PS3 MovePS3 Move

Sony’nin uzun süredir üzerinde konuştuğu yeni PS3 hareket kontrol sistemi satışa çıktı.

“Move” bildiğiniz Wii teknolojisini PS3’e getiriyor. Ancak Move’un kullandığı teknoloji Wii’ninkinden bir farkla üstün: Aletin ucunda bir top var ve bu topun içinde de renk değiştirebilen LED ışıklar var.

PS3’ün kamerası Eye ile birlikte çalışan bu sistem sayesinde PS3 Wii den farklı olarak kumandanın pozisyonunu da sürekli hesaplıyor (yani real time tracking yapıyor). Move böylece 1:1 hareket kontrolü sağlıyor. Bunun sonucu olarak Sony Move’u “dünyanın en hassas hareket kontrol sistemi” olarak pazarlıyor. Tabi hedef doğrudan Wii.

Bence çok geç kalmış bir girişim olsa da oynayalım görelim diyorum : ) Bakalım bugüne kadar 38 milyon PS3 satmış olan Sony bu atakla satışlarını ne kadar arttırabilecek.

Alet bugünlerde Türkiye’ye de gelmiş olmalı. Başlangıç paket fiyatı yaklaşık 100 USD.
Ayrıntı şurada.

14 Responses to “PS3 MovePS3 Move


  • Ekim dedi ki:

    Biz aldık bu meretten iki takım. Tumble hariç çıkış oyunlarının hepsi tech demo tadında ve vasat geldi. İleride oyun konseptlerinin parçası olacak şekilde kullanıldığında eğlenceli olacak ama çıkış statüsü yavan. Bir de şu eye cam’i oyun bitince çıkarıp tv’nin arkasına koyuyorum, huzursuz etti.

  • ilkerc dedi ki:

    evet demo dvd si cok kotu gercekten.

  • yusuf dedi ki:

    sony yı salakmı sandınız daha en bastan ıyı oyunları verseydı wıı gıbı bır alan 1 sene oyun almazdı adamlarında bır bıldıgı war sen sımdı move dan aldıgında bu oyunları halıyle begenmeyeceksın aldın bır kere atamazsında mecburen oyunların cıkmasını bekleyıp yenı oyun alcaksın buna satıs stratejısı denır ben medıa markta calısıyorum ve sony nın cıgerını bılıyorum

  • neocaridina dedi ki:

    Yusuf arkadaşım derhal Media Markt ‘a istifanı ver ve Sony ‘ye başvur. Hem satış stratejisi neye denir biliyorsun, hem de Sony ‘nin ciğerini biliyorsun. Git ve “Ben sizin ciğerinizi biliyorum!” de, “make.believe benim yaşam tarzımı özetleyen bir slogan” de. Sony kendine güvenenleri sever.

  • yasir dedi ki:

    :):) son yoruma katılıyorum..

  • E dedi ki:

    Bu muhabbet 4chan’da gerçekleşseydi şimdiye yeni bir net fenomeni doğmuştu. Ah be, yine kaçırdık.

  • .. dedi ki:

    Arkadaşlar ben move tanıtım elemanıyım suanda moven oyun baslangc paketıdır sızın aldınız demo oyunları adı ustunde demo sports paketının ıcndekı 2 oyun vede demo. sports paketını aldıgınız o oyunları zevkını ve dıger ok atma volebl,masa tensı,gladyatr v.b. oyunları full olarak oynadıgınızda cok zevklı aslında ama sız demo paketındekı 2 oyuna bakıp sallıosunz 😀 vede kungfu reader ve bir savas oyunu var adını unuttm onlarıda alıp oynarsanız tam zevkını almıs olursunuz 😀 ve oyunlarda gelmeye basladı suanda 2 haftaya kalmz gelır

  • neocaridina dedi ki:

    4chan mi?

    Arkadaşımız da harika tanıttı bence. Zaten Sony ‘nin ciğerini bilen arkadaşla paralel olmuş.

    4chan mi?

  • ilkerc dedi ki:

    Teknolojisi basarili. ozellikle tumble adli oyun eglenceli. Resident evil 5 beni cok etkilemedi. beklenmedik sekilde “start a party” etkileyici…

    Garip bir alet hem bir cocuk oyuncagi tarafi var hem de aslinda yuksek teknoloji iceriyor.

    zamanla daha iyileri cikacaktir. ornegin her parmaga ayri sensor vs vs.

  • neocaridina dedi ki:

    Neyse ki İlker Bey olaya ciddiyetle yaklaşmış.

  • Onur davids dedi ki:

    Siz Move ‘u bisi mi sandiniz 🙂 bi x360 alin kendinize bi de Kinect 🙂 esas teknoloji Microsoft 4 eva

  • Kemalettin dedi ki:

    Xbox 360 bombadır.Ps3 ü açtığım yok xbox fazlası ile yetiyor 🙂

  • yasir dedi ki:

    bence en iyi konsol labtop 🙂 hepsini denedim. Wii, ps3, xbox içlerinde en iyi xbox gibi hissettim ama yinede labtop’u tv’ye bağlayıp aldığım randımanı hiçbirinden alamadım.

  • Kadir Köymen dedi ki:

    Move u alınca açıp demoları oynadım ve tabi zaten çok oyun uynamayan biri olarak etkilenmedim (ama durun devamını okuyun)

    Aynı oyunlar yanınızda birisi var ise beraberce oynanınca hayvanlar gibi zevkli oldu ve demolara şığamadık gidip full sürümlerini bulmak için yola koyulduk.

    the SHOOT mesela ilk başta çok sıradan gelen direk nişan al ateş et oyunu gibi geldi. Sonra herkesi öldürmek için aşağıya ateş etme. slow motiına geçmek için kendi etrafında 1 tur atma ve ateş etme dışında bi takım başka şeyleri de yapma (mesela treni emme basma tulumba jareketi ile hızlandırma) oyuna bambaşka heyecanlar kattı.

    2 tane ufak kızı olan birisi olarak zaten “start a party” bizim favori oyunumuz 🙂

    Ama ben asıl bu bloga başka bi konu için gelmiştim… İlker’i bulayım bi…

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube