ZAM!

Genel istek uzerine bu basligi acayim artik dedim: Bilindigi uzere hukumet tum dijital kameralara yüzde 20 ek vergi bindirmis. Kaba bir ornekle Amazon’da 800 dolar olan EOS450D’yi Turkiye’de bugune kadar yaklaşık 1200 dolara alabiliyordunuz. Oysa artık 1500 dolara alabileceksiniz…

Onceki basliklardan birinde gorebileceginiz gibi Omer Bey bana kızıyor ama bu konudaki gorusum pek degismedi: Turkiye zaten o kadar pahali ki ustune bir yuzde 20 daha gelmis olması pratikte cok az değisiklik yaratiyor.

Tabi ki hukumetin her alanda karşılaşılan bu “tuttugunu vergileyen” politikasını siddetle kınıyorum o ayri!

3 Responses to “ZAM!”


  • onelli dedi ki:

    bu ürünlerin nasıl belirlendiğini veya neye göre ‘üst sınıf tüketim malzemesi’ olarak nitelendirildiğini henüz anlayabilmiş değilim. sanırım yakında kayıt düğmesine bile korkuyla basacağız. çünkü bu durum öyle dallanıp budaklanacak ki, her çektiğimiz plandan bile vergi alır duruma gelecek gibi görünüyor bu iktidar.

    e be hükümet, kattın değerini, yetmedi. şimdi de özel tüketim dedin, tekrar kattın bir şeyler. biz zahmete girip hiçbir şey üretmeyelim o zaman bu ülkede. sanat icra etmek bile lüks sonuçta. bu sizin daha çok işinize gelir, değil mi?

  • Ertugalan dedi ki:

    hocam;
    bu konuda şu anda bana sadece sizin yardım edebileceğinizi tahmin ediyorum. sorum şudur ki Canon HV30 kamera aldım. Evde bir macbook’um var. Ancak hdv formatında yaptığım kayıtları ve normal kayıtları bilgisayarımda Imovie HD olmasına rağmen aktaramıyorum. Bu durumda bir capture kart almam gerekiyor sanırım. Aktarım için neler yapmam gerekiyor, bana yardımcı olabilir misiniz?

    şimdiden teşekkürler.

  • ilkerc dedi ki:

    Mac sistemlerine yabanciyim ama ek bir kart almaniza gerek olmadan firewire uzerinden goruntuleri alabilmeniz gerekir…

    Baska bir bilgisayarda denemenizi oneririm. Ya kameraniz bozuktur ya da macintosh’un firewire girisinde sorun vardir.

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube