılanla aynı. 6400 ISO’ya kadar doğrudan destek var. 3 inch lik yüksek çözünürlüklü LCD ve toz temizleme sistemi mevcut. Fiyat 3000 USD olarak tahmin ediliyor.

Böylece D3’ün de yakın zamanda yenilenmesini bekleyebiliriz (aksi durumda D3 almanın bir anlamı kalmayacak). Bu durumda Canon her yönden saldırı altında kalacak. Canon rakibine hızlı bir cevap veremezse Nikon’un DSLR pazarında bu yıl zaten artan payı daha da büyüyecek.

Cevap zaten çok uzun süredir beklenen 5D mk2 veya 3D – 6D şeklinde gelecek. Her ne kadar Nikon şu an atılımda olsa da unutmamak gerekir ki Canon hala üç yıl ileriden gidiyor. Eğer gelecek ay yenilenmiş bir 5D duyurulursa ve en az 15 MP’lik algılayıcılı ve yüksek ISO’da gren sorununu aşmış bir modelle karşılaşırsak Canon öndeki pozisyonunu koruyabilir. Aksi durumda Nikon daha iyi bir seçenek olacak çünkü D700 51 noktalı bir AF sistemine sahip ve gövdesi 5D’ye göre daha dayanıklı…

Bir diğer iddia da Canon’un bu segmenti ikiye böleceği ve 3D – 6D olmak üzere iki full frame model çıkaracağı yönünde… Bekliyoruz… Bu da futbol geyiği gibi bir şey işte : ) Bitmek tükenmek bilmiyor!

0 Responses to “D700 Yarin…”


  • No Comments

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube