Sony’den A77Sony’den A77

Sony epeydir beklenen APS-C kamerası A77’yi duyurdu.

TMT (Geçirgen Ayna Teknolojisi) kullanan 24 MP lik bu yeni Sony DSLR AVCHD’nin geliştirilmiş ikinci sürümü sayesinde 1080p video  (saniyede 60 progressive kare!) çekebiliyor. Böylece doğrudan EOS 7D ye rakip oluyor ve hatta ne yazık ki geçiyor : )

Büyük olasılıkla çok iyi bir video “auto focus” özelliğine de sahip olan A77 fotoğraf seçeneğinde saniyede 12 kare çekebiliyor (ve böylece en hızlı DSLR oluyor). Vizörü yine bir ilk olarak OLED olan kamera 50-16.000 ASA arasında çalışabiliyor.

Elime almış değilim ama 1400 USD lik gövde fiyatı ve “Smart Tele Converter” gibi yenilikçi özellikleriyle  SLT A77 iyi bir kamera gibi görünüyor. Zaten Canon’un Nikon’dan çok Sony’den çekindiği de epeydir konuşuluyordu.

Peki Sony alınır mı? Henüz mercek seçenekleri Canon ve Nikon kadar değil. Bunun dışında çok iyi bir seçenek.

Sony A77 yanında bir kaç yeni küçük kamera (NEX) ve mercek de duyurdu.

Ayrıntı ve diğer duyurular her zamanki gibi şurada

12 Responses to “Sony’den A77Sony’den A77


  • schizophrenia dedi ki:

    ilker optikler kısıtlı demişsin fakat zeiss’in sony için hiç de fena olmayan seçenekleri var, iş manuel objektiflere kalırsa da konica ve minolta’ları atlamamak lazım. şu oled, led vb. bakaçlara hala soğuk bakıyorum ama adamlar da boş durmadan sürekli çalışıyorlar. a99 gibi bir makine ortalığı silip süpürebilir, nikon ve canon’un artık sermayeden yemeyi bırakması lazım.

  • ilkerc dedi ki:

    haklisin ama yine de canon kadar secenek yok mercek acisindan. bu arada pentaprizma yok alette yine de var gibi tasarlamislar 🙂

  • Aykut dedi ki:

    A77â?²de sensör kendinden görüntü sabitleyicisine de sahipmiş ki bence bu çok iyi bir özellik. Canonâ??lar gibi sınırlı video kaydı yapma durumu da yok. 32 GBâ??lik bir kart ile 2 buçuk saate kadar kayıt yapabiliyor A77.

    Codec olarak kullandıkları AVCHD 2, 24 mbps bitrate ile kaydediyor. Bu noktada Canonâ??un 44 mbps kaydeden h264â?²ü ile kıyaslamak gerekirse hangisi daha iyi olur?

    Bir kaç değerlendirme videosu dışında pek bir şey yok nette; videoâ??daki performansını göremedik ama heyecan verici bir kamera. Canonâ??un hakikaten sermayeden yemeyi bırakması lazım..

  • osman siewertsen dedi ki:

    sony’de panasonic’te meydanı ne canon’a ne de red’e bırakmamaya kararlı
    Haftaya ibc baslıyor…bakalım neler görecegiz…

  • iskender dedi ki:

    lens faktörü çok önemli nikon adaptörsüz bütün lenslerini kabul ediyo çok güzel bişey eski lensler.. resimde üzerinde sanki f 1.2 bi lens var gibi
    @schizophrenia
    bu zeiss lenslerin fiyatları nasıl peki canon nikon a kıyasla ve eski lenslerinide adaptörsüz kullanılabiliyomu??

  • Cenk Oğurtanı dedi ki:

    Aslında bir DSLR değil… Belki DSLT falan demeliyiz…

    “Tramsmission” falan…

  • schizophrenia dedi ki:

    @iskender sony için üretilmiş zeiss optikli lenslerin fiyatları canon ve nikon’un benzer performanslı lenslerinden ucuz değil, benzer bir fiyat politikası izlenmiş. bazı aralıklarda canon’dan pahalı nikon’dan ucuz.

  • Ali Kemal KARA dedi ki:

    SLT A55 de video modundayken 10 dk olan sürekli af modu A77 de nasıl bir hal almış merak ediyorum. A55 de 10 dk sonrasında makinenin ısınması ve kapanması sorununun yanısıra, soğuması için bir hayli beklemek gerekiyordu…

  • Ali Kemal KARA dedi ki:

    Kendi soruma cevap vereyim; 30dk kesintisz video kaydı var bu alette. En kısa sürede bir tane edinmem gerekiyor 😀

  • olcay rıfat çeken dedi ki:

    merakla bekliyordum heyecanla istiyordum aslında sony a77 modelini fakat sony fabrikası sular altında kalmış ve ürünlerin çıkışının erteleneceği söyleniyor..

    kaynak : http://dijilog.com/teknoloji/sony-fabrikasi-sular-altinda/

  • Mesut Aydoğdu dedi ki:

    a77 Türkiye’ye geldi Sony bayilerinde satılıyor. 18-55 kit lensli fiyatı 3.400tl. 16-50 kit lensli henüz satılmıyor ve Türkiye fiyatı belli değil.

  • Murat dedi ki:

    Bu makine 2011 yılının DSLR fotoğraf makinesi seçilmiş… (http://www.photographyblog.com/news/dslr_camera_of_the_year_2011/) Oldukça güzel özelliklerinden bahsediliyor…

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube