Dark Knight

Batman filmlerinin özel hayranlarından degilim ama ne hikmetse hepsini de bir  şekilde görüyorum.

Şimdilik son Batman filmi “Kara Şövalye” (Yön: Christopher Nolan) bugüne kadar gördüklerim içinde en iyisi diyebilirim. 152 dakikalık alışılmadık süresine rağmen hem temposu, hem içeriği hem de tekniğiyle sonuna kadar seyrettiriyor.

Adı gibi hem içerik olarak hem görsel olarak epey “karanlık” bir film Dark Knight. Bence 2005’te “Batman Begins” ile açılan bu yeni seri, eskileri (sıkı hayranları Tim Burton’un filmlerini çok övse de) gölgede bırakıyor.

Merhum Heath Ledger’ın oyunu da Jack Nicholson’u kıskandıracak kadar iyi.

180 milyon dolar bütçeli filmin dört ana kovalamaca sahnesi IMAX olarak çekilmiş.

Her şeyden öte yeni Batman, Nolan’ın 1996’daki ilk filmi “Following” den bugüne geçirdiği büyük değişimi görmek açısından da ilginç.

6 Responses to “Dark Knight”


  • evren dedi ki:

    İlker abi, sizi 4-5 ay öncesine kadar tanımıyordum. Benimsinemalarim.com vesilesiyle tanımış oldum. Çektiğiniz kısa filmleri izledim ve çok beğendim. Hergün yazılarını takip etmeye başladım:)
    Belki yeri ve zamanı değil, bilmiyorum. Belki bu soruda tuhaf gelebilir ama merakımdan sormak istiyorum. Abi sen uzun metraj film çekmeyi düşünmüyor musun?

  • barbaros dedi ki:

    christopher nolan inanılmaz bir kariyere sahip. hayatı boyunca batman çekmek istemiş.followingde asıl karakterin kapısında batman logosu var. bağımsız bir yönetmenin o sınıf bir filmden (bütçe olarak) 10 sene içinde 180 milyon dolarlık bir proje çekmesi çok heyecan verici. yoğunluktan dolayı izleyemedim ama bir çok anlamda çok yenilikçi bir film olduğunu düşünüyorum. bu arada IMAX’de son zamanlarda çok duyulmaya başlandı. wachowskiler speedracer’ı IMAX gösterime soktular. sanırım james cameron’da IMAX film çekiyormuş. amerikada 2009 sonu 3000 IMAX sineması olması planlanıyormuş. çok ilginç bir deneyim herkese tavsiye ederim.

  • ilkerc dedi ki:

    Evrencim ilgine tesekkurler. Bu hafta milli piyango ve super loto oynadim. Umutluyum cikarsa kesin cekiyorum filmi : )

    saka bir yana bu soruyu o kadar cok duydum ki… cevabi hem cok uzun hem cok kisa. Kısasiyla yetineyim: Evet dusunuyorum.

  • Ali dedi ki:

    Evren;
    Ilker Canikligil’in Sinema Filmi Cekmesini Isteyenler: http://www.facebook.com/group.php?gid=8503704869

    Hocam bekliyoruz sizden artık 🙂

  • aytuğ dedi ki:

    insan böyle bir batman gördükten sonra şevki biraz kırılıyor ama ümidi yitirmemek lazım:)

  • Birkan dedi ki:

    Filmi evrende yeren bir ben mi varım acaba 😀 IMDB’de filmi 1.görüp zaten bir şok geçirdim. Arkadaşlarımın zoruyla da sinema salonunda 140 küsür dakika oturmak zorunda kaldım. Filmin başında bakalım Heath hangi maskeden çıkacak diyerek başladık zaten. Ayrıca BAtman’i çok fazla dişe diş kavgaya sokmuşlar. Halbuki Batman kardeşimiz Spiderman ya da Superman gibi tayt giymiyor, Hulk gibi boxer’la da dolaşmıyor(izlemedim ama çizgi filmden biliyorum) e adamın kıyafeti esnek olmayınca kavgalar komik duruyor bence. Neyse konu bu değil. Heath ABi ölüsüyle de dirisiyle de filmi kurtarmış maaşallah deyip yorumumu bitiriyorum 😀

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube