Suç ve Ceza

skibbe Türkiye genelde yapılan yanlışların ve işlenen suçların çok hızlı, kesin ve keskin şekilde cezalandırıldığı bir ülke değil: Yaptığınız bina depremde yıkılabilir, vergi kaçırabilirsiniz, 14 yaşında kızlarla haşır neşir olabilir, yolsuzluk yapabilirsiniz veya “hızlandırılmış tren” diye bir şey icat edip onlarca kişinin ölümüne dolaylı olarak neden olabilirsiniz. Bunların hepsinden şu ya da bu şekilde kurtulabilir ve gayet pişkin yaşamınızı sürdürebilirsiniz.

Bir tek alanda bu böyle değil: Futbol

Ali Sami Yen’de lig sonuncusundan 5 yerseniz ertesi sabah biletiniz kesiliyor. Yani Türkiye’de sadece futbolda yaptığınız yanlışın bedelini bu kadar çabuk ve net şekilde ödüyorsunuz.

Darısı pişkinlerin başına!

8 Responses to “Suç ve Ceza”


  • alp dedi ki:

    İcinde bulundugun sektorun de cesitli dallarinda bu durum soz konusu aslinda.. reytingler planlanandan dusuk mu? once yan karakterler bir anda uzun seyahatlere cikar, cogunlukla geri donmezler bu durumu bir sonraki bolumde telefonda ogreniriz. bu basit kismi tabi.. birde sabah sete gelirsin bambaska bir ekip. yonetmenden baslar set amirine kadar gider. Yada sabah sete gidersin ogleden sonra dizinin durduruldugunu ogrenirsin. ehh en azindan takimlar bi sabah kalkip biz ligten cekildik arkadaslar demiyorlar..

  • Baltazar Balta dedi ki:

    lig sonuncusundan 5 yemeyi “suç” olarak görmeniz ilginç.

  • ilkerc dedi ki:

    Nasil yani?

  • ilker ilgen dedi ki:

    Hammurabi kanunları günümüz football u için geçerli
    http://www.canlicerrahi.com/cerrahi_egitim.html

  • Alp dedi ki:

    Ilker tam da bunun suc olarak algilanmasini elestiriyor aslinda.

  • ilkerc dedi ki:

    Eskiden Turkce derslerinde herhangi bir metinden bir parca okunur sonra da “yazar parcada neyi anlatmak istemis?” diye bana tamamen sacma gelen bir soru sorulurdu (bu soruyu ciddi olarak sormak aslinda su demek oluyor: Siz bu parcayi okudunuz ama anlamamis olma ihtimaliniz epey yuksek. o yuzden bir daha siz bize anlatin bakalim yazar bu parcada neyi anlatmis?)

    Fakat yillar gectikce daha da iyi anliyorum ki o kadar sacma degilmis o soru : ) Baltazar Balta arkadasimiza simdi odev veriyoruz: Yukaridaki parcayi okuyun ve su soruya cevap veriniz:

    – yazar burada neyi anlatmak istemis?

  • levent Ekmekçi dedi ki:

    Merhaba İlker Hocam
    Ben yamaç paraşütü öğretmeniyim.Öğrenciniz kameraman arkadaşım Oytun Orgül ile çektiğimiz görüntüleri seyretmenizi rica ediyorum Bunlar Stabil hava çekimleridir.Yorumlarınız bizi yönlendirecektir Saygılar
    Pamukkale: http://rapidshare.com/files/112166853/Pamukkale_52MB.wmv.html Sueno Golf Belek: http://rapidshare.com/files/128223249/sueno_belek_35mb.wmv.html
    Aynı görüntüleri küçük ekrandan Oytun Orgülün kişisel sayfasından da izleyebilirsiniz

    http://www.oytunorgul.com/hava.html

  • ilkerc dedi ki:

    Levent bey az evvel mail attim size…

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube