Kameramanın Paranoya RehberiKameramanın Paranoya Rehberi

Piller dolu mu? / Yedek pil nerede? / Şarj aleti nerede? / Hafıza kartı formatlı mı? / Yedek hafıza kartı? / Tripodu aç / Hizala / Kartı tak / Format ne? / 1920*1080 25p / Manuel seçeneğini aç / Live view u aç / Örtücü hızını 1/50 yap / ISO’yu seç / En düşük ISO’dan başla / Diyaframı seç/ Beyaz ayarına bak / Beyazı kaydır / ND filtren var mı? / ND’yi tak/ Hizala / diyaframı düzelt / Histograma bak / Diyaframı düzelt / Histograma bak / Diyaframı düzelt / Picture Style seçili mi? / Kontrastı Düş / Saturasyonu Düş / Sharpness düş/ Tekrar hizala / Sesi kontrol et / Codeci kontrol et / Histograma bak / Diyaframı düzelt / Hiç bir şey patlamasın / Histograma bak / Auto lighting optimizer’i kapat / Netlik yap / Zoom yap ve netliği kontrol et / Histograma bak / Diyaframı düzelt / Netliğe bak / Zoom yap / Netliği kontrol et / Pan kilidini aç / Tilt kilidini aç / Üç ayaktaysan IS’i kapat / Hizayı kontrol et / Beyazı kontrol et / Histograma bak ve KAYIT! Dur oyuncunun yeri değişti! / Hizala / Histogramı kon……..

8 Responses to “Kameramanın Paranoya RehberiKameramanın Paranoya Rehberi


  • osman siewertsen dedi ki:

    Guzel olmus..kamera degil,kameraman otomatik olmali anlayisi hala degerini koruyor : )

    Konsantre olunmayan hicbir isten hayir cikmayacagi gibi “konsantre” dusunmeyen bir kameradanda hayir cikmiyor ne yazik ki…

  • Oytun Orgül dedi ki:

    Paranoya, en doğal kameraman davranış biçimidir :-p

  • ramazan dedi ki:

    Tam 7D için çıkmış 2.0.0 firmwareyi indirmek için net e girdim. hatta link i de altta

    http://www.usa.canon.com/cusa/consumer/products/cameras/slr_cameras/eos_7d/#DriversAndSoftware

    ve yazdığınız son post u son 4 gündür yapıyordum. uzun süredir sesizliğimi bozmak istedim.

    ünlü çekerken bu kontrol 3 e kadar çıkıyor diyebilirim. sonundaki yeri değişti mevzunu hakkaten çok net anlayabiliyorum 🙂

  • Merkmen dedi ki:

    “Paranoya en sağlıklı insan davranış biçimidir.” 🙂

  • iskender dedi ki:

    şimdi ben sete girsem görüntü yönetmeni gibi ahkam kessem kessem bunların çıktısını alıp kimse uyanamaz (:

  • mehmet dedi ki:

    unutmamak için bunu telefona imaj dosyası olarak kayıt edip… hatırlamak anlamında, sıyırmak üzere olan bir kameramanın imdadına yetişebilir:)

  • candan murat özcan dedi ki:

    Ne paranoyası kardeşim bunları düşünmeyen adam kameraman değildir zaten, yanlış anlamayı da,ineğin biri ahıra girmiş abi biliyor musunuz bizi kesip etlerimizi parça parça yapıp sonra da pişirip yiyeceklermiş diyince oradan bir öküz “amma paranoyak oldun sen de yaa” demiş ((:

  • agah dedi ki:

    “Hiç bir şey patlamasın” en çok buna güldüm 🙂

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube