Olympus’dan E-P1

pen Micro 4:3 kameralarla ilgili bir sürü soru sorulurken bugün Olympus tarafından duyurulan PEN serisinin ilk modeli E-P1 akılları daha da karıştıracak gibi.

Metal gövdesi ve retro tasarımıyla ilgi çekici olduğu kadar 12 MP’lik  büyük algılayıcısı, 720p HD video çekmesi, gövdeden titreşim önleyici sisteme (Image Stabilization) sahip olması, 3.0 inch lik LCD’si ve sadece 335 gr. ağırlığındaki gövdesiyle sağlam bir alete benziyor.

Video özellikleri konusunda henüz tam bir bilgiye ulaşamadım. Aletin Amerika fiyatı 17 mm (35 mm’de 34 mm’ye denk) 2.8 bir prime mercekle birlikte 899 dolar.

Daha ayrıntılı bilgi şuradan edinilebilir.

3 Responses to “Olympus’dan E-P1”


  • Serhat Kavas dedi ki:

    Pen degil ama Olympus Trip 35 sahibi olarak, tasarimin cok ama cok basarili oldugunu dusunuyorum. Eski retro modellerin dijitale adapte edilmesi cok hos bir fikir. 4:3 formata asina degilim ama lenslerin degisebilir oldugunu saniyorum, bu baglamda nefis Zuiko lenslerle cebe sigacak kucuklukte harika bir alet yapmis Olympus. Fiyat bi nebze yuksek geldi bana lakin Powershotlara nerdeyse bu meblaglarda para dokmektense, fotograf meraklilarina su aleti almalarini tavsiye ederim.

  • schizophrenia dedi ki:

    say hello to e-p1‘s movie samples.

  • ahmet dedi ki:

    Ortalık fena karışıyor.. Bir kaç yıla kalmaz 4k kompakt makinaları el çantalarında gezdiren japon turistler görebiliriz gibime geliyor. Kriz bu kriz fırsat bu fırsat herkes eteğindekini döksün. Full Hd de yalan olur bu gidişle, Quad Hd de! Sabır karasızlar için en iyi teselli!

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube