Panasonic GH 2Panasonic GH 2

Yeni bir haber degil ama Panasonic GH 2 ile HDSLR alanındaki varlığını sağlamlaştırıyor. Aletin pek çok yeni özelliği arasında en önemlileri şunlar:

– 1080’de 60 kareye çıkabiliyor (Daha önce 720p)

– EOS DSLR’lar gibi satır atlamıyor ve 18 MP lik algılayıcıdan gelen resmi 3 görüntü işlemcisi sayesinde gerçek zamanda küçültüyor. Böylece moire ve merdiven sorunları ortadan kalkıyor.

– Çekim sırasında HDMI’dan Full HD çıkış veriyor.

– AF sistemi video için Canon ve Nikon’ların çok ilerisinde.

– Katlanabilir ekranı var.

Bütün bu özellikler artık epey eskiyen EOS 5D MK II gibi kameraları gölgede bırakıyor elbette. Bu bakımdan bazı yorum sahiplerinin belirttiği gibi gerçek “HDSLR killer” GH 2 olabilir.

7D ye doğrudan rakip olan GH 2’ye cevap verme sırası şimdi Canon’da. Ben cevabın fena halde sert olabileceğini düşünüyorum ama en az 1 yıl daha beklemek gerekebilir.

Bu kadar beklemek istemeyenler için GH 2 çok yerinde bir seçim olur. Özellikle AF 100 alacaklar için çok iyi bir B kamera seçeneği bu alet.

84 Responses to “Panasonic GH 2Panasonic GH 2


  • yasir dedi ki:

    panasonic yine ortalığı karıştırmış ama eos’lardan daha iyi olsa bile rekabet edebileceğini sanmıyorum

  • kaan dedi ki:

    canon 60d yerine bu alınırmı sizce? ben şu anda canon 60d nikon d7000 yada bunun arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim

  • Uğur dedi ki:

    benim anlamadığım sensörü ne bunun? aps-c mi? yoksa ccd mi?

  • yasir doğan dedi ki:

    Ben canon’dan şaşmam ama bu cihaz gerçekten dslr killer 🙂 gerçekten çok çok başarılı video özelliği var hatta bu cihaz sadece video için bile yapılmış denebilir. Canondan şaşmam desemde bu cihazada imrenerek bakarım 🙂

  • can dedi ki:

    benim de merak ettiğim nikon d7000 ve panasonic gh2 sonrası canon un yeni olarak neyle geleceği

  • boyacihakan dedi ki:

    uğur bey aps-c sensör ebatı ile ilgili isim…ccd ise sensörün yapısı ile ilgili , birbirine karıştırmayın…

    Aps-c yada full frame ebat
    CCD yada Cmos sensör

  • himmert dedi ki:

    Makina almak film çekmekten daha zor hale geldi.7d mi alıp işime bakıyorum. Kim kime ne cevap veriyorsa versin.

  • joshcun dedi ki:

    ff olmaması nedeniyle fstop ve lens açı kayıpları ilk göze çarpan yanı. sanırım 5dmark 2 ile değil 550d ile kıyaslanabilir.

    550d şubat 2010 da duyuruldu, gh2 eylül 2010
    550d sensör 22.3 x 14.9 mm
    gh2 sensör 4/3 ” 18.00 x 13.50 mm
    550d 18,7 milyon – GH2 18,3 milyon P algılayıcıları var.

    duyuru tarihleri de göz önüne alınırsa canon 550d bile üstün diyebilirim. Lakin GH2 nin çekim esnasında ekrana tıklayarak netlik ayarına olanak sağlaması çok hoş. image ratio artısı da var.

    Canon’un yapacağı yeni bir hamlede durum netleşir. 5d mark 2 nin yeni sürümüyle de birkaç sene piyasayı susturur rahat ederiz 🙂

  • ilkerc dedi ki:

    Joshcun yaziyi dikkatli okumadiniz herhalde. GH 2 deki teknoloji 5D MK II dekinden de 550 de dekinden de ve hatta 7D den de daha ustun…

  • joshcun dedi ki:

    Eylül 2010’da duyurusu yapılmış bir ürün için teknoloji olarak kısmen üstün evet. Lakin belirttiğim hususlarda 550d’den iyi değil.

    cmos sensor kullanıp, “18 MP lik algılayıcıdan gelen resmi 3 görüntü işlemcisi sayesinde gerçek zamanda küçültüyor.” ile ilgili bir simulasyon göremedim. Merak ediyorum açıkcası.

    ff olsa idi 5dmkii killer olurdu kanımca. Bu sensorle sadece macro daha iyi çeker 5dmkii’den. Artıları var, açılır ekran, dokunmatik netlik ayarı, 3d çekim*,… Eksileri de var, yukarda yazdıklarıma ek olarak küçük body’nin ciddiye alınmaması(550d’ den de küçük), düşük ışık çekimlerindeki kalitesini görmek lazım. Yani son çıktığı için daha yüksek teknoloji barındırması yanılmıyorsam bu eksi yönlerini kapatamıyacak.

    *uygun lens.

  • Harun Durmuş dedi ki:

    Tamam da niye Hdslr killer oluyor anlamıyorum, bu Hdslr değil mi? 🙂

  • yasir dedi ki:

    dslr’ler ilk başta fotoğraf çekmek için üretildi. sonradan video özelliği eklendi hala daha video çekebilen fotoğraf makineside denir halk arasında 🙂 ama bu gh1 ve gh2 direkt olarak video çekiyor. yani fotoğrafta çekiyor ama ilk önceliği video ve sadece video denebilir. o yüzden hdslr killer deniyor olabilir. yinede hdslr sahiplerini kıskandıracak özellikleri var. üstün yanlarıda var hiç şüphesiz. canon bu makineye güzel bir cevap verince o zaman herşey çok daha güzel olacak. unutmayalım ki canon 550d’yi gh1’e cevap vermek için çıkarttı. 900 usd fiyata 550d gibi bir makine çıkmış olmasıda tabiki çok güzel oldu. şimdi daha iyisinide bekliyoruz. nikon, panasonic ve hatta pentax canon’u iyi kızıştırdı İlker hocanında dediği gibi canonun cevabı çok sert olacak 🙂

  • Harun Durmuş dedi ki:

    İyi de bu Panasonic GH2 bildiğin fotoğraf makinesi, D-slr yani. Canon 550d, Nikon d90 gibi.

  • neocaridina dedi ki:

    DSLR olmadığından DSLR killer demişler.

  • ilkerc dedi ki:

    DSLR terimi genellikle aynali kameralar icin kullaniliyor (aslinda oyle bir zorunluluk olmasa da)

    bu nedenle DSLR killer deniyor ama cok onemli bir sey degil bu kadar uzerinde durmayin : )

  • yasir dedi ki:

    kavram karmaşası 🙂 özetle panasonic gh2 diyelim

  • antimimik dedi ki:

    Özellikleriyle 7d’yi gebertmiş gibi gözüküyor ama düşük ışık testlerini görmeden alınmaz bence ….Canon’a yaklaşabilir mi?

  • osman siewertsen dedi ki:

    panasonic’te cok basarılı bir arge ekibi var,dvcpro ile seneler önce SD teknoloji ile sony’yi fena halde sallamıslardı,daha sonraki yıllarda DvcproHD ve varicam ile ses getirdiler ama HDCAM format ile sony 2007 ye kadar panasoniği ezdi gecti….

    Panasonic bu sürecte pes etmedi,hepimizin evlerinde hemen hemen var olan viera LCD Panelllerle ev elektroniginde cok basarılı oldu satıslarında…sony 2006 ve 2007 de upgrade ettigi iki efsane kamerası bir 750p digeri 900 dür,panasonigin tamamen kendi bunyesinden cıkan p2HD kartlı kayıt sistemine teslim oldu ve HDCAM tarih oldu….

    Bu GH2, sony alphalara ve eoslara ciddi rakip…panasonigi önemseyin derim fiyat=kalite oranı maksimumda,cunku bu panasogin neredeyse felsefesi…

    Misal olarak ben de bir p2HD 3000 var,ürünü bilerek almıstım,o kadar ön yargı vardı ki,panasonic tukakaydı neredeyse,sonrasında imza attıgı işlere insanlar inanamadılar,bu ürün daha senelerce benimle olmaya dewam edecek…

    Panasonic her ürünüyle parasını sonuna kadar hakediyor,her ne kadar af100ü tutmadımsada ama 6000 euro segmentindede oyle bir ürüne sahip olmak imkansız…

  • Garamond dedi ki:

    Cihazın mekanik özellikleri hakikaten iyi ancak 24 Mbps hızında görüntü hızının full hd için yetersiz kalacağını düşünüyorum. 24 bit belki 720p için yeterli olabilir ama 1080p için en az 35 bit seviyelerinde olmalıydı.

    Bu nedenle, GH2’nin harika özellikleri olsa da profesyonel amaçlar için, değil 5D’ye, 7D’ye bile rakip olamayacktır diye düşünüyorum.

  • temmuz dedi ki:

    Pentax K-5 için bir forumda 1080p’de 63 Mbps gibi bir bitrate’ten söz ediliyor. Ama iddia sahibinin kaynağı nedir bilmiyorum.

    http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-video-forum/115899-bitrate-k-5-movie-100mbit-s.html

  • Murat Bayraktar dedi ki:

    Hocam selamlar…
    Benim beklentim sadece video özellikleri üzerine. Fotoğrafçılık kısmı benim alanımın çok dışında ve hiç ihtiyacım yok.
    5D Mark II için ihtiyacım olan bütçeyi sonunda toplayabildim ancak arkadaşlarım GH2 yi önerdiler. Amaç sadece video ise GH2 5DM2 çok üzerindedir dediler. Söylenenlerin üzerine bu yazılarda okuyunca iyice kafam karıştı. Bütçe problemim yok.
    Amacım sadece HDSLR.
    GH2 mi, 5DM2 mi? Bittim ben hocam? Karasız kaldım.

  • ilkerc dedi ki:

    GH2 kullanmis degilim ama evet kagit uzerinde video acisindan 5D den iyidir. Bu kadar gerilmeyin alin gitsin : )

  • Murat Bayraktar dedi ki:

    Diğer yazıları okumak normal bir blog okumak gibi ama cevabı okuyunca ses tonunuz aklımda canlandı. 🙂

    GH2 Alıyorum hocam. Merak ederseniz size tes yapabilmeniz için ulaştırırım.

  • ilkerc dedi ki:

    Nereden buldunuz? Hic bir yerde yok gibi gorunuyor.

  • Murat Bayraktar dedi ki:

    Aras Fotoğrafçılık
    Arkayaların karşı çaprazında. (Nikon Mağazası)
    http://www.arasfoto.com
    Sitede ürün görünmüyor. Ancak mağazaya giderseniz var. 🙂
    Mehmet bey.

  • yasir doğan dedi ki:

    bende çok aradım gh2’yi fakat bulamadım. fiyatı ne alemde bu aletin o konuda bir bilginiz varsa paylaşırmısınız?

  • ero dedi ki:

    Hazır konu tekrar canlanmışken merak ettiğim bir şeyi sormak istedim. 14-140 objektifin üstünde hd yazıyor. Bu nasıl bir özelliktir acaba? Hd ile objektifin bağlantısnı pek çözemedim. Yoksa bu hd bildiğimiz hd den farklı bir şey mi?

  • Murat Bayraktar dedi ki:

    Kaçak piyasada(Sirkeci) 3.500-4.000 TL civarında. 14/140 HD Lensle birlikte. Sadece body satan yok. Getiren herkes lensle birlikte getirmiş. Bu fiyat biraz pahalı tabi. Avrupa Satış fiyatları 1.300 / 1.400 euro arasında. Sadece body olarak Avrupa fiyatı 990 euro.

    Ayrıca Panasonic çağrı merkezinden şöyle bir bilgi veriyorlar. Bu ürün Türkiye stoklarında var. Ancak Raflarda değil. Zincir marketlerden birine sipariş etmeniz gerekiyor deiler. Bu şekilde resmi fiyatı nedir bilmiyorum.

    5D Mark II ve 7D ile video testi yapmış birisi olarak diyebilirim ki GH2 nin Canonlara göre Jellocam problemi yok. (İlker hocama göre bu çok kafaya takılacak bir şey değildir ama :D)

    Merdiven denilen problemde yok denecek kadar az. İlker hocamın tabiriyle deli gibi pan yaparsanız değil merdiven herşey oluyor. 😀

    Son olarak GH2 nin kullandığı kayıtçı medya SD kart. Bence 1080 için riskli bir kart. Çünkü SD ler CF lere göre daha yavaş kartlar. Hız konusu açılmışken GH2 24 Mbps. Burası kameranın en riskli tarafı.

  • Murat Bayraktar dedi ki:

    Şuradaki videoda kısa bir amatör çekim var. GH2 nin doğal performansını görmek açsından.

    Şuradaki videoda Fotoğraf sanatçsı Bruce Dale tarafından yapılmış bir çalışma var.

  • Murat Bayraktar dedi ki:

    Şuradaki video da Lumix Gh2, 5D Mark II ve T2i için aynı şartlar altında karşılaştırmalı test çekimi var.

    Şuradaki Videoda AVCHD ile Apple ProRes 422 karşılaştırmalı Capture testi var.

  • ahmett dedi ki:

    Bir süredir hdslr makinaların yazılımları üzerine kafa yoran çevreler yazılımlar üzerinde değişiklikler yaparak mb/s değerlerinde oldukça iyi sonuçlara vardıklarını söylüyorlar. Önceki başlıklarda gerek İlker bey gerekse başka kimseler hem kameralar hem de hdslr’ler için önem arzaden bu sıkıştırma değerlerinin önemine işaret ediyorlardı. Gerek Gh1 in haklanması ve son olarak Canon’un 550d, 60d ve 5dII modellerinde 80 Mb/s yazma hızlarına ulaşılması üzerine nedense kimse düşüncelerini ve yorumlarını yazmıyor. Özellikle İlker Bey’in böylesine önemli gelişmeler karşısında bizim istifade edebileceğimiz tek kelime yazmayışının ardında ne olduğunu merak ediyorum.
    Yazılımlara güvensizlik mi? Deneme imkanı olmayışı mı?…

    Belki de soruyu şöyle toparlamak daha doğru olacak: Görüntünün sayısal sıkıştırma değerlerinin yazılım üzerinde yapılan değişikler üzerinden nerdeyse dörde katlaması bir devrim mi? Devrim ise neden bayram yapmıyoruz?

  • Erem Şentürk dedi ki:

    5D M2, 7D ve GH2 yi test ettim.
    GH2 Enteresan sonuçlar verdi. Moire, merdiven gibi şeyler yok. Color Correction uygulamalarına çok güzel cevap veriyor. 5D M2 ye göre sinyal seviyeleri daha tutarlı.
    HDMI dan 1080 çıkış alabiliyorsunuz.
    İşine göre çok kullanışlı ve tam isabet bir tercih olabilir. Fiyat performans açsından bakılırsa 5DM2 gibi 6-7 binlira sadece gövde fiyatı olan bir makineye karşı 1500 lira gövde fiyatı GH2 yi tercih edilir yapıyor.
    Ã?zerindeki 14/140 gayet başarılı. Filmciler ve işlerinde ara kamera kullanmayı sevenler için gayet mantıklı bir seçim.

    Sonuçları görmek isteyen olursa ham dosyayı rapid falan gibi bir çözümle paylaşabilirim.

    Ben nereden aldım?
    Macro Fotoğrafçılık / Hekim Bey
    0212 520 23 24
    14/140 Lensle Birlikte 1850 dolar civarında fiyat veriyorlar.

  • Aykut dedi ki:

    Bir ürün alırken yan sanayi ürünlerini de hesaba katmak lazım bence. En azından ülkemiz şartlarında… Ben de geçen sene GH1 almayı planlıyordum ama sonradan 550D çıkınca rahatladım. Bunun sebebi de bahsettiğim yan sanayi ürünlerinin en önemlisi olan lens faktörüydü.

    Panasonic kamera alsanız lens konusunda büyük sıkıntılar yaşamanız muhtemel. Mesela GH2’nin kit lens’i olan Lumix G Vario HD 14-140mm’in diyafram değeri 4. GH2’nin ISO testlerine bakmadım ama diyaframı en açıkta 4 olan bir lensle çekim yapmak, ışıklandırma şansınız da yoksa düşük ışık koşullarında çekime elveda demek. Canon veya Nikon’un lens’lerini kullanmak isterseniz de Micro 4/3 – EOS adaptör bulmanız gerekecek ki ben Türkiye’de denk gelmedim bugüne kadar vs. vs…

    Panasonic konusunda çok mu karamsarım bilmiyorum ama kameraya değil de lens’e yatırım yapmanın çok daha mantıklı olduğunu düşünen biri olarak uyumlu lens konusunda sağladığı avantajlar yüzünden her zaman Canon tercihim.

  • osman siewertsen dedi ki:

    GH2yi alamanyada bir mağazada kurcaladım bayya bi…valla güzel alet derim!

  • Murat Bayraktar dedi ki:

    GH2 için Crack Firmware yayınlandı. Daha yüklemedim ama sitede yazanlar.

    GH2 New Firmware
    – Higher bitrates 50+ Mbps
    – Record SDXC Card / eXFat Ships 64gb+
    – 108050i / 108060i / 108012p
    – Live out HDMI
    – PAL/NTSC Switching
    – Photojpeg
    – Mjpeg
    – Scheduled Focus
    – Usb Remote Control

    Bunlar özellikler sorunsuz çalışırsa müthiş olur.
    Bozma pahasına yükleyeceğim. Denemeye değer. Fat32 saçmalığından kurtarsa bile yeter aslında. Zaman ayarlı netlikten bahsediyor adamlar. Kayıt sırasında verdiğiniz zamana göre net yapan bir sistem. 😀
    Bu çalışırsa canon fabrikayı kapatsın artık 🙂

  • Murat Bayraktar dedi ki:

    Şuradaki videoda GH2 için AF Tracking özelliğini görebilirsiniz. Firmware güncellendikten otomatik netlik takibi yapıyor.

  • M. Cem Öztüfekçi dedi ki:

    İlker selam nasılsın? Cem ben, Meryem ve Fırat’la 2010 Nisan’da Mark 2 ile ilgili ziyaret etmiştik. Bizim geçen hafta Meryem’le yola çıkmamız gerekiyordu ve kamera sıkıntısı olunca GH2 almak için koşturmaya başladık ve 30 Aralık günü, Karaköy’de, Zoom ithalat’ın karşısındaki süpürge bile satan Panasonic dükkanına girdiğimizde şanseseri bölge müdürü ordaydı ve aynı gün saat 17.00’de Sultanbeyli depodaki stoğa gireceğini söyledi ve yılbaşı öncesi olduğu için depodan almayı önerdik ve 14-42 lensi ve 2 yıl garantisiyle GH2’yi Panasonic’ten 2500 TL’ye aldık. Aküleri bile daha gelmemişti, tek akü ile yola çıktık, hala Ermenistan’dayız. Tabiki çekeceğimiz bir filmimizin ön hazırlık sürecini belgelemek için yola çıktığımız için henüz çok test yapamadık, sadece çekip aktarıp laptopta izliyoruz. Zaten benim alanım reji olduğu için teknik birşey diyemem ama sunduğu görseli ve dokuyu çok seviyorum, panasonic her zaman bizim tadımıza göre daha soft ve daha sinemasal olmuştur ve bu devam ediyor. 12 ya da 13 Ocak’ta istanbul’da olacağız, PL mount taktırmayı düşünüyoruz hi-speed lenslerle kullanmak için. Meryem’in de çok selamı var. Aynı gün Aras Foto’ya girdiğimizde ordada GH2 vardı ve açıp göstermiyodu, fiyat olarak da 14-140 lensiyle 1850 euro istiyodu, ve çok kabaydı. Bilginize

  • ilkerc dedi ki:

    Sagol Cem.

    Kamerayi ben de merak ediyorum ve uzaktan iyi gorunuyor. Gule gule kullanin. Sonuclari paylasirsaniz sevinirim.

    kolay gelsin.

  • Alican Görgeç dedi ki:

    Gh2 nin hacki olduğuna emin misiniz? Sitenin linkini yollarsanız sevinirim. Teşekkürler…

  • enver özüstün dedi ki:

    Şubat sonunda Antalya’da bir kısa film çekilecek. Bütçemizin elverdiği oranda profesyonel bir ekip ile çalışacağız.
    Bu noktada ben Red 1, yönetmen Canon Mark 2D diyor.. ve şimdi Panasonic GH 2 Çıktı.

    Tabi fotoğraf makinasının film çekimi için gerekli aparatlaranı da sağlamayı düşünürsek acaba hangisini önerirsiniz.
    Teşekkür ederim

  • halil ercü dedi ki:

    paran varsa red one tabiki.. ancak bütçe sıkıntın varsa bence lumix gh-2.. Bende mayıs gibi kısa film çekeceğim. Bütcem düsük olacağından fazla seceneğim yok. Lumix GH-2 ve 5D gibi iki seçeneğim var. Ben lumix tercih edicem. Tabi bide lens durumuda önemli filminde.. Lumix’e eos lens takman için aparata ihtiyacın var. Aparat türkiye’de yok dyolar ama BHphoto’da satılıyor. Alıp kullanabilirsin böyle bir durumda. Simdiden kolay gelsin..

  • Zetta dedi ki:

    GH2 nin çarpan etkisi 2.0 bu önemli bi sorun 12mm objektif lazım 24mm bozulma olmaksızın geniş açı elde etmek için. 5D full frame ve Canon daki ışık duyarlılığı GH2 de malesef yok. Ve Canon GH2 den çok daha sinematografik duruyor. GH2 daha plastik…

  • Serhat dedi ki:

    Merhabalar, bu makinanın fotoğraf kalitesi hakkında fikri olan var mı? Açıkçası pek iyi şeyler okuduğumu söyleyemem bu konuda ama birinci elden kullanan var ise bir de onun fikrini almak istedim. Hem video hem de fotoğraf için makina almanın arifesindeyim ve 7d ile GH2 arasında kaldım ancak şu an fotoğraftan dolayı 7d öne çıkmış gibi görünüyor. Fikir verirseniz sevinirim.

  • osman siewertsen dedi ki:

    4/3 frame sanıyorum 1.3 çarpan olması lazım…2 kat çarpan zannediyordum bende…

  • Kemalettin dedi ki:

    crop factor 2 bunda.

  • yılmaz dedi ki:

    sonunda bende bir panasonic gh2sahibi oldum ,daha öncesinde kısa metraj film çekimlerimde hvx 200 kullanıyordum ,makinayı elinize aldığınızda ilk dikkat çeken özelliği canonlar kadar büyük sert ve kaba bir gövdeye sahip değil ayrıca uzun çekimlerde hafif olması sebebiyle kolunuz yorulmuyor ,çekim yaparken bile insanlar sizin çekim yapıp yapmadığınızı anlamıyor :)kuzenimin 5d mark 2 si ile detaylı karşılaştırma yaptık ve hemen hemen (full frameyi saymazsak )aynı kalitede görüntü veriyor ama canonun lens faktörü sebebiyle bazı açılarda 5d çok iyi görüntü sağlıyor .bu kamera tipik bir yardımcı b kamera ama orta metraj filmi de kaldırır sadece zamana ve işin mutfağından zevk duymanıza bağlı ,kısa filmcilere nacizane önerim ,kamera ve elektronik gereçler bu işte çok önemli faktör ama projenizi tatamlayıp çekim aşamasında sadece kamera sizin kurtarıcınız olmuyor .(BU İŞ DETAY İŞİ )sevgiler saygılar.

  • asli dedi ki:

    Arkadaşlar yurt dışı gezisinde amatör olarak gh2 den aldığım ham görüntüyü pc ye attım ve kurguya başlamak istiyorum bana önerebileceğiniz bir program varmı?pc min özellikleri INTEL CORE i7 2600 3.40GHZ 6GB DDR3RAM 1 TB HDD 1 GB ATI HD6750 bu özellikte bir pc bana yardımcı olurmu? Çektiğim ham görüntüde konuşmalarda var ,lütfen bu konudaki cehaletimi bağışlayın ,yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

  • yasir doğan dedi ki:

    bahsettiğiniz sistem özellikleri bence yeterli. kurguyuda, herhangi bir programda yapabilirsiniz. ben 7d ile kurgumu premierede yapıyordum artık avid kullanıyorum. sizde bunlardan birini kullanabilirsiniz.

  • asli dedi ki:

    yasir bey çok teşekkür ederim beni bu konuda bilgi sahibi yaptığınız için ,yalnız bu örnek verdiğiniz programlarda hn4 mikrofon kullandığım için ses promlemi yaşarmıyım kurguyu yaparken ? CS 5 ‘de karar kıldım program olarak.

  • asli dedi ki:

    24mbs cinema look çekim yaptım sesli .Çekimi dvd yapıp arkadaşlarıma hediye olarak göndermek istiyorum cs5 bana yardımcı olurmu ,rahatsızlık vermiyorum umarım bloğa !,şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler diliyorum .

  • v3d2t dedi ki:

    Aslı Hanım merhabalar…Adobe Premiere CS5 işinizi fazlası ile görecektir.Kolaylıklar…

  • asli dedi ki:

    merhabalar ,çok teşekkür ederim bilgi veren herkese bende CS5 te karar kıldım bu akşam tüm sorunlar çözüldü .

  • v3d2t dedi ki:

    Aslı Hanım,Panasonic gh2’i nereden ve kaç paraya aldığınızı öğrenebilir miyim?..

  • asli dedi ki:

    gh2 yi londradan aldım 14-42 lens ile 680 pound .türkiyede pahalı sanırım .

  • algı dedi ki:

    mrb arkadaşlar bana kurgu için indirebileceğim bir site veya link verirmisniz adope olabilir ama düzgün bir site yok anlaşılan bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim .d 60 ile çektiğim ham görüntüler.

  • algı dedi ki:

    panasonic gh2 boom microphone ile aldığım ses ve görüntüleri kurgulayacağım bir program önerebilirmisniz ?bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim arkadaşlar.

  • v3d2t dedi ki:

    Selamlar…

    Adobe Premiere Cs5 işinizi sorunsuzca görecektir.

    Kolay gelsin…

  • algı dedi ki:

    Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim ,adope cs5 programını nerden satın alıcaz acaba bilginiz varmı ?

  • Ulas dedi ki:

    Ben production premium paketini burdan almistim, download only, ve ilerde bir ust pakete upgrade edemezsin. Ama lisansli OEM urunu, yani hicbir sikintisi yok. Nerdeyse 1,5 senedir update’lerinide yapiyorum, gayette memnunum..

    http://www.royal-customers.net/

  • algı dedi ki:

    verdiğiniz bilgi için teşekkürler ulaş bey şimdi kurgu için hangi paketi alıcam burdan ?

  • algı dedi ki:

    birde benim pc mac değil …

  • v3d2t dedi ki:

    Öncelik ile selamlar…

    Hızlı olması adına ben cevap vereyim:

    Sizin alacağınız Adobe Premiere Pro’dur. Son sürümü olan Cs5.5’i tavsiye ederim. Yanında Mac yazmayanlar pc içindir.

    Kolay gelsin…

  • algı dedi ki:

    selamlar çok teşekkür ederim aydınlatıcı bilgi için :)125 dolar ama lisanslı olması benim için öncelikti .

  • burak dedi ki:

    lumix gh2 almak istiyoruz ama sinema perdesine aktarımı konusunda bilgiye ihtiyacımız var. Bu konuda bir fikir verirseniz seviniriz

  • zeynep dedi ki:

    ilker bey lumix gh2 aldık.makina düşük ışıkta otomatik kazaç veriyor. Bunu nasıl önleyebilirim, ışığa doyurmak mı gerekiyor yada düşük f stop lenslere mi bakmak gerekiyor? Çözümü var mıdır?

  • asli dedi ki:

    arkadaşlar panasonic gh2′ mi yurt dışından aldığımdan türkçe kullanım kılavuzu arıyorum, Birde türkiyden gh 2 alanların menüsü türkçemi bilgi veren arakadaşlara şimdiden teşekkürler .eğer türkçe menü yüklenebiliyorsa bunu nasıl ve nerden yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum iyi akşamlar:)

  • boys dedi ki:

    satılık sıfır panasonic gh2 14-42 lens ile .2000 lira sıfır kutusunda .

  • ORKUN dedi ki:

    “boys” gh2 ne talibim 0554 883 14 69 numaram bu

  • boys dedi ki:

    satılık sııfır kutusunda panasonic gh214-42 lens ile ,2000 tl ,mağaza fiyatı 2800 tl dir

  • serkan dedi ki:

    lumix gh2 için canon 60d ile takas düşünebilir misiniz? henüz 1 aylık herhangi bir çiziği yok video çekimi için almıştım fakat manual fokus a alışamayacağım sanırım. üstelik video kaydı 12dk aralıksız bana 29 dk olmalı.

  • boys dedi ki:

    serkan bey numaram 5377075310 arayın konuşalım .

  • boys dedi ki:

    serkan bey numaram 5377075310

  • boys dedi ki:

    serkan bey numaranız nedir yada buraya mail adresinizi atın konuşalım .

  • boys dedi ki:

    serkan bey mail adresim ymz_hly@hotmail.com

  • boys dedi ki:

    satılık kutuusunda sıfır panasonic gh2 kutusunda İRTİBAT 05377075310

  • murat dedi ki:

    Her şeye rağmen bu makineyi alırken lens ve daha birçok parça açısından sıkıntı çekileceğini düşünüyorum. Gerek kendini ispatlaması, gerekse sınırsız lens seçeneklerinden dolayı Panasonic beni Canon’dan caydıramaz diyorum.

  • boys dedi ki:

    panasonic gh2 satılık sıfır kutusunda 1750 tl .irtibat 05377075310 ,acilllll son 4 gün

  • serkan dedi ki:

    bir türlü karar veremiyorum sırf video için sony hx100v mi almalı yoksa lumix gh2 mi? fiyatı çok fark etmez. önemli olan video kalitesi. lumix gh2 iki kat fiyatı hak edecek kadar video su iyi mi acaba? şu anda bende canon 60d de var fakat malum manuel fokus ve bir de sony hx1 mevcut.

  • antimimik dedi ki:

    Merhabalar,cs 5 te mts uzantılı dosyaların sesi çıkmıyor.Mts için ayrı bir yaması var mıdır ya da bu sorun nasıl halledilir acil yardım…

  • Fulgura dedi ki:

    Merhaba

    Türkiye’de GH2 + 14-140 Lensi bulabileceğimiz bir yer var mı ve fiyat durumu nedir? Teşekkürler.

  • antonov dedi ki:

    @Fulgura

    Görebildiğim kadarıyla Türkiye’de hep 14-42 kit lensiyle satılıyor. Sınırlı olan alışveriş opsiyonlarından en uygunu, şu linkteki mağaza gibi geldi bana.

    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=3955

    Ben daha önce buradan alışveriş yapmadım, fakat netteki müşteri yorumları çok olumlu. Neredeyse tüm ödeme seçeneklerinde de güzel indirimler var. Ayrıca şu linkte de istediğiniz lensin fiyatını görebilirsiniz.

    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=3963&score=plus

    Sizin filmfabrikası’ndaki yorumlarınızdan, alana hakimiyetinizi net bir şekilde görebiliyorum. Gh-2 almayı düşünen biri olarak, sizin de böyle bir arayışta olmanız beni heveslendirdi açıkçası. Gh3 ve Canon’un birkaç farklı makinesinin duyumları artmışken gh-2 sizce hala iyi bir tercih mi? Hack çalışmalarındaki çeşitlilik gibi durumlar mı ilginiz çekiyor?

  • Fulgura dedi ki:

    @antonov

    Merhaba, sağlık sorunları vb nedeniyle buraya bir daha bakamamıştım ve bayağı zaman geçmiş. Kusura bakmayın. Cevap için teşekkürler.

    Ben Canon makinelere ek olarak Panasonic de kullanıyorum ve hatta biraz kurcalamak ve kendi özel projelerimde kullanmak için GH1 almıştım. Canonlardan farklarına rağmen belli aralıklarda 5D Mkii’den iyi sonuç verince kurumsal GH2 denedik. Yine çok güzel olunca GH1’i sattım ve kendime de GH2 almaya kalktım. Aynı zamanda Türkiye’deki bir tanığıma da aynısını önerdim ve TR fiyatlarını onun için araştırıyordum. Ben Avustralya’da yaşıyorum ve burada ürünler yerel olarak pahalı ama kendim giderek ya da sipariş ile ABD ya da daha çok Uzakdoğu’dan donanım almak mümkün. Gelgelelim son 2 aydır hesaplı GH2 yok. Lİstede varama isteyince yok. Verdiğiniz sitedeki ve diğer TR fiyatları bana mantık ötesi fahiş geldi. Buradan GH2+14-140 1150 dolara alınabiliyor ki TR’de o fiyata ya sadece body ya da sadece o lensi almak mümkün gördüğüm kadarıyla. Fakat sipariş verince de çoğu kez backorder durumunda olduğunu görüyorum. Verdiğim parayı bile bir süre bekledikten sonra güç bela geri aldım. Şimdi durum şöyle: Ortada ne zaman çıkacağı belli olmayan bir GH3 var. Sırf dedikodu. Bu dedikodu nedeniyle de GH2 getirmiyor mağazalar. GH3 Marta çıkacak deniyor ama yıl sonuna belki de demek mümkün. Öte yandan pahalı olacak ve amman amman bir üstünlük de beklemiyorum. GH2 almak istememin nedeni GH2nin fiyatının tam en altta yer alacak olması ve GH3ten bir beklentim zaten yok. Ben GH2 geliyor diye Ninja kayıt aygıtı da sipariş vermiştim ve onu da iptal ettim. Hack ve GH2 bence çok iyi bir çözüm. Canonlar sinema, spot ve web için iyiler ama TV ve yayın hedefli durumlarda çok başarılı değiller. GH2 ISO 800 üstü dışında görüntü açısından çok güzel ve hala niyetliyim ve bugün listelere tekrar girdi ama bu kez de ben yurtdışına işe çıkacağım için alamayacağım. Yolda bir yerde denk gelirse belki. Buradaki durum şöyle http://www.importstock.com/PANCDMCGH2K141.html
    Hack bitrateleri olarak da 176 bile çok aslında. 100’ün üzerin gerçel bit değil gibi ve ayrıntı arttırmaktan çok yapay bir 3D havası veriyor. O nedenle makul davranıp istikrarlı ama yüksek GOPlu bir hack bulmak lazım.
    Yardımınız ve güzel sözleriniz için teşekkürler ve selamlar.

  • dr.on dedi ki:

    Merhaba bende gh1 var 14-140 lens li. Az kullanılmış sorunsuz. 1600 tl . isteyen mail atabilir ankaradayım miraclebrain@gmail.com

  • purplesky dedi ki:

    GH2 aynasiz bir kamera (Mirrorless) Dolayisiyla DSLR sinifinda yer almiyo zaten. DSLM olarak adlandiriliyor. (Electronic View Finder) EVF sistemine sahip dolayisiyla. Canon ve Nikon’un DSLR sinifinda olan makinalarina nazaran daha kucuk uretilebilmelerinin baslica sebebi de bu. Lensler de ayni oranda kuculmus oluyor.

    Gh2’nin en buyuk tercih edilme sebebi, goruntudeki kumlanma kalitesini (noise) 35mm filmdekine benzer sekilde uretebilmesi, dslr larda bu digital video da olusan etkiye sahip maalesef daha cok.

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube