AF 100: HDSLR Bitirici!AF 100: HDSLR Bitirici!

Panasonic’in yeni kamerası AF 100 için henüz çıkmadan “HDSLR killer” yakıştırmaları başladı.

Gerçekten de kamera iyi görünüyor. 35 mm sinema filmi formatına çok yakın büyüklükteki algılayıcısı sayesinde cine merceklerle çok iyi uyum sağlayacağı kesin. Çıkan ve çıkacak bir çok adaptörle eski merceklerin çoğunu kullanmak da mümkün olacak.

AF 100’ün LCD’si 1920*480 gibi çok iyi bir çözünürlükte.

Bunun yanı sıra üzerinde tabi ki profesyonel ses girişleri var ve HD SDI çıkış veriyor. Böylece Nano Flash veya HDCAM SR gibi bir sistemle çok daha iyi bir kayıt kalitesine kavuşmak çok zor değil. Yeni VFR özelliği ile 12 fps ile 60 fps arasında kayıt yapabiliyor.

Yani kamera gerçekten çok iyi. Bence tek kusuru AVCHD gibi interframe bir sıkıştırma kullanması ama o da aşılmayacak bir sorun değil.

Tabi esas soruya dönersek AF100 tabi ki bir “HDSLR bitirici” değil. Fiyatı konusunda değişik duyumlar olsa da sonuç olarak 6000 Euro gibi bir rakam olacağını öngörürsek 1000 dolara alabileceğiniz EOS 60D’ye rakip olması söz konusu değil. Ancak profesyonel bir kamera arayanlar için tabi ki harika bir seçenek.

HDLSR’ların başka bir kategori olduğu ne yazık ki hala anlaşılamadı.

Ayrıntı şurada.

14 Responses to “AF 100: HDSLR Bitirici!AF 100: HDSLR Bitirici!


  • ahmett dedi ki:

    Daha da yerli yerine oturan Gh serisinin yeni prensi sanırım bir sonraki haber olacak. HDSLR killerâ? yakıştırmalarına nazire edercesine Hdslr ürünler daha bir oturaklı hal almaya başlıyor Panasonic’in dünyasında. Panasonic’in Gh1 hamlesi 7d ve 550d gibi karşı hamlelerle cevabını bulmuştu. Şimdi de 24 Mbps gibi kendi sınıfında oldukça iyi sayılabilecek bir sıkıştırma ve sürpiz özellikleri ile Gh2’yi fuar standlarında görüyoruz. Gövde fiyatının 800 dolarla seviyesinde olması da “HDSLR Killer” tutacak parası olmayanlar için iyi bir haber. Hayırlısı bakalım

  • Emir B dedi ki:

    Sıkıştırma oranları düşmeden, bence hiç bir şeyi öldüremez bu makineler.

  • gallows dedi ki:

    Burası yeri değil belki ama,35 mm ,hd 2k 4k gibi formatlar hakkında çözünürlük vesaire temel bilgileri edinebileceğim bir site veya kaynak tavsiye edebilirmisiniz?

  • Emir B dedi ki:

    http://www.google.com dan bakabilirsiniz.

  • Bora Topaloğlu dedi ki:

    Ön siparişini 4795 $ a internetten yapmak mümkün ama asıl soru, bu ürünün türkiyedeki satış fiyatının ne olacağı?
    ayrıca four thirds MOS algılayıcı kullanmasından dolayı yaptığım araştırmalar sonucu lens fiyatlarının da D-SLR lenslerine göre daha uygun fiyatta olacağı,peki bu yeni çıkacak olan lenslere ulaşma yine ülkemiz açısından bir sorun teşkil eder mi?

  • DoPDodo dedi ki:

    Panasonic yaptı, Sony’de benzer bir hataya düştü. Vizör ergonomisi berbat. Red’den bu yana kamera üreticileri vizör konusunu ikincil sorun olarak görmeye başladılar. Zavallı biz…

  • cahit bayarslan dedi ki:

    ilker hocam intra frame olmasını neden kötü olarak yorumladınız sonuç olarak bu alet pil bitmesi gibi ani durumlarda footage i sonlandırıp okunabilir hale getirmiyormu sonuç olarak

  • cahit bayarslan dedi ki:

    düzeltme : intra değil inter demek istedim

  • temmuz dedi ki:

    Sony şöyle bir şey duyurmuş.

    http://www.sonyalpharumors.com/new-sony-e-mount-camcorder-with-super-35mm-sensor/

    VG-10’un bir gömlek amatör, F3’ünse bir gömlek profesyonel kaldığını söylersek sanırım bunu ag-af100’le kabaca aynı segmente yerleştirme düşüncesiyle tasarlamışlar.

  • osman siewertsen dedi ki:

    evet sonunda,af101ime ve schneider cinexenar lenslerime ulastım : )

    Alman denz’in ürettigi shoulder set ve cineroid evf’inden sonra setim tamamlanıyor…

    Test icin;osmansiewertsen@gmail.com’a mail atabilirsiniz…

    i

  • V3d2t dedi ki:

    Osman Bey,kameranız ve lensleriniz hayırlı olsun…Lens setinizde 5 Prime var sanıyorum.Lens setinin size kaça patladığını merak etmekteyim,bilgi vermeniz mümkün müdür?Saygı ve sevgiler…

  • osman siewertsen dedi ki:

    schneiderin distiribütörü medietek türkiye icin özel bir kampanya yaptı…

    5li set lens+6lı case+chorsziel double academy 456 beraber 15.000 euro

    Probis’te sanıyorum güzel fiyat vermekte

  • osman siewertsen dedi ki:

    Halihazırda en çok okunan bloglardan biri olan bu sitede…

    panasonicaf101 ve schneider cinexenar prime lenslerle ilgili,lansmanlarımızda,ilgilerini ve çok kıymetli zamanlarını bizden esirgemeyen;Doğan SARIGÃ?ZEL,Hasan GERGİN ve Aşkın Sağırğlu beyefendilere sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim…

  • cenk dedi ki:

    Sadece kamerayı almak istiyorum daha önce doğubanktan dvx almıştım almıştım, mega elektronikten; ama kapanmış sanırım. Önerisi olan var mı?

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube