Sony’den SLT: Alpha 55

Uzun yıllardır konuşulan bir şey sonunda gerçek oldu: Sony’nin yeni fotoğraf makinesi Alpha 55 SLT (Single Lens Translucent) teknolojisini kullanıyor.

SLT kameralar bildiğimiz DSLR’lardan farklı olarak geçirgen ve sabit bir ayna kullanıyorlar. Ayna ışığın büyük kısmını algılayıcıya yolluyor. Küçük bir kısmını da AF (autofocus) algılayıcısına yolluyor.

Böylece sürekli Live View kullanabiliyorsunuz ve aynı anda hızlı bir auto focus desteği alabiliyorsunuz. Video çekerken de bu destek sürüyor. Buna ek olarak aynanın kalkıp inmesi gibi bir teknik problem olmadığı için saniyede 10 kare gibi hızlara çıkabiliyorsunuz.

Tabi bu durum yüzde 30’luk bir ışık kaybına neden oluyor ve ayrıca optik bakacınız olmuyor (eh her şeyin bir bedeli var elbette)

Bu devrimci girişimle tamamen aynasız ve büyük algılayıcılı NEX3 ve 5′ ten sonra Sony şimdi de hem aynalı hem hızlı auto focus yapabilen başka bir seri yaratmış oluyor.

Alpha 55 1080p video da çekebiliyor ama tabi şimdilik sadece 29.97 fps hızında : ) Bu Japon firmaları ne zaman PAL diye bir şeyi kabul edecek merak ediyorum.

Ayrıntı şurada.

7 Responses to “Sony’den SLT: Alpha 55


  • Şerafettin Tetikçi dedi ki:

    Ara modeli, sanırım. Arkasına yeniler gelir. Beklesek 6-7 ay?

  • yasir dedi ki:

    cybershotlar dışında sony’e yakışmıyor fotoğraf makineleri. elime aldım bu alfa serilerinden bazılarını ama bi değişikgeliyor. böyle ruhsuz, tatsız tuzsuz makineler. ben ısınamıyorum sony’ye. Gayet uygun fiyatlara full frame makineside var ama hiç çekici değil ya 🙂

  • yasir dedi ki:

    ayrıca 25600 iso’ya çıkabiliyormuş 🙂

  • schizophrenia dedi ki:

    pelikül ya da yarı geçirgen aynayı daha önce nikon f2h’de, canon ise pellix ve eos rt’de denemiş. konvansiyonel olmaları nedeniyle prizma aynaların kullanıldığı bu gövdelerin, klasik ayna kullanan gövdelerden biraz daha küçük oldukları aşikar.
    elektornik bakaç teknolojisi ise benim için hala emekleme aşamasında, muhtemelen müthiş ilerlemeler kaydedemedikleri için de bu tarz ara gövdelerde günyüzüne çıkıyor.
    canon ve nikon’dan yakın zaman içinde benzer gövde tasarımları görmek çok şaşırtıcı olmayacaktır.

  • Mustafa Preşeva dedi ki:

    Valla, son zamanlarda denedim en iyi makinası Olympos PL1. Fakat, 1 ay içinde, fiyatı
    terbiyesizce 750TL den 1600Tl ye çıktı! Okadar mı tuttu diye merak ediyorum.

  • cem.. dedi ki:

    focus olayı iyimiş

    live wiev ne işe yarar??

  • ilker ilgen dedi ki:

    Japonların en büyük pazarı Amerika olduğu için ürünlerinde PAL desteğini zoraki yapıyor bence.

    Amerikan filmlerine bir bakın bütün elektronik eşyalar Sony dir.Seviyorlar birbirlerini bu iki millet 2 bombaya rağmen.

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube