Film: Public Enemies

dillinger1047 Michael Mann’den büyük ümitle beklediğimiz “Public Enemies” (Halk Düşmanları) sonunda çıktı.

Geçen cuma filmi gördüm ve büyük hayal kırıklığına uğradım. Heat’deki performansina bakarak Mann’ın çok iyi bir film yapacağını düşünüyordum. Ne yazık ki ortaya senaryosu kötü yazılmış, tatsız bir film çıkmış. Mann filmi kurtarmak için bir takım girişimlerde bulunuyor ama yine de olmuyor.

Konunun özellikle blogu ilgilendiren tarafı filmin f950, f23, Ex1 gibi Sony kameralarla çekilmiş olması. Bazı high speed çekimler 35 mm olsa da filmin çoğu video.

Yine şaşırtıcı bir durum ama film rahatsız edici derecede “kötü görünüyor”. Berbat bir “video look” söz konusu. Daha önce de f950 ile çekilmiş filmler görmüştüm ama bu kadar kötüsüne ilk defa rastladım. RED’e çamur atanlar çatlasın! 🙂

Teknik detaylarla ilgili bilgi şurada.

8 Responses to “Film: Public Enemies”


  • Ömer dedi ki:

    Evet… Ben güzel bir film olduğunu düşünüyorum. Hatta, işin mutfağından olmasam da, uzun zamandır seyretmediğim kadar güzel bir film dersem umarım İlker bana çok kızmaz 🙂 Bana 3:10 to Yuma’dan beri karşıma çıkmayan muhteşem kovboy filmlerini hatırlattı. Johnny Depp (J. Dillinger) ve Christian Bale (Melvin Purvis) canlandırdıkları karakterlere göre çok doğru seçilmiş aktörler. İkisi de beklendiği üzere üstün bir performans gösteriyor. Ancak o Texas’lı emekli kanun adamı Charles Winstead karakteri bence filmdeki en sağlam unsurlardan birisi.

    Öte yandan benim asıl eksikliğini hissettiğim şey aynı zamanda güzel de bir aşk hikayesi de olan bu filmin çok cılız bir soundtrack’i olması. Tabi artık Henry Mancini gibi ezici, vurucu melodilerle duygularımızı oynatacak kompozitörler ne yazık ki pek çıkmıyor olsa gerek. Onun yerine son derece canlı silah sesleri ile idare edeceksiniz artık.

  • ilkerc dedi ki:

    hahaha ilker cok kizmis 🙂

    Bir tek konuda katiliyorum: Silah sesleri cok iyiydi!

  • Eylem Caner dedi ki:

    Ben de hiç ama hiç sevmedim filmi. Şimdi video ile de iyi işler çıkabiliyor, bunu Mann’in önceki işi Collateral’dan da biliyoruz, ama bu filmde nasıl bu kadar felaket sonuçlar alınmış çözemedim. Hele gece çekimlerindeki o gürültülere (noise) ne diyeceğimi bilemedim. Yer yer bildiğimiz çamur oluyordu görüntü.

    Filmin tek iyi yanı oyunculuklarıydı sanırım. O da Depp’inki, yoksa Bale’ın karakterinin Bale kabul ettikten sonra 2 3 replik eklenen bir karakter olduğu o kadar belli ki. Filmdeki tek işlevi her adam vurduğunda ağır çekimde inanılmaz yakın planda surat ekşitmesi. Karakter adına başka hiçbir şeyi yok filmde..

    Zıt karakterler yaratmada bu kadar usta bir adam olan Mann’in böyle saçma bir metne neden 150 milyon dolar harcattığını/harcadığını anlayabilmiş değilim..

  • ilkerc dedi ki:

    Marion Cotillard da cok kotuydu. Daha dogrusu karakteri yoktu o da cirpiniyordu bir seyler yapmaya ama nafile : )

  • Shad dedi ki:

    Film, (“look” olarak) ışığı ve sanat yönetimi iyi yapılmış bir İngiliz TV dizisine benziyor. Koca perdede böyle bir his rezalet birşey. Ama daha önemlisi; elimde olsa filmin 40-50 dakikasını kurguda kesip atardım. Depp ve Bale her zaman iyi seçimler yapabilen aktörler değiller zaten ama asıl hayal kırıklığı yaratan tarafı: A Michael Mann Film!

  • Tuncay dedi ki:

    Ormandaki oteli polisler bastığı sırada bi çatışma sahnesi vardı… Ordaki görüntü bariz farklıydı diğer görüntülere göre. Acaba orda hd mi kullandılar, yoksa hepsi hd sadece orası mı 35 ti anlayamadım 🙂

  • Eylem Caner dedi ki:

    Filmin tek güzel sahnesiydi o sanırım ve hd idi yine (büyük kısmı en azından). Düzgün ışıklandırılmıştı sadece, bir de ses bandı iyiydi o sahnenin, bir an Heat’teki sokak çatışmasına gidip geldik, ama o kadar da iyi değildi tabii..

  • Hürcan dedi ki:

    bu arada farkettiniz mi? filmin tvde yayınlanan fragmanları normal sinema tadında videolook algısı yaratmıyor.

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube