Hangi Kamerayi Alayim?

Bu soruyu defalarca duydum. Tabi kendime de yuzlerce defa sordum (Gerçi genelde kamera almayarak meseleyi kökünden çözdüm diyebilirim : ). Özellikle İnternet’ten sonra bir şey almak hem bir zevk hem de eziyete dönüştü. Her malı beğenen ve beğenmeyen binlerce yazı bulmak mümkün. Kamera üreticileri de işleri pek kolaylaştırmıyor haliyle.

Mükemmel aleti ararken ömrünüz geçebilir. Öncelikle amaçları iyi belirlemek gerekli. Klasik önerim kamera “almamanız” yönündedir! Özellikle bu yıllar kamera almak için çok yanlış zamanlar (bu arada kamera derken video kamerayı kast ediyorum). Şu an hala bir geçiş dönemindeyiz ve geçiş dönemlerinde yapılan yatırımlar genelde kötü sonuç verir. (1990’dan başlayarak her gün kamera almayı düşleyip, 1996’da güç bela bir Hi8 aldığıma seviniyordum ki bir yıl içinde DV ler yaygınlaştı ve kameram değersiz bir nesneye dönüştü)

Bugün de böyle bir geçiş evresindeyiz. Tabi bu film çekmeyip yeni kamera çıkmasını bekleyelim demek değil ama özellikle şu sıralar dikkatli davranmakta yarar var. HDV’nin bir ara format olarak geleceği olmayacağına kesin diyebiliriz. DV zaten artık yavaş yavaş yok oluyor. Bu saatten sonra kasetli bir sisteme yatırım yapmak büyük hata olacaktır.

Kasetsiz sistemlerde de henüz çözülmemiş sorunlar var. Özellikle optik medyaya kaydeden aletlere pek sıcak bakmıyorum (Mekanik yapıları bozulmaya çok açık). Kendi üzerinde hard disk olanlar da problemli görünüyor (Sabit disk bozulursa ne olur? Çekimden sonra aktarma için kamerayı bağlamak gerekir vs vs.)

En uygun seçenek CF türü taşınabilir medya kullanan kameralar. Burada da CODEC sorunu gündeme geliyor. AVCHD adlı yeni codec ümit verse de henüz kurguyla ilgili sorunları aşılmış değil. DV deki standartlaşma burada ne yazık ki henüz yok.

Sözün özü: Beklemek gerek. Sony’nin yeni kamerası EX1 ve HVX200 şu an iyi seçenekler gibi dursa da ikisinin de kendi problemleri var. RED tabi ki çok ilginç ama fiyat ve kullanım olarak yarı profesyonellere hitap etmiyor. Benim beklentim Panasonic’in bir sonraki kamerasının çok iyi olabileceği yönünde…

Godot’yu bekler gibi beklemeye devam…

36 Responses to “Hangi Kamerayi Alayim?”


  • aytuğ dedi ki:

    ah!! bu geçiş döneminin içine doğmuş bir sinema öğrencisi olarak ben, bir gün bu geçiş döneminin biteceğini hayal bile edemiyorum. zamanında ani bir karar verip bir pdx-10 (dv/dvcam) almıştım. o zaman da aynı tartışmalar tabii ki vardı. ama ben kameramı tepe tepe 4 sene kullandım. ve kendime ait bir kameram olmasının bana çok şey kazandırdığını düşünüyorum. benim naçizane tavsiyem olgunlaşmış bir format bulup ona sarılmaktır. zaten bilgisayar teknolojisine bel bağlamış kamera endüstrisinin bir ürününün iki senede eskimemesi olanaksız. yarın öbürgün microsoft yahoo’ya para vermekten vazgeçip kamera devleriyle anlaşıp sadece microsoft tabanlı programlarda çalışan kameralar üretilince ne yapacağız. değil mi efendim?

  • ilkerc dedi ki:

    evet dedigin dogru. sonucta gozunu kapayip birini alabilirsin. ama ozellikle ust uç modellere dikkat etmek lazim… pdx10 o sirada alinabilecek en iyi kameraydi…

  • Shad dedi ki:

    AVCHD’nin pek ümit verdiğini düşünmüyorum. Tamamen consumer’a yönelik – HDD’li handycam’lerin maliyetini düşürmek için H.264’ten türetilmiş zorlama bir format sadece. (AVCHD = 13/17mbps MPEG4; HDV = 25mbps MPEG2 –> AVCHD daha az yer tutup daha çok görüntü kaydediyor. Böylece 30GB HDD’li kameralar güya kullanışlı oluyor… Aynı haltın laciverti..)

    CF, P2/SxS kart veya Harici HDD destekleyen kameralar en akıllı yatırım bence de.. Bu arada FireStore’u da unutmayalım.. Eldeki birçok kasetli kameraya DTE (Direct-To-Edit) çözüm sunuyor..

    Kamera alma konusunda İlker’in yaklaşımını çok iyi biliyorum… BEKLE!.. Hatta ben Canon XL2’yi beklerken (o zaman HDV’nin sadece sözü ediliyordu) beni ikna ederek Sony HVR-Z1’i beklememi ve almamı sağlamıştır sağolsun.. (Büyük ümitlerle beklenen XL2’nin de HD desteklemediği ortaya çıkınca; Canon birçok müşterisini Sony’e kaybetti zaten)

    Fakat hocamın “bekle”leri bitmez! : )
    Yarın CF kartlı, 2/3” sensorlu, 25p uncompressed HD kayıt yapan 4000 dolarlık bir kamera çıksa, yine “bekle” demesinden korkarım : )

    Peki hocam nereye kadar?
    Her 6-8 ayda bir teknoloji ilerliyor.. O kimseyi beklemiyor : )

  • ilkerc dedi ki:

    Olur mu oyle diil : )

    Manasiz bir giris oldu ama ornek vermek gerekirse 20D (EOS) iyi bir alettir. Yani cikisindan bu yana gecen onca yila ragmen bugun “20D kullandigim icin cekemedigim bir fotograf” oldugunu sanmiyorum…

    Video kameralarda bu durum yok. Yani 20D bundan 5 yil sonra bile kabul edilir bir alet olarak kalacak. Oysa en baba video kamera 2 yilda tamamen degersizlesiyor. YAni sozun ozu teknolojinin belli kirilma noktalari var. Onlari yakalamak lazim…

    AVCHD konusunda yaniliyorsun. Onda bandwidth sınırı daha yukarı gidebilir. Simdilik boyle takiliyorlar…

  • Burç dedi ki:

    avchd ile kurgu yapmaya kalktığımı düşünemiyorum. oynatırken bile ciddi işlemci gücü yiyor, kurguda makinayı bitirir?

  • aytuğ dedi ki:

    her işlemcinin kendi içinde iki işlemci gibi davrandığı 8 çekirdekli işlemciler bu sorunu halledecektir:P

  • Burç dedi ki:

    benim aklıma halen interframe sıkıştırma yapan bir codeec ile kurgu yapma düşünesi yatmıyor. bi de avchd lerde sıkıştırma verimini artırmak için open gop kullanılıyomuş. izlerken güzel de kesip biçerken çok sorun yareatabilir gibi geliyor bana bu kadar yüksek sıkıştırmalı bir codec kullanmak..

  • Shad dedi ki:

    Fotoğraf makinası ayrı bir konu.. Ben tamamen video kameralardan bahsediyorum..
    DSLR makinalar zaten yüksek kalite ve RAW (kayıpsız) çekiyor.
    20D, crop sensor bir makina olduğu için tek kayıp 35mm lensleri kullanamamak…

    Sence gerçekten AVCHD’yi yükseltecekler mi? Ne işe yarayacak? (ki çıkalı çok zaman oldu zaten) Onu da geçtim.. HDV, DV.. bunlarla daha ne kadar uğraşacaklar? Aynı kategoride olmasalar da; Red, Scarlet, SI-2K, Viper gibi kameralar gelirken; bence bunların yavaş yavaş sonu geliyor..

    Panasonic HVX200 ve Sony PMW-EX1; normal ilerleme hızına göre erken gelen kameralar değil mi? Net birşey var Sony, Panasonic, Canon gibi firmalar artık ukalalığı bırakacak – adam olacaklar : )

    Tabi yine pazarlama teknikleri işleyecek:
    – 25p Uncompressed HD 1/2″ CMOS + variable speed 5999 USD
    – 25p Uncompressed HD 2/3″ CMOS 6900 USD … 6 ay sonra..
    – 25p Uncompressed HD 2/3″ CMOS + variable speed 7299 USD… 6 ay sonra
    – 25p Uncompressed Ultra HD ?? … 8499 USD.. 6 ay sonra..

  • ilkerc dedi ki:

    canim avchd iyi dediysek HDV den iyi elbette. Cunku HDV deki gibi fixed bit rate e mahkum degil. ucu acik… ama tabi yine de yalan dolan bir format…

    Ama red de redcode kullaniyor. onda da sikistirma var mecburen.

    Son olarak Shad 6 ayda cikarirlar mi en az 2 sene ara verecekler ki millet iyice paralari bayilsin : )

    Nasil senelerce 720*480 lik plasma ekranlari millete 7 milyara sattilar? Tipis tipis gidip alacak bir suru insan : )

  • Altan Yücel dedi ki:

    Hocam merhaba. Bilmem beni hatırlar mısınız, daha önce bir kere “bir görüntüyü çekimde filterelemekle color-correction’da filtrelemek arasındadi farkı sormuştum” size.
    Bu kez de iki sorum var, eğer sizin için zahmet olmazsa sormak isterim.
    internette araştırdım, bulamadım, 1. konu: waveform monitör. Bu monitörün varlığından Bilgi Ã?ni.’de misafir olarak girdiğim bir derste beni siz haberdar etmiştiniz. O günden beri yaptığımız çalışmalarda her zaman gördüm ki monitörle uç noktalarda çalışmak imkansız. Şu anda acil değil ama pek yakında bir çalışmamda artık bu monitörle çalışmam gerektiğine karar verdim. Acaba böyle bir monitörün kiralanabileceği bir yer biliyor musunuz?

    2. Konu: Yine Bilgi Ã?ni.’de geçenlerde katıldığım bir HDV Atölye Çalışmasında görevli arkadaşlardan biri kameranın zebra ayarıyla ilgili bir şey söyledi. Eğer filminiz TV’de oynayacaksa zebrayı 90’da tutmalı, yok eğer festivallerde projeksiyondan gösterilecekse (daha ışıklı olduğu için) 100+’da tutulmalı.
    Benim sorum “peki ya her iki yerde de gösterilecekse” şeklinde. Belki de bu konuşulanlar çok uç, belki pek çok izleyicinin fark edemeyeceği değerler olabilir. Ama genel tecrübelerinize dayanarak “100+’da çekmetense 90’da çekmek her zaman daha iyidir” gibisinden bir yorumunuz olabilir mi? Bu konu ne kadar önemlidir?

    Filtreleme konusunda konuştuğumuz günden beri blogunuzu takip ediyorum. Verdiğiniz bilgiler, tanıttığınız ürünler ve siteler son derece yararlı. 4 Ay, 3 Hafta ve 2 Gün’ü seyrettim, yapısı ve biraz da konusu itibariyle Dardanne Kardeşlerin Çocuk’una benziyor. Ama başkarakterin karşısına çıkan engellerin hepsinin “çocuk ve doğum” teması taşıması filmi bir daha adım öne taşımış tabi.
    Bütün bunların farkına varmamızı sağladınız için ayrıca teşekkür ederim.

  • ilkerc dedi ki:

    Selam Altan.

    Ne yazik ki waveform monitor sacma sekilde pahali bir alet. Tek basina almaya kalkarsan binlerce dolar istiyorlar. Ayrica Turkiye de bulmak da kolay degil. Yalniz bu isi yapan bazi yazilimlar var. Laptop a baglarsan (firewire dan) ayni isi yapabilirsin veya bazi profesyonel cekim monitorlerinin kendi iclerinde waveform da olabiliyor. Kamera kiralama sirketlerinden (lokomotif, karincalar, kenmovie vs) bunu sorabilirsin. Fiyat bilmiyorum ne yazik ki…

    Ikinci dedigin mesele bana cok dogru gelmedi. Aslinda temelde dogru da ortaya konusu pek dogru olmamis. Videoda “fazla pozlama” cok tehlikelidir. Zira bir pixel 255.255.255 (yani tam beyaz) olursa artik o pikselden herhangi bir renk geri kazanmak (dolayisiyla detay gormek) mumkun olmaz. Oysa negatif cekerken genelde fazla pozlamak az pozlamaya tercih edilir.

    Buna bagli olarak video cekerken daima az pozlamak daha iyidir. Kisaca sana bunu oneren arkadas temelde dogru bir seyi garip bir sekilde ortaya koymus. Projeksiyona gore ayri TV ye gore ayri bir uygulama yapilmaz.

  • Altan Yücel dedi ki:

    Teşekkür ederim.

  • Shad dedi ki:

    Adobe OnLocation programını tavsiye ederim..
    (ayrıca laptopa – veya harici diske de kayıt imkanı sunar..)
    Şu an sadece Windows uyumlu..

  • Shad dedi ki:

    hocam.. redcode’la 4K’dan 2K’ya veya HD 1080’e yapılan dönüştürmeye can kurban 😛 o kadar olsun artık..

  • Phu dedi ki:

    Sevgili İlker,

    Acaba XDCAM formati hakkında ne düşünüyorsun? HDV ile arasında çözünürlük açısından ne gibi farklar var? Sony’nin iki kamerası HVR Z7 ile PMW-EX1 arasında bir karşılaştırma yaparsak ne gibi üstünlükler göze çarpmakta?

    Teşekkürler

  • ilkerc dedi ki:

    Selam Fuat Pasa : )

    Burc’un da dogrulukla belirttigi gibi kareler arasi (Interframe) sikistirma yapan hic bir formata sicak bakamiyoruz. Ha bu demek degil ki bu kameralarla iyi goruntu elde edilmez. Philip Bloom diye bir zat var. Bu adam EX1 ile gercekten cok iyi seyler cekip koyuyor bloguna… ama sonucta kesin olan su: EX1 in en kotu (belki de tek kotu) yani codec i…

    Z7 daha da ilginc bir kamera ama Sony geleneksel olarak bir seyi iyi yapsa oburunu kotu yapar. Nasil bir akilla boyle davrandiklarini anlamiyorum (bu marketing konusundaki cehaletimin sonucu olabilir : )

    Ikisi aradinda hangisini alirdin dersen kesinlikle EX1 i alirdim ama aklim da Z7 de kalirdi : ))

    Neden dersen CMOS un 1/2 inch olmasi diger her seyden onemli bence…

  • Phu dedi ki:

    Philip Bloom gerçekten başarılı bir zatmış. Özellikle EX-1’in slow motion ve timelapse çekimlerini çok beğendim. 1/2 inch CMOS hemen fark ediliyor. Ancak aşırı ve lezzetsiz bir vignetting söz konusu, sanırım LETUS 35mm adaptöründen kaynaklanıyor.

  • cemg dedi ki:

    HVX200 alsak mı bir tane derken bu topiği buldum İlker yeni kitabın için de kutlarım bu arada çok güzel bir kaynak olmuş:)
    geçenlerde lokomotiften canon XL H1 kiralayıp bir klip çektim kesinlikle fiyatına değecek bir kamera değil. Canonu kafamdan tamamen sildim. HVX derken EX1 çıktı karşıma. Codec dışında kamera süper görünüyor. İlker sanırım bekle diyecek ama bu kamera burada satışta mı? 35 adaptörü yurtdışından alacağım M2 mi ne almak lazım?

  • ilkerc dedi ki:

    Selam Cem.

    Canon konusunda sana katiliyorum, kamera yapmayi ogrenemediler bir turlu : ) Cok garip gorunuslu, pahali ve genelde yeteneksiz kameralar yapip duruyorlar.

    EX1 in Turkiye de oldugunu sanmiyorum. Belki Dogubank’ta vardir. Adaptor konusu da karisik. Bence butun adaptorler bir sekilde sorunlu. Mutlaka kenarinda kosesinde bir sorun oluyor (Mni35 gorduklerim arasinda en iyisiydi ama onda bile sorunlar vardi)…

  • cemg dedi ki:

    hmm teşekkürler en azından EX1 Türkiye’ye gelene kadar bekleyebilirim.

  • Ersen dedi ki:

    Selamlar,
    Dijital Video ile Sinema kitabınızı okuduktan sonra uzun süredir yüzüne bakmadığım kameramı yeniden keşfe çıktım. Kamera, zamanında sahip olduğum bilgilere dayanarak, 2006 yılında aldığım Sony DCR-HC90E. Aslında NV-GS400 istiyordum ama %25-30 daha pahalıydı ve ben bir kuruş daha yukarı çıkamıyordum 🙁 Neyse… Alırken bildiğim manuel özelliklerini yeniden kurcaladım, ayrıca kitabınızdan öğrendiğim yeni özelliklerden bazılarının da kamerada olduğunu farkettim. Örneğin zebra diye bir şeyin varlığından haberim yoktu, meğer kameramda varmış. Diğer bir kaç özelliği hakkında soru sormak istiyorum. Yanıtlayabilirseniz sevinirim.
    – Kamera 16:9 kayıt yapabildiğini iddaa ediyor. Sizce bu gerçek 16:9 olabilir mi yoksa kitapta bahsettiğiniz gibi mercekten kısarak mı yapıyor. Benim bunu anlama şansım var mı?
    – Diğer sorumda progressive rec. modu ile ilgili. True progressive olmasa bile bu özelliği kullanmak bana ne kadar fayda sağlar? Ne kadar verimli olabilir?
    Teşekkürler. Saygılar…

  • ilkerc dedi ki:

    Selamlar.

    – CCD sinin 16:9 olup olmadigina bakmak lazim. Webden biraz baktim ama spec lerde belirtilmemis. Gercek 16:9 oldugunu hic sanmiyorum ama biraz daha bakmak gerek.

    – Progressive secenegi bu tur kameralarda interlace cekilmis goruntu uzerine yapilan bir islemle saglaniyor. Bunu cekimden sonra kendiniz de yapabilirsiniz. Hatta bu isi daha kaliteli sekilde yapan yazilimlar da var. Bu yuzden sahte progressive diyebilecegimiz bu modu kullanmamakta yarar var. Ozellikle interlaced cekilmis goruntuler yavaslatma konusunda cok daha iyi sonuc veriyor.

  • tunahan dedi ki:

    MERHABA HOCALARIM,
    SİZİNKİ KADAR PROFESYONEL DEÄ?İL, SADECE COCUÄ?UMUN YAŞ GÃ?NLERİNDE ÇEKİM YAPMAK İÇİN BİR KAMERA ALMAK İSTİYORUM.
    BUNUN İÇİN, ARAŞTIRDIM, SONY HRD-CX7E CF MEMORY STICK KAMERA YI GÖRDÃ?M BÃ?TÇEME UYGUN. AVCHD KAYIT YAPIYORMUŞ.

    NE DERSİNİZ?
    TEŞEKKÃ?RLER

  • ilkerc dedi ki:

    Cok kucuk, hafif (450 gr) ve soylediginiz isler icin gayet uygun bir kamera. Ozelliklerine baktigim kadariyla gayet guzel.

    Fakat sunu da not etmek lazim: Sizin bu sordugunuz soruyu arkadaslarim da arada sorarlar. Ne yazik ki o tur kameralara dogrudan ilgim yok. Sadece ozelliklerine bakarak teorik olarak konusuyorum. O nedenle alip memnun kalmazsaniz bana darilmayin : )

  • Ogul Balcı dedi ki:

    Selam,
    Kitabınız harika! Bu sektörde böyle kitaplara ihtiyaç var işte!
    Ne yaptığımı daha iyi anlar hale geldim! Daha bir bilinçlendim!

    Shad bir cevabında “CF, P2/SxS kart veya Harici HDD destekleyen kameralar en akıllı yatırım bence de..” demiş…
    Bunlardan haberim yoktu doğrusu, harici HDD destekleyenlerden?
    Bunlar nelerdir? Marka? Model?

    Aklımdan şunu geçiriyordum hep, pic bridge usulu, camera’nın hdd sinden harici bir hdd’ye doğrudan aktarma yapabilsem diye… mesela bir hafta, on gün Antalya’da dolaşmışım…
    Ne özgürlük olurdu ama!!!

  • ilkerc dedi ki:

    Selamlar. Firestore adli sirket bu tur sabit diskler uretiyor.Asagidaki linkten inceleyebilirsiniz:

    BHphotovideo

  • Rogojin dedi ki:

    Merhaba,

    burada bir profesyonele rastlamak iyi oldu. Sony’in Hdr-z1′ i hakkinda goruslerinizi almak isterdim.

  • ilkerc dedi ki:

    Z1 iyi bir kamera ama artik biraz eskidi. Bu saatten sonra Z1 almanizi onermem. Tabi eger eskiden gelen DV kasetlerinizi okumak veya DV formatta is yapmak gibi planlariniz varsa ayri… Bu durumda z1 hala iyi bir secenek.

    Yine de kasetsiz sistemlere yonelmekte hayir var diye dusunuyorum. Bunlarin bozulma ihtimalleri cok dusuk, omurleri cok daha uzun ve tabi cok daha pratikler… (bazi acilardan)

  • iskender dedi ki:

    Z5 den bahseden yok ? görüntü heyecan verici (benim için:)) fiyat bulamadım ama,

    http://www

  • schizophrenia dedi ki:

    @iskender amerika’da 3500 dollar civarında bir etiket fiyatına sahip.

  • iskender dedi ki:

    bu başlık altında uzun yazabilirim sanınırım İLKER BEY forumunuzu çok işgal ediyorum ama kameramı alim .. geldiğim son nokta şu,
    -HPX 171 in HVX 200 arasındaki farkları araştırıyorum fiyat? yarı prosfonel olarak bu….
    -DSLR makinalar şaşırtmaya devam ediyoo beni görüntü özellikle gece mükemmel gibi ama ses olayı bide kendine göre olumsuzlukları var
    -yada diyorum al bitane HV30 tak handy35 koy DSLR yi ama sonra akşam ateş böceği gibi ışık ara ? HV30 da ses olayı nasl oluyo? bana profösyönel ses lazım.
    -geçiş dönemi bekleyin çok daraltıyo beni “1990â?²dan başlayarak her gün kamera almayı düşleyip, 1996â?²da aldım” ilkerc 6 sene oz aman hızlı değildi teknoloji böyle şimdi atı alan üsküdara doğru gidiyo geçsede geçemesede ben yüzerek geçicem fln kamera alama lazım en fazla 3-4 ay içinde YARDIMM!

  • çayan dedi ki:

    sony hvrz7 nasıl bir kemera

  • Oğuz Namlı dedi ki:

    Atmaca avcılığı hakkında bilgi toplamam gerekiyor. HD çekim yapan kamera tavsiyenize ihtiyacım var.
    En önemli kıstasım 1 saniye içinde en fazla kaç kare görüntü yakalayabildiği.
    Avına çok hızlı bir şekilde yaklaşan atmacanın kare kare kaydı.

  • Oytun Orgül dedi ki:

    Oğuz bey, istediğiniz çekimi en iyi şekilde yapabilecek bazı özel kameralar var ama bunların fiyatı Onbinlerce Dolar’dan başlıyor. Daha ekonomik alternatifler bence şöyle;

    SONY’nin AVCHD serisi kameralarından olan NX-5E(bu forumda tanıtılmıştı) ve yeni duyurduğu MC50E (Türkiye’ye gelmesi Sonbahar’ı bulur) saniyede 200 kareye kadar çıkabiliyor.

    Bunların yanısıra, yine SONY’nin EX1R model bir HD video kamerası var. Bu kamera 720p modunda saniyede 60 kareye kadar çıkabiliyor.

  • Oğuz Namlı dedi ki:

    Oytun bey internette biraz aradım o dediğiniz model Sony HXR-NX5E ise çok güzel görünüyor. Hemde kasete çekim yapmıyor (işim gereği kasetsiz lazım).
    Evet Kasetsiz + saniyede çok fazla kare + fullHD veya HD.
    Sizi meşgul ettiğim için kusura bakmayın. Dediklerinizi iyice bir araştırıyorum hemen.

  • Aris dedi ki:

    1) 7-8 bin tl ye kadar bütçemiz var ,salonda çekim yapmak için kamera arıyorum… okadar çok kamera inceledimki bi an prof olucam sandım 🙂 sora baktım herşey çorba olmuş.
    İlker hocam bi yardım edin beynim durdu… istediğim belki şimdi bütün özelliklerini kullanamasamda , ilerde iyiki bu modeli almışım diyebileceğim düşük ışıkta çekim sorunu olmayan, bi kamera önerebilirmisiniz …
    2) birde Panasonic AG-AF100 2. el bi kamera buldum 8500 tl civar bir fiyatı var lensleri ve lens adaptörleri var sizce nasıl bir kamera ve bu fiyat edemi teşekkürler

Leave a Reply

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On Youtube