HandySLRHandySLR

HandySLR ile tanışma. from Kadir Köymen on Vimeo.

Kadir Köymen yine çok hayırlı bir ürünle karşımızda. Bana da üründen bir örnek yolladı. Yakında inceleyip yazacağım.

60 Responses to “HandySLRHandySLR


  • Greg dedi ki:

    başarılı bir ürün olmuş gibi gözüküyor 890$ fiyat muadilleri düşünülünce çok yüksek gibi gelmese de türkiye pazarını göz önüne alarak bir nebze daha makul bir fiyatlandırma yapılabilirdi diye düşünüyorum ama her ihtimalde kadir’in ellerine sağlık.

  • Aykut dedi ki:

    Zacuto, Redrock, Cinevate gibi piyasa devlerinin ürünlerini gölgede bırakacak bir ürüne benziyor. Açıkçası onların ürünlerini almaktansa bu denli akıllıca tasarlanmış bir Türk yapımını çok daha mantıklı bir karar. Aletin her aparatı için ayrı kalıp maliyetinin çıkarıldığı düşünülürse insan çok da kızamıyor fiyat için ama ne yazık ki fiyat yüksek.

    HandySlider’ı da çok merak ettim. Sanırım o benim ihtiyaçlarımı görecek bir alet. Merakla bekliyoruz.

    Elinize sağlık..

  • DoPDodo dedi ki:

    Şans eseri ürünü inceleme şansına sahip oldum. Bilirsiniz bu dünya bana biraz uzak:-) İşçilik ve malzeme kalitesi çok yüksek. Önce bir iki eleştiri yapacak oldum, eleştirilerimi boşa çıkartacak tasarım ayrıntılarını görünce sustum. Gerçek bir çekim ortamında kullanmadım ama kesinlikle güven veriyor. Hatta Canon’dan daha fazla:-)

  • onur dedi ki:

    Ne kadar kullanisli gorunse de muadillerine gore bence pahali bir urun. Bu fiyatin aynisina Cavision’dan Rig + Viewfinder + Focus puller alabilirsiniz. 500 dolar gibi fiyata ise focus puller’siz modelini alabilirsiniz.

    http://www.bhphotovideo.com/c/product/637644-REG/Cavision_RS5DM2SET_F_RS5DM2SET_F_DSLR_Shoulder_Mount.html

  • onur dedi ki:

    Bu arada Follow Focus yerine Puller yazmisim. Focus Puller arkdaslardan ozur:-)

  • mustafanadir dedi ki:

    acaba bu üründe ağırlığı neyle dengeliyorsunz? ekranı üste taktığınızda ağırlık dengesi oluşuyor evet ama yana aldığınızda ciddi bir denge sorunu olmaz mı? ya da video da kullanılan ufak lensler dışında bir lens kullanılmaya kalkıldığında ağırlık dengesini nereden toparlamak mümkün olur?

    bir de belirtmek lazım ki sıkıştırma vidalarını bozuk parayla değil de yeni sistemlerde olan halkalı, yana yatar sıkıştırma tutacaklarından yapsa çok daha iyi olabilirmiş..

    denemeden bunları yazdım ama video da bir yerde ekran yandayken denge sağlanamadığından yana yatıyor hafiften..

  • Kadir Köymen dedi ki:

    Onur haksızlık ediyorsun. HandySLR ın özelliklerinde bir ürünü daha uygun fiyatta bulan her insan evladına HandySLR ı o fiyattan vereceğim sözüm söz.
    Lütfen üst tutma kolu olan, ses modülü bağlanabilen, ekran bağlantısı için üstünde ekran tutucusu olan, lens değiştirme durumunda pratik follow focus ve matte box ayarlama şansı tanıyan bir muadili bu fiyatla bana bulun.
    Eleştirilerin haksız ve yüzeysel yerlerden gelmesi üzüyor.
    Ayrıca HandySLR ın yurtiçi satış fiyatı halen belli değil.
    890 USD fiyat yurt dışı fiyatıdır.

    Ayrıca lütfen ürünleri beyaz arka fonda çekilmiş stüdyo fotoları ile değil gerçekten bir prodüksiyonun kamera arkasındayken çekilmiş görüntüleri ile değerlendirin. O zaman bu ürünlerin çözüm olmaktan daha çok sorun yarattıklarını göreceksiniz.

    Pratik kullanım herşeydir ve pratik olması bazı özelliklerden yoksun olması anlamına gelmiyor. HandySLR da bunun en iyi kanıtıdır.

    @mustafanadir HandySLR ın ekranı yana doğru pozisyonlandırılabilir. Elbetteki takılan monitörün ağırlığı ve ne kadar yana doğru açıldığına bağlı olarak bir dönme kuvveti oluşacaktır fakat bir gün ürünü denersen göreceksin ki ortada kullanım zorluğu yaratacak hiçbir durum yoktur.
    Ekranı görebilmek için sadece hafif bir miktar yana almak zaten yeterlidir ve benim demo videosunda potansiyeli göstermek için lüzumundan fazla kenara açmış olmamı sadece bir demo kazası olarak değerlendirebilirsin. Neticede en ekstrem durumda bile süper bir rahatlıkta kullanımı vardı.

    Ayrıca lütfen diğer DSLR riglerin kameranın kendisini tutma şansı vermediğini ve HandySLR da istenirse kamera kendi üstündeki ergonomik tutma yerinden tutma şansı verdiğine dikkat ediniz. Diğer bütün DSLR rigler sizi bir kulp tutmaya mahkum ederler.

    Yani açıkcası mütevazi birisiyim ve böyle olmaya çalışmam aksine kendiliğinden mütevaziyimdir ama HandySLR ın istediğim kadar arayayım daha iyisini daha ucuzunu DÃ?NYADA bulamıyorum. Ve bu noktadan sonra mütevazi olunca kendime haksızlık ettiğimi düşünüyorum. HandySLR ile gurur duyuyorum ve sessiz kalıp hak ettiği yerden olmasına izin vermek istemiyorum.

    Lütfen kora kor ürünle ilgili bütün şüphelerinizi dile getiriniz ve cevaplama şansı veriniz.

    Ayrıca yazarak bu iş olmadığı için şimdi meramımı anlatacak ve HandySLRı diğer DSLR riglerle aynı kefeye koymanın ne kadar yanlış olduğunu izah edecek bir seri video da hazırluyorum.

    Ne diyim işte çalışıyorum. Bir şahıs olarak yaptığım işi koca firmaların yaptığı işten üstün görebiliyor olmam ayıp gibi de geliyor bazen ama aslında bunu mümkün kıldıkları için sanırım o şaka ürünleri üreten firmalar utanmalı.

    Ben mutluyum heyecanlıyım. HandySLR ın sitesini yapıyorum ufak ufak.

    Burda biz bizeyiz paylaşın işte. Takip ediyorum burdayım.

    Sevgi saygı.

  • onur dedi ki:

    Kadir oncelikle emegini tamamen saygi ve takdirle karsiliyorum. Turkiye’de en azindan bu anlamda bir ilki gerceklestiriyosun ve saniyorum ki arkanda buyuk bir sanayi kurulusu olmadan bunu yapiyorsun. Bu bile yeterince onemli ve buyuk bir is.

    Fakat sende takdir edersin ki biz tuketiciler kendimiz icin en iyisini en ucuza almak isteriz. Benim ornek verdigim urunun, senin urunune gore artilari da var eksileri de. Sonucta tercih meselesi.

    Yani sonuc olarak amacim urununu tukaka yapmak kesinlikle degildi. Aksine keske senin urununu begensek ve satin alsak. Aslinda urununu test edebilme sansimiz olsa ne guzel olurdu. Bir de yurtici fiyatini aciklarsan ve o fiyata neler dahil olacagini soylersen tadindan yenmez:-)

    Bu arada internet sitesini daha bir hizli yapmalisin:-) Bence bu urunler kesinlikle daha iyi bir sunumu hakediyor.

    Calismalarinda basarilar

  • shad dedi ki:

    @Onur: Verdiğin linkteki Cavision kit güzel görünmekle beraber, yorumlara bakılırsa pek isteneni vermiyor. Özellikle pozisyonda tutmanın zor olduğu söyleniyor. Bir de, Kadir’in videosundaki tek handle kullanma ve ortaya pozisyonlama gibi ergonomik özellikler bu ve diğer alternatiflerde pek yok gibi. Şu mattebox’ı kızakla ileri alıp kolayca lens takabilme çok çok önemli birşey. Fakat aynı kolaylığı sağlayacak yana (kapı gibi) açılan mattebox’lar da var tabi.

    Ses bağlantısı ve ekran tutucu güzel ve ekstra özellikler. İlker’in dediğine göre malzeme kalitesi de çok iyi. Bu arada Kadir’in demo videoda rig’e bağladığı monitör aslında gereğinden büyük ve ağır. Bence 5.6 veya 7 inch monitor rahatlıkla yeter.

    @Kadir: Geç olsa da 2 önerim var. Monitorü tutan arm gereğinden büyük gibi geldi bana. Bir de üst tutma kolu sökülebilir olabilirdi. Fakat çok önemli değil. Benim de yapmak isteyeceğim birşey yapmışsın. ve alternatiflerine benzemiyor, orjinal, farklı, kullanışlı.. Kıskanarak tebrik ve takip ediyorum.. : )

  • Kadir Köymen dedi ki:

    @shad: üst tutma kolu bize her zaman gerekli bişey.
    Sadece çekim esnasını düşünmeyelim. Bu işin öncesi sonrası da var.
    Amaç omuz üstünde çekmek ise o anda üst tutma koluna ne gerek var diye düşünebiliyor insan ama bi kere aleti omuzuna koyup aşağı indirirken bile ya da iki çekim arasında beklerken bile üst tutma kolu kritik önem taşıyor.

    Orda olması hiçbir çekim durumunda bir engel oluşturmuyor. Demosunu da çektim vimeoya upload oluyor. “HandySLR in action” diye

    inçlik bir ekran takıldığında arkada tamamen gizli kalacak ve sağdan soldan taşmayacak büyüklükte çizdim. Lakin ilkercanikligil diye birisi bana farklı monitör kollarını da takılabilecek bir çözüm geliştirmemi istedi. Hay Hay dedim. Geliştirdim de. Siteye koyacağım.

    Bu arada olumlu eleştirilere de teşekkür etmeme kabalığımı bağışlayın. Her tür yorum çok anlam ifade ediyor. yaklaşık 6 hafta önce 8 adet prototip HandySLR ı 8 ayrı üstada gönderdim ve feedback topladım. Bu feedbacklerin üstüne 1 aylık bir çalışma ile 8 parçayı değiştirdim. Bağlantıları güçlendirdim vs vs. Şu anda sunduğum HandySLR görüşlerine son derece güvendiğim işinin ehli kişilerin yorumları ile şekillenmiş bir üründür.

    Ã?rünle ilgili belli bir noktaya ısrarlı bir eleştiri gelirse o hata düzelir. Küçük firma olmam çok daha kısa sürede değişiklikler yapmama ve taleplere göre daha hızlı şekil değiştirmeme olanak tanıyor. Bu avantajımı da sonuna kadar kullanmak istiyorum elbette.

    Lakin üst tutma kolu orda dursun bi kullanın onu bırakamayacaksınız 🙂

  • Mehmet Deniz dedi ki:

    @Kadir

    Sayın Köymen ürünün ucuz muadili değil ama en azından yaptığı işin %50’sini yapan http://www.bhphotovideo.com/c/product/677001-REG/Opteka_X_GRIP_X_Grip_Pro_Video_Stabilizing.html
    bu ürün var 😀

    Aynı Fiyata alabilirmiyiz handyslr’ı 😀

  • Kadir Köymen dedi ki:

    http://www

    bu videoda HandySLR ın bir çok durumda kullanımını ve kullanılmadığı esnada ne kadar rahat idare edildiğini kurulup söküldüğünü gerçek film ortamına benzer ortamda çektik.

    Lütfen bu tip videoları diğer üreticilerden de talep ediniz.
    Beyaz fonun önünde mankenlerin tuttuğu aletlerle ürünlerin performanslarını değerlendirmek imkansıza yakın.

    Düşüncelerinizi bekliyorum…

  • eomer dedi ki:

    Videoyu izledim, fakat aksesuar olarak bilmedigim bir konu var.
    Kadir, Battery grib icin ne dusunuyorsun? Videodan gordugum kadariyla battery grib takilmiyor (eger kacirmadiysam),(belki baska sekillerde veya baska yontemlerle batarya omru arttirilabilir ama dedigim gibi bilmedigim bir konu)

    Muthis kullanisli bi alet olmus. Ortaya cikardigin bu urun icin seni tebrik ederim.

  • Kadir Köymen dedi ki:

    @Mehmet Deniz bu tasarıma hayran olduğumu belirtmek isterim. üst tutma kolu dışında birşey yok ama işte tam benim kafamdaki yaklaşım bu. Bunun üstüne bi kaç ay çalışıp tasarımda eksik kalan şeyler tamamlansa biraz da işin ucuzuna kaçılmadan dandik kırılgan plastik yerine CNC de işkenmiş aluminyum kullanılsa. Zaten karşımıza HandySLR çıkar…

    Bi de bu aletin altına 5D Mark II sığmayabilir. Ne biliim yine de 34 dolara almayan hata eder…

    Yanlız benim iddiam şaka değil. HandySLR ın bütün özelliklerini 790 USD altında bulana o fiyattan HandySLR ı vereceğim.

    Bir de şu yeni videoyu yeniden koyuyorum. http://www

  • Greg dedi ki:

    Kadir ilk mesajım da handySLR’ın güzel bir ürün olduğunu eline sağlık dileklerimle birlikte iletmiştim ama biraz fazla defansif olabildiğini düşünüyorum yorumlarda, bugün artık 5-10 sene öncesinin koşullarında değil hiç bir üretici, red camera da acımasızca eleştiriliyor, redrock riglerde aklina gelebilecek her türlü ekipman aksesuar fiyat, kalite vs bir çok yönden kullanıcılar tarafından kıyasıya eleştiriliyor ve tartışılıyor bence çok da faydalı bir ortam yaratıyor bu durum böylece hem kullanıcı istediğini alıyor hem üretici memnun kullanıcı tabanını genişletip karını arttırıyor. kesinlikle sessiz kalmamalısın zaten ama ürün kendisi konuşacaktır diye düşünüyorum hak ettiği yerden olmaz merak etme. bu arada belki sadece seçilmiş bazı kullanıcılara yollamak yerine istanbul ve ankarada belli günler workshop düzenleyip bu ürünü tanıtmalısın gelip görmek denemek isteyenler için ne dersin? türkiye fiyatının ne olacağını da açıklarsan çok sevinirim.

  • ozguc yigit dedi ki:

    Herkese selam,
    Bu gün itibariyle ben de artık bir HDSLR sahibiyim dolayısıyla bu tarz ürünlere artık alıcı gözüyle bakabilirim.

    Ben HandySLR’ın çok başarılı bir tasarım olduğunu düşünüyorum.
    Ancak şu haliyle bana kesinlikle pahalı. Malesef yurtdışındaki ucuz versiyonlarına yönelmek durumundayım.

    Ama bir de Kadir’in tarafından bakmak gerekli, sonuçta büyümeye çalışan küçük bir firma, dolayısıyla üretim masrafları da yüksek olabilir.

    Videoyu izlerken, dikkatimi çeken bir nokta oldu.
    Monitör takıldığı zaman mikrofon ya da ışık girişinin önü kapanıyor gibi..
    Bu kadar güzel bir tasarımda neden diye sormadan edemiyor insan.

    Ben de kişisel olarak üst tutma kolunu tercih edenlerdenim. Bence kamera kontrolü daha rahat sağlanabiliyor bu yolla.

    Sonuç olarak; Fiyatının düşmesini beklemekten ve “Aklına Sağlık” demekten başka bir şey gelmiyor.

  • Kadir Köymen dedi ki:

    @eomer mesajını atlamışım kusura bakma.
    Eğer DSLR fotoğraf makinasından bahsediyorsak şu anda dışarda harici güç ünitesi girişleri yok. Kendi pilleri içlerinde. Eğer ekstra pil ekran içinse açıkcası mikrofon modülünün takıldığı yerde bir çok tripod bağlantı deliği mevcut.

    Fakat aslında planım HandySLR ile tam coşmak isteyenler için arkaya ağırlık ya da pil bağlamayı sağlayan bir omuzluk eklentisi sunmak. Fakat şimdilik sadece minimal olması gerekenleri pakete ekledim ve kişiye özel eklentileri taleplere göre çıkartıp koyacağım.

    @Greg lüzumundan fazla korumacı olmamın anlamı yok sana sonuna katılıyorum. Ve uyarı için teşekkürler.
    Bu ay sonunda bilkent üniversitesinde paso film festivali kapsamında workshop yapıyorum. Benim istanbula da gelmem gerekli. Ama aslında İstanbula bikaç tane deneme amaçlı yolladım. ve ürünü bizzat bir film projesinde kullanma sözü veren + kulandıktan sonra düşüncelerini yazıp iletme sözü veren + kamera arkasında ürünün kullanıldığını gösteren 3-5 foto sağlayacak olan herkese HandySLR ulaştırırım. Lakin ofisinde kutusunda çıkarıp 5 dakika omzuna koyup pencereden dışarıyı çekip sonra “iyiymiş” “kötüymüş” diyecekler kusura bakmasın. Tekrarlıyorum yukardaki taahhütleri yerine getirme sözü veren ve GERÇEK PROJEDE kullanacak olanlara HandySLR’ı kesinlikle ulaştırırım.

    @ozguc yigit fiyat konusunda biraz daha sabret. Umarım beğeneceğin bir fiyat olacak 🙂
    Monitör takıldığında hotshoe bazen kapanıyor. bu bütünüyle monitör tutacağını nasıl kuracağınla ilgili. Tanıtım videosunda gösterme şansım olmadı ama hot shoe üstüne takılan aparatlar bir şekilde mutlaka ekran engeline takılmadan çalıştırılabiliyor.

    Tekrar teşekkür ediyorum. Bu blogdaki kitle tek kelime ile muh-te-şem!

  • Saygın ŞENEL dedi ki:

    Ekibimizde ki görüntü yönetmeni ve kameraman arkadaşlarla HandySLR’ı bugün gün boyunca test etme imkanı bulduk. Geçtiğimiz hafta incelediğimiz redrock’dan sonra, HandySLR’ın ayrı ayrı satılan 3 redrock ürününün yaptığı işi tek başına halledebilen, çok yetenekli bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Gerek kullanım kolaylığı gerek işlevselliğiyle çok başarılı bulduğumuz HandySLR klip ve tanıtım filmi projelerinin vazgeçilmezi olacak diye düşünüyorum. Kadir Köymen’i tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

  • Kadir Köymen dedi ki:

    HandySLR’a z-finder takamıyor muyuz diye soran kişiler için bir video hazırladım…

    z-finder kullanışlı lazım bişey diye düşüneler lütfen izlesinler.
    http://www

  • ilkerc dedi ki:

    Heheheh yahu Kadir ne bu siddet : ) Loup meselesi seni bayagi kizdirmis nedense.

    Temelde dogru soyluyorsun ama eskiden Arri 2C diye bir kamera vardi. calismis olanlar bilir vizoru oynamazdi o kameranin (sonradan vizoru oynayabilen serisi de cikmisti) aynen senin bahsettigin loup lar gibiydi. Turk sinemasinin yuzde 90 i falan o kamerayla cekilmistir.

    Tabi ki sacma bir sey ama o zaman kimse neden diye dusunmuyordu sanirim.

  • Kadir Köymen dedi ki:

    İlker loup meselesi tabiki benim için hassas bir konu.
    Piyasadaki bütün üreticiler tek bir yönde gidip hepsi görüntüleme çözümü olarak loup olayını benimserlerken ben tam tersi yönde gidip ürünümü LCD üzerine optimize ettim.
    Şimdi de tabiki bunu neden yaptığımı ikna edici bir şekilde anlatabilmem gerekli.
    Tabiki bana “HandySLR’a z-finder takamıyor muyuz?” diye gelen maillerin sayısı da bu tip bir video hazırlamamda çok etkili 🙂

    Bana hak verdiğin için teşekkür ederim ama sonunda işin içine Arri 2C yi karıştırmasaydın keşke 🙂 Neticede kötü örnek, örnek değildir 🙂 Arri 2C nin vizörü optikti. Optik vizörlerde yukarı aşağı dönmeyi sağlamak oldukça kastıran bir iş ve üretim zorluklarından dolayı düz bir vizörle nice sinemacılar gereksiz bel ağrıları çektiler. Kimisi ne çektiğini göremeden tahmin ederek bazı planların çekmek zorunda kaldı. Şimdi artık 2010 yılında bu tip bir kullanımı ben hiçbir mantık çerçevesinde kabul edemiyorum 🙂 Ortada bir doğru var. Ama dillendirilmemiş vurgulanmamış olması bizim suçumuz. Payıma düşeni yapıyorum. İşe el attım artık.

    Aslında follow focus ve matte box a olan düşmanlığımı anlatan videom çok feciydi onu koymuyorum nete. Dalga konusu olmak istemem 🙂

  • ferhat dedi ki:

    Evvela takdirlerimi sunuyorum. Ã?stüne harici mikrofon sabitlemek mümkün mü? Omuza binen yükün hele hele de öne takılan apartlar arttıkça denge noktası öne kayacağından yetersiz kalması gibi bir sorun oluşmaz mı? Ekran ve loup konusunda Canon SX serisi kompaktlara koyduğu dönen LCD ekranı DSLR makinelere de koysa sorun kalmaz ama koymuyor nedense. Ama yakında yaparlar gibime geliyor.

  • özgür dedi ki:

    ben de aynen öncelikle takdirlerimi sunmak isterim. muhtemelen aylar süren araştırma&çalışmanın ürünüdür bu alet. videolardan gözüktüğü kadarıyla canonlar hdslr’lar için ideal bir alet..

    monitorden rahat rahat çift gözle bakmak varken, vizorden bakmanın saçma ve demode bir alışkanlık olduğuna katılıyorum kesinlikle.. göz hizasından olsa da; monitorden bakmak varkenniye kasıp vizore gözümu dayayıp sağımda solumda ne olup bittiğini takip etmemi zorlaştırayım ki.. bir yandan göz ucuyla görüntü dışındaki çevreyi takip edebilmek büyük avantaj.. monitorden pan yapma zamanını belirlemek ya da çevreden anlık detayları görüp takip toplamak çok daha kolay.. hele ki vizorden bakma zorunluluğu nedeniyle yerden çekim yaparken secdeye varanlar.. 🙂 çok fena..

    fakat 2. videonda söylediğin bişey var, hdslr’lerin monitorleri oynamıyor diye.. gh1’e üvey evlat muamelesi yapmışın resmen 🙂 hatta o kadar ki, lcd’sinin açılmasına olanak sağlayacak kadar alan olmayabilir gibi gözüküyor handySLR’da.. nasıl tarif etsem, omuza dayadığın yerdeki eğim, gh1’in lcd’nin açılmasına engel olabilir sanki.. en azından bir an öyle bir izlenim uyandırdı ama yanılıyor olabilirim pek tabi..

    her halikarda eline sağlık, güzel düşünce & tasarım

  • onur dedi ki:

    Monitor konusunda kesinlikle katiliyorum. Loop kullanan birisi olarak insan “neden boyle bisi yapmislar ki?” diye sormadan edemiyor. Gereksiz bir urun.

    Fakat benim benim sormak istedigim, ikinci monitor konusunda bir gelisme var mi? Yani harici monitoru kameramanin kullandigini varsayarsak yonetmen monitoru nasil baglaniyor bu aletlere?

    Bu arada Kadir artik aciklasan da su fiyatlari hepimiz bir rahatlasak:-)

  • Kadir Köymen dedi ki:

    @onur yönetmen monitörü konusunda eğer çözüm ekstra bir aparatla gelecekse HandySLR ın arka tarafında her türlü aparat(lar)ı takacak yer var. O yüzden futureproof haldeyiz.

    Fiyat mı?
    690 USD

    12 Nisanda satışlar başlar.
    Elimdeki mallar bitince de satışlar biter 🙂

  • sylian dedi ki:

    fiyatı neredeyse bi Canon dslr body fiyatına eşit, 250 dolar eklesen bi 550d alınır… işe yarar bi ürüne benziyor ama fiyatı TR standartlarına göre malesef aşırı yüksek.

  • dslrequipments dedi ki:

    yani bir insan hiç mi emeğinin karşılığını mutlu olacağı şekilde görmeyecek. burada üretiyorsan ucuza satacaksın. mantık bu mudur?

    şimdi bende üreticiyim. kızıyorum bu duruma. yani biz de şöyle düşünsek ne olurdu! kardeşim 1000 dolara 550d aldın
    350 dolar kirayla da ucuz yollu ışık dolly jimmy arm aldın gittin tanıtım filmi çektin 3 bin 5 bini cebe indirdin! bu çok desek ne kadar ayıp etmiş oluruz değil mi? siz de kalkıp e elin adamı yurt dışından gelse idi 15-20 bine çekerdi binbir nazla deseydiniz? ya!

  • hamit dedi ki:

    sevgili yerli uretici 🙂

    40-50 dolara eminonunden omuz aparati alabilecekken ya da kalite isteyen biri 600 dolara yelegiyle birlikte komple bir glidecam seti alip maksimum stabillikte bir goruntu saglayabilecekken, 690$ bir omuz aparati icin biraz degil oldukca fazla..

    öte yandan kadir bey, sizi bu tasariminizdan dolayi tebrik ediyorum. umarim yerli uretici’ye soylediklerimi (dslrequipments’e) “haksiz elestiri” olarak gormuyorsunuzdur..

  • Greg dedi ki:

    sevgili hamit

    600 dolara nerden buldun vest i ile birlikte glidecam, bhphoto gibi oldukca uygun fiyata satsi yapan yerlerde dahi glidecam’in en ucuz yelek modeli olan smooth shooter glidecam ile birlikte 1690 dolar. benim sahip oldugum X-10 ile glidecam e ben 2400 dolar verdim. 600 dolara nerde satildigini paylasta merakta kalmayalim.

  • ilkerc dedi ki:

    Arkadaslar bildiginiz gibi serbest piyasada fiyat arz taleple belirlenir.

    Kadir’i karsiniza aldiniz vurup duruyorsunuz ama mesela Canon’a aynisini yapamiyorsunuz 🙂

    Fiyat konusunda spekulasyon yapmazsaniz sevinirim. Sonuc olarak Kadir’i bilecegi istir. Eger pahali buluyorsaniz almazsiniz.

    Obur turlusu (surekli fiyat tartisilmasi) pek hos durmuyor acikcasi…

  • hamit dedi ki:

    evet siz de haklisiniz ilker bey tamam uzatmıycam sadece greg’in sorusunu yanitliycam:

    evet sizin aldığınız urun kaliteli bir glidecam ve fiyatı o civarlardadır.. benim bahsettigim urun suydu ve oldukca is goruyor:

    glidecam:
    http://www.amazon.com/Glidecam-HD-2000-Hand-Held-Stabilizer/dp/B0020LB0MO/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=electronics&qid=1270973191&sr=8-2

    yelek:
    http://www.amazon.com/Glidecam-Body-Pod-Hand-Held-Stabilizer/dp/B0001GJF1S/ref=sr_1_8?ie=UTF8&s=electronics&qid=1270973191&sr=8-8

  • Kadir Köymen dedi ki:

    @Sylian bir ürün tabiki kimisine pahalı kimisine ucuz gelir.
    Herkes aynı maddi imkanlara sahip değil.

    Bizde maddi olarak paranın yetmediği şeye “pahalı” yettiği şeye “ucuz” demek gibi süper saçma bir alışkanlık gelişmiş.

    Bunun doğrusu şudur: fiyat – performans dengesine bakılır.
    Ã?rünün piyasada diğer firmaların sunduğu ürünlere göre + ne özellikleri var. Ve buna karşı nasıl bir fiyat talep ediyor. Bu iş bu kadar basittir.

    “TR şartlarına göre pahalı” gibi anektodlarla bunu sulandırmanın bi alemi yok. Zira yaptığım şeyin TR standartı ne yazık ki hala yok. (Girişken gençlere burdan sesleniyorum)

    Önceki postlarda yazmıştım burda son defa tekrarlıyorum ki: 690 USD fiyatla HandySLR özelliklerinde bir DSLR rig bulun koyun önüme (linkini gönderin yeter) HandySLR’ı size o fiyattan vereceğim.

    Artık bunun ötesinde tartışmanın alemi var mı? HandySLR alan kişinin fiyat-performansta en inanılmaz ürün olduğunu daha nasıl açıklayabilirim?

    http://www.zacuto.com, http://www.redrockmicro.com, http://www.cavision.com, http://www.cinevate.com a LÃ?TFEN BAKIN

    Benim gibi saf ve idealist bir genç varken ve normalde Zacuto, Redrock şu tarasımı yapabilse herkese en az 1800 USD den itekleyeceği gün gibi ortadayken, bunu şimdi sazanın biri 690 USD fiyatla size satıyor. Bunun avantajını görmek gerek artık.

    @Sylian umarım bu yazım sana ulaşır ve umarım bu yazdıklarıma düşünmeden pat diye “savunmacı” cevap vermek yerine gidip dediklerimin doğru olduğunu kendi gözlerinle gördükten sonra cevaplarsın.

    Sevgi saygı

  • Kadir Köymen dedi ki:

    @ilkerc senin postunu şimdi gördüm fiyat konusu kapanmıştır sustum 🙂

  • Kadir Köymen dedi ki:

    Bu arada greg, hamit ve dslrequipments in tartışmalarını da sonradan gördüm.
    artık olay iyice kara mizah hale döndü.

    Glidecam üstünden HandySLR üstünde hüküm verme çabaları…

    Bakalım daha neler göreceğiz 🙂

  • Kemalettin dedi ki:

    KKoymen gerçekten böyle bir ürünü ortaya çıkardığın için sana teşekkür etmek istiyorum.Dediğin gibi Redrock zacuto gibi firmalar bu tarz bir ürünü enaz 1000$ e satmaya kalkarlar.Örnek HandySLR yollama teklifin ise başka bir güzellik resmen 🙂

  • Emir İmer dedi ki:

    Öncelikle bende böyle ürünü düşünüp tartışıp piyasaya sunduğun ve sonrasında gelen her yoruma içtenlikle cevap verdiğin için çok teşekkür ediyorum. Örneklerde de gördüğümüz üzere ve rakipleriyle de karşılaştırdığımız ölçüde çok başarılı ve fiyat olarakta rakipsiz gözüküyor.

    Ancak yukarıda da bazı arkadaşların belirttiği gibi bir çok kişinin bütçesini aşan bir rakamda tabi ki. (Pahalı demek istemiyorum sadece benim alamıyacığım bir seviyede)

    Benim bu konuya ilişkin eliştirim, daha doğrusu önerim yukarıda da bahsedilen (http://www.bhphotovideo.com/c/product/677001-REG/Opteka_X_GRIP_X_Grip_Pro_Video_Stabilizing.html) ürün. Şahsen bu ürün uzun zamandır kafamı kurcalıyor ancak işte onunda kalitesi ortada ama bir üst modellere çıkıldı mı da fiyat senin bahsettiğin seviyelere geliyor.

    Esasında şu anda tüm girişkenliğinle elindeki ürünün lite versiyonunu üretsen en azından bizim gibi bu konularda ticari iş yapmayan ancak çektiği videolarda da herhangi bir aparattan destek almak isteyenleri için. Örneğin ben alıcak olsam harici LCD de takmıyacağım, ses kayıdı için aparatta almıyacğım hatta focus içinde bir aparat düşünmüyorum. Sadece stabilite sağlıyacak üst koluda omuz desteğide olan 100-200$ seviyelerinde bir lite versiyonu. Valla kulağa çok hoş geliyor.Kaldı ki çok da güzel bir pazarda yaratabilir.

  • dslrequipments dedi ki:

    sevgili @hamit;

    yerli üretici derken alay etmemiş olmanızı temenni ediyorum. devrik cümlelerimle buradaki site takipçilerini sıkmak istemiyorum. ama lütfen bize de saygı gösterirseniz sevinirim.

    bir şey üretmeden önce alibabayı didik didik edip acaba bu piyasaya çin girmiş mi? araştırmalarımız ve ar-ge hatırına.
    100 tonluk preslerin 100-200 adet bastıktan sonra yatmaları hatırına, ürettiğinin anında kopyasını yapıp satışa çıkartmalarından mağduriyetimiz hatırına… ve sayacağım bir çok etken hatırına saygı lütfen.

    artı hiç bir üretici iç piyasayı düşünerek bu işe girişmez. ihraç fiyatı her zaman daha ucuzdur! vb. maddelerde var.

    artı yurt dışı bhphoto vb. fiyatlarına %10 oranın satış vergisini+yol+gümrük hesabını da yapmakta fayda var.

  • Emir B dedi ki:

    Gümrük, servis, direkt üretici ile görüşmek ve hakikaten fiyat performans için bu kadar açık yüreklilik karşısında belirlenen fiyat için yorum yapma hakkımız olmadıgını düşünüyorum.

    Çevre sokakta oturuyordum evimin hemen arkasında cinnah caddesine adres göstermiş kadir telefonda vermişti maile ama bir türlü cevap veren olmadı gidip elden görecektim yoksa 🙂

    Kadir, bir dizi deneme çekimi için talep edebilirim senden, işin aslı kiraladıgım ekipmanın içinde bir omuz aparatı var ama ben senin ürünle onu kıyaslamak istiyorum işin aslı, eğer hoşuma giderse geri göndermeden ücretini yatırabilirim.

  • sylian dedi ki:

    Sevgili Kadir sen neden tüm eleştirileri kişisel olarak algılıyor ve forumdakilere kızar bir uslupla cevap yazıyorsun ki. Tabiki eleştirimizi katılmadıgımız yönü söylemek durumundayız o yüzden zaten bu sitede bu başlık açılmadı mı… Konuşalım diye… Bu ülkede kimse eleştiriye dayanamıyacak mı. Sürekli teşekkür ediliyor, ürünün kalitesi – yeteneği çok üst düzeyde diye. Belden aşağı vuran bi yapısı yok ki kimsenin, efendi efendi görüşlerimizi belirtiyoruz.

    Şahsi olarak ben de ürünü beğenen ve ürüne inanan biriyim. Ama Fiyatı bence ciddi bir sorun. Belki ilerde düşürülebilir sürümle bilmem ama sana katılamıyorum ve bu fiyatla asla da katılamayacağım.

    Neden mi:

    Veridiğin linkleri biliyoruz zaten…
    O firmalar adı üstünde ticari firmalar, bağımsız sinema ile ugraşan sinemacılar değil. Senin siten, kendin ve ürünü sunuş uslubun bağımsız sinema ve gerilla sinema dan besleniyor. Yok eger ben artık bu işin kar marjı üzerinden ticaretini yapıyorum diyorsan, o zaman 690 dolar bile az bir fiyat.Söyleyecek sözümüz yok. Seni, bu ürünü satıp bağımsız sinemacıların paraları üzerinden kazanç sağlamayı düşünen biri olmadıgını bildigimiz için;
    sürekli sinemacıları yolan Redrock gibi aşırı ticari firmalar la kendini aynı kefeye koyman en azından bana rahatsızlık veriyor. Kalite olarak onlardan daha iyi olduguna eminim ama fiyat açısından kendine oraları baz alman, o firmaların fiyatına yakın bir satış tutarı belirlemen, onların fiyat performans eğrileri üzerinden fiyat oluşturman aşırı Ticari bir duruş çiziyor burada TR ‘de.

    Bedavaya yap kimse diyemez tabi, ama şahsi düşüncem 1000 TL nin böyle bir ürün için Ticari bir fiyat oldugu kanaati taşıyor, yüksek bir kar marjı oldugunu düşünüyorum. Bu ürünün resimlerini ilk sundugunda ne güzel birileri harika bi alet yapmış ve gidip ticari şirketlere parayı kaptırmadan makul fiyatlara bu aletlere sahip olabilieceğiz, bağımsızlara – gençlere çok hizmet edecek diye düşünürken; fiyatının o eleştirdiğimiz Ticari firmalarla aşık atması bu sitedeki çogu kimsenin de beklentilerini kırdı biraz. Çünkü sence olmayabilir ama çok büyük bir kesim için 690 dolar çok yüksek bi bedel.

    Yani postta yazdıgın fiyatının makul olduguna dair tüm açıklamalar ticari bir üslup taşıyor. Ben senin bu ürünü tasarlayarak bağımsız sinemacı kimliğinin Ticari kimliğinden ağır bastıgını düşünen- zannaden- bilen- isteyen biriyim sadece…Bu açıdan fiyatının aşırı oldugunu düşünüyorum. Fiyatı umarım ülkemizdeki film üretimi / gelir dengesine göre yeniden yapılandırılıp düşer de daha çok kitleye yayılabilir… 🙂

  • ahmet dedi ki:

    evet benimde farkedip yazıya dökemediğimi yazmışsınz,

    serbest piyasa
    arz talep
    kar marj
    fiyatı tartışmamamk
    pahalı buluyorsanız almazsınz

    çok ağır ve korkutucu bu tabirler, biz sinemacı değilmiyiz,
    çok paramız yok ki bizim 🙁 bizi müşteri olarak mı görüyorsunuz 🙁
    sen de mi brütüs 🙂

  • ilkerc dedi ki:

    Ahmet Kadir sizi musteri olarak gormuyormus. Bu isi tamamen memlekete hizmet icin yapiyormus : ) Hatta artik her alana yaninda hediye ceki yollayacakmis…

    Yahu lutfen su soylediginizi bir dusunun. Gercekten bunu soylemis olabileceginize inanamiyorum.

    Tabi ki musterisiniz… Bunun neresi anlasilmaz veya ayip bana bir izah edin lutfen.

  • özgüç yiğit dedi ki:

    Uzun uzun yazmaktansa konsantre deterjan gibi iki cümle edeceğim.

    Bağımsız sinemacı için bence çok profesyonel bir ürün bu. Yani yapımcı arkadaşın, oyuncu kuzenin olunca, ister alışveriş arabasından dolly yap ister lego’dan follow focus. Kim takar ki.. İşe yarasın yeter… (ki bu konuda bir çok mucizeye şahit oldum)

    Sadece slr kameran varsa zaten monopod kullan… Ama hd monitörün, ses edevatın follow focusun falan varsa zaten bu aralıkta bir ürüne yönelmeye başlarsın

    Eveti bence de pahalı ama iş profesyonel iş olunca bu alet için ödediğin parayı zaten yaptığın işten iyi kötü çıkartmıyor musun? Yani kendine yatırım değil mi bu?

    İster bunu alırsın ister başkasını…

    Bu arada burası yeri değil ama dayanamayıp söyleyeceğim : ) )
    Handyslr’ı gördüğüm anda nedense aklıma Coşkun Sabah’ın elektro udu geldi

    sevgiler…
    özgüç.

  • Ahmet dedi ki:

    O kadar çok “burası Tr” sözü edildi ki adam en sonunda sitesine “Tr satışımız yoktur” yazıp rahata erecek diye korkuyorum. Canon ürünlerini Tr’de daha mı ucuza satıyor ya da yurt dışından alınan ürünler Tr’ye girerken daha mı ucuzluyor nedir anlamadım. Bu güne kadar sinema ucuz bir uğraştır diyen birisini duydunuz mu?

  • ilkerc dedi ki:

    Özgüç hakli. Ben de aslinda sunu demek istemistim: Handyslr olmazsa olmaz bir ürün değil. Zaten monitorsuz kullanilmasi zor. Monitor de 1000 dolar. Dolayisiyla zaten siz bu urunu alacaksaniz en az 1500 dolari gozden cikaracaksiniz demektir.

    Profesyonel bir is yapmayacaksaniz bu paralari bu aletlere vermeye gerek yoktur.

  • Kadir Köymen dedi ki:

    5Dfilmmaking.com un değerlendirmesini paylaşmaktan gurur duyuyorum: http://www.youtube.com/watch?v=fDiVaV1wTDw

    lakin 36. saniyede söylediği şey beni bile şoke etti 🙂

  • ozguc yigit dedi ki:

    Kadir, tebrikler.
    Ben de yorum olarak mehter marşının linkini koyuyorum youtube’a : )
    ufaktan haberlerini aldığım handy slider’ı da heyecanla bekliyorum.

  • sylian dedi ki:

    handySLR nin sitesindeki mattebox seti extra mı temin ediliyor yoksa başka markaların kiti mi alınıp kullanılabilecek…bilgisi olan var mı

  • Kadir Köymen dedi ki:

    sylian sitede gözüken matte box aslında rod çubuklarına takmak için değil XL tipi kameraların direk lensinin üstüne takmak için yapılmış bir matte box.
    HandySLR’nin pratik lens değiştirme özelliğini gösterebilmek için mecburen o matte box a basir bir modifiye yaparak rodlara bağladım. Zaten üstündeki alakasız vidadan ve olduğu yerde sallanıp durmasından anlaşılıyor.

    O yüzden o matte box hakkında üretici ismi falan versem bi işe yaramaz.

    fakat zaten 15mm rodlara uyumlu her matte box HandySLR a uyar.
    Benim tavsiyem matte box ile vakit harcamayıp lenslerin yanında gelen gölgeliklerle işi çözmektir. Ve ayrıca eğer filtre takmak istiyorsanız yine lenslere filtre vida dişleri ile takılan yuvarlak filtrelerle işi çözebilirsiniz.( ND filtre almak lazım 2-3 tane.) Matte box işi sadece fiyaka için ama fiyaka yapıcam diye yaşattığı problemlere deymiyor…

    Video kameralarda matte box kullanmayı follow focus kullanmayı anlarım. Keza 35mm sinema kameralarında kullanmayı da anlarım ama foto lenslein üstüne follow focus ve matte box kullanmayı anlamıyorum. Foto lensler boy boy, fokus yaparken uzayıp kısalıyolar, oynak şeylerün üstüne sabit şeyler takmak zor is. HandySLR bunu yine en kolaya indirgemiş durumda ama dürüst olayım pratik olmaktan uzak durumlar hala var…

  • İskender Yeğen dedi ki:

    OKUMADAN GEÇME !:)

    HDSL ler çıktığında yurt dışındaki aparatlara bakıp iç geçirirdim ya yapması kolay bişey yokmu bi girişimci yapsın alalım !
    HELAL SANA KÖYMEN + Jİmmy jib mi nedir ondanda bekliyoruz 3 tekerli şey Beko reklamını çektiği İlker bey in !! bu sektör girimşimcilerle ayağa kalkar

    eleştiriler seni yormasın 3-5 sene önce rüyamızda göremezdik bunları
    saygı-sevgi

  • dslredo dedi ki:

    HandySlr kadar kapsamlı olmasada, DSLR ler için ekonomik ve çok kullanışlı bir omuz aparatının test videosu:

    http://www

  • Aykut dedi ki:

    HandySLR ile uzaktan yakından kıyaslanmayacak bir alet ama dslredo’nun link’ini vermiş olduğu aparatı şuan kullanıyorum. Monitör, follow focus gibi ihtiyaçlarınız yoksa kısa vadede işinizi epey kolaylaştıracak, işi ucuza kotabileceğiniz bir ürün diyebilirim.

    Adorama da aynı aparatı üretiyor. Bu tür omuz desteği yelpazesi içerisinde en kalitelisi o sanırım. Ona da göz atılabilir..

  • Yiğit Şener dedi ki:

    Ankara’da kendi çapımda bağımsız filmcilikle ilgilenen ve Bilkent Ã?niversitesi İletişim ve Tasarım bölümü son sınıf öğrencisiyim.

    Ben de uzun yıllar görüntü yönetmenliği alanında kendimi geliştirmeye çabalamış biriyim. Olabildiğince düşük bütçeyle en yüksek kaliteyi alabilmek için uzun yıllar piyasayı takip ettim. 35mm adaptörlerden sonra 5D Mark II alıp ben de bir D-SLR filmci oldum. Oldukça da memnunum herkes gibi..

    Fakat 2 tane projede bu makinayı kullandıktan sonra D-SLR riglerini araştırmaya başladım. Kadir Köymen’in tasarımını görünce diğer büyük firmaların ne kadar ucuz ve işlevselliği düşük ürünler ürettiklerini farkettim. Sadece göz boyuyorlar…

    10 günlük Amerika seyahatimde New York’taki dünyanın en büyük foto dükkanlarından biri B&H fotoya gidip ellerindeki tüm D-SLR riglerini yakından görme şansına sahip oldum. Gerçekten hiçbiri Handy-SLR’ın yanına bile yaklaşamaz. Fiyat-Performans konusunda ise hiç yaklaşamazlar!

    Tek kelimeyle mükemmel bir dslr rig olan Handy-SLR’ı yakından inceleme ve test etme şansına sahip olduğum için çok şanslıyım. Kadir Köymen’e tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum.

    Kısacası artık bir Handy-SLR sahibiyim ve bundan sonraki projelerimde kuşkusuz onu kullanacağım. Aksesuar olarak juicedlink DT454 (ses adaptörü), follow focus ve SmallHD 9 inch monitor kullanıyorum. Hepsi bir arada inanılmaz güzel duruyorlar bakmaya kıyamıyorum diyebilirim :). Ayrıca her türlü el çekimi pozisyonunda kullanım çok rahat.

    Follow focus’u kullanmak inanılmaz kolay! Handy-SLR’ın rodları kaydırma özelliği sayesinde lens değiştirme sırasında kesinlikle zaman kaybetmiyorsunuz.

    El tutacaklarından birini çıkardım ve diğerini rod’a orta pozisyonda taktım. Kamera omzumda iken sağ elimde el tutacağından tutup sol elimle follow focusu kullanarak rahatça focus yapıyorum. Çekim sırasında da görüntüyü 9 inchlik monitor den ferah ferah izleyebiliyorum.

    Monitörü sol tarafa yatırmanıza hiç gerek yok. Sadece çok azcık sola doğru alıp açısını kendinize doğru ayarladığınızda ağırlıkta hiçbir dengesizlik oluşmuyor. Şüpheniz olmasın.

    Kısacası irili ufaklı bir çok proje gerçekleştirmiş ve bir çok projeye katılmış birisi olarak Handy SLR’ı tüm dslr filmcilere içim rahat rahat öneriyorum. Elinize aldığınızda bir Türk tasarımının dünyada eşi benzeri olmadığını farkedeceksiniz ve gurur duyacaksınız.

    30 Nisan Cuma günü saat 11:00’de Kadir Köymen’in Bilkent Ã?niversitesi İletişim ve Tasarım bölümünde workshop’u olacak. Bağımsız ve düşük bütçe film yapımı, 35mm adaptörler ve DSLR filmcilik üzerine bilgilerini ve deneyimlerini paylaşacak. Tabii ki büyük bir bölümünde Handy-SLR’ı tanıtacak ve HandyFilmTools’dan bahsedecek.

    Gelmek isteyen herkesi bekliyoruz.

    YİÄ?İT ŞENER

  • cyanotype dedi ki:

    Kadir Köymen bir çok yere dile getirdiği bir soylemi var sette calisma kosullari icinde gormek lazim araclari diye o zaman ben de yigit gibi arkadaslardan kuru laf degil handySLR ile cektikleri filmleri paylasmalarini rica edicem o zaman anlariz nedir produksiyona faydasi ne kadar verim alinmis.

  • Yiğit Şener dedi ki:

    Türlü türlü farklı rigleri canlı kanlı kendi gözümle görüp elime alma fırsatına sahip olduğumdan dolayı Handy-SLR ı diğer riglerle objektif olarak kıyaslayabildiğimi düşünüyorum. Eğer ürün resimlerine bakarak siz daha iyi kıyaslayabiliyorsanız ben ona bir şey diyemem.

    O zaman durumu şöyle çözelim,
    Tüm riglerle çekilmiş farklı farklı filmler bekleyelim ve kıyaslayalım olur mu ?! Evet bence de çok mantıklı..

    Kuru laf okumak istemeyen arkadaşların buradaki yazıları okumaya zahmet etmesinler. Vimeo’ya girip bulabildikleri test vidyolarını izleyebilirler..

    Saygılar..

  • […] internette Dslr fotoğraf makineleriyle film çekmek için ekipmanlara bakarken bir siteyle karşılaştım. Dslr fotoğraf makineleri için omuzdan veya vücuttan desteklenen steadicam […]

  • ozguc yigit dedi ki:

    Bu gün HandySLR aldım. elime ulaşır ulaşmaz en kısa zamanda incelemesini sizinle paylaşacağım.

  • dslrequipments dedi ki:

    Handy film tools’un başarısını tebrik ederim.

    http://www.cinema5d.com/news/?p=5225

  • Absmaster dedi ki:

    Bende tebrik ediyorum Kadir Köymen ni tüm başarılarından dolayı. Ayrıca bu başarılarının onu Ankara dan koparmaması başkentte yaşayan benim içinde bir gurur kaynağıdır 🙂
    Bir gün tanışmak ümidiyle yolunuz açık olsun diyorum…

  • İsmet Akgün dedi ki:

    Arkadaşlar sanırım biraz geç olucak bu yazdıklarım ama gercekten şu aralar almam gereken bi urun handyslr.
    Kadir Köymenin Yukarı da belirtmiş oldugu sanıyorum butun herbiseye katılmak durumundayım bu urunun kalitesine yada ergonomisine yakın ve ya daha iyi urunler var http://www.edelkrone.com/ ancak daha etkilenebileceginiz kesin simdi yukarıda 690 dolar yazısı geciyo set olarak ne kadarını veridigni bilemiyorum hangi aparatları dahil bilemiyorum ancak videoda gostermis oldugu urunun aynısın belki bir iki tırnak ustu yaklasık 1600 eurodan baslıyo buyrun bakın …. en kısa zmn görüşmek üzere

  • Salih İLISU dedi ki:

    İsmet Akgün kardeş, linkini verdiğin edelkrone nin sahibide kurucusuda Kadir Köymen. tüm tasarımlarıda bizzat kendisine aittir. sadece HandySLR ın ismini değiştirdi ve daha güncel ve daha orjinal bir eser ortaya çıkarttı. Hatta ABD NabShow 2011 fuarında Dünyanın en iyi dslr rig i ödülünü aldı. bu bir Kadir Köymen gerçeğidir. kal sağlıcakla..

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube